Cursussen

Ableton, digitaal muziek maken

Info

Op vrijdag 31 januari 2020 start Muziekschool Barneveld met een cursus Ableton, digitaal muziek maken. In een serie van 10 lessen leren jongeren vanaf 12 jaar de basisvaardigheden om met hun laptop muziek te produceren en uit te voeren. Hierbij valt te denken aan onder andere het werken met samples, werken met plugins (virtuele instrumenten), een eigen track maken, basis opnametechniek, klank bewerken, akkoorden en beats maken en DJ.
De lestijd is van 20.00 tot 21.00 uur en de kosten bedragen 95 euro, exclusief aanschaf van het programma Ableton Live. Docent is Marco Onstenk. Inschrijven kan via de rode knop onderaan.

Wat is Ableton Live?

Met het programma Ableton Live is het mogelijk om van je laptop een complete muziekstudio te maken. Het is te gebruiken als instrument, maar ook voor het componeren en arrangeren van digitale muziek. DJ’s gebruiken het programma vaak voor het in elkaar laten overvloeien van muziek en het toevoegen van geluidseffecten. Tegenwoordig heeft ongeveer alle muziek wel digitale elementen. De mogelijkheden zijn enorm. Je kunt bijvoorbeeld zelf tracks (muziekstukken) maken, maar ook optreden met een laptop als instrument. Ableton Live is leidend in de wereld op het gebied van digitale muziek. Informatie over dit programma kun je vinden op www.ableton.com.

Inschrijven 2019-2020

Docenten

Onderstaande docenten geven les in Ableton, digitaal muziek maken

Geen docenten gevonden

Inschrijven 2019-2020