Cursussen

Ableton, digitaal muziek maken

Info

Op vrijdag 31 januari 2020 start Muziekschool Barneveld met een basiscursus Ableton, digitaal muziek maken. In een serie van 10 lessen leren jongeren vanaf 12 jaar de basisvaardigheden om met hun laptop muziek te produceren en uit te voeren. Hierbij valt te denken aan onder andere het werken met samples, werken met plugins (virtuele instrumenten), een eigen track maken, basis opnametechniek, klank bewerken, akkoorden en beats maken en DJ.
De lestijd is van 20.00 tot 21.00 uur en de kosten bedragen 95 euro, exclusief aanschaf van het programma Ableton Live. Docent is Marco Onstenk. 

Wat is Ableton Live?

Met het programma Ableton Live is het mogelijk om van je laptop een complete muziekstudio te maken. Het is te gebruiken als instrument, maar ook voor het componeren en arrangeren van digitale muziek. DJ’s gebruiken het programma vaak voor het in elkaar laten overvloeien van muziek en het toevoegen van geluidseffecten. Tegenwoordig heeft ongeveer alle muziek wel digitale elementen. De mogelijkheden zijn enorm. Je kunt bijvoorbeeld zelf tracks (muziekstukken) maken, maar ook optreden met een laptop als instrument. Ableton Live is leidend in de wereld op het gebied van digitale muziek. Informatie over dit programma kun je vinden op www.ableton.com.

Inschrijven kan via de rode knop hieronder. 

Inschrijven 2019-2020

Video Docenten

Onderstaande docenten geven les in Ableton, digitaal muziek maken

Marco Onstenk

Op 10-jarige leeftijd zette Marco Onstenk zijn eerste treden in de muziekwereld bij muziekvereniging Oefening Leidt Tot Ontwikkeling (OLTO) in zijn geboortedorp Loenen. Na zijn opleiding bij de plaatselijke muziekvereniging begon hij op 17-jarige leeftijd met de slagwerkopleiding aan het Conservatorium te Arnhem.In 1996 studeerde Marco D.M.(Docerend Musicus) af.

Als freelance uitvoerend musicus speelde of speelt Marco Onstenk bij Het Gelders Orkest, Het Brabants Orkest, Het Nederlands Koperensemble en daarnaast bij verschillende blaasorkesten zoals b.v. Het Gelders Fanfare Orkest en verder bij ensembles van verschillende bezetting.

Op het lichte muziekgebied speelt hij in verschillende bands. Als slagwerkdirigent behaalde hij al verschillende successen zoals 2x deelname aan het Wereld Muziek Concours, deelname aan topconcoursen en verschillende Nederlandse Kampioenschappen werden behaald. Als componist/arrangeur heeft Marco verschillende stukken voor slagwerk via verschillende uitgeverijen uitgegeven. Daarnaast schreef Marco twee lesboeken voor mallet instrumenten.

Op dit moment is Marco Onstenk als docent/dirigent verbonden aan Muziekschool Barneveld, Muziekschool Borne, Muziekvereniging st. Gregorius Hertme en muziekvereniging Kunst Na Arbeid Lunteren.

Meer informatie over Marco kunt u vinden op: www.marcoonstenk.nl

Inschrijven 2019-2020