Cursussen

Bits & Beats

Info

In de cursus Bits & Beats van Muziekschool Barneveld gaan percussionisten en drummers aan de slag met elektronische muziek. In de elektronische muziek is het slagwerk enorm belangrijk. Zonder drums en percussie kun je geen tracks maken. De cursus van zeven lessen van een uur gaat in februari van start op de vrijdagavond. In de eerste zes lessen gaan de cursisten met docent Marco Onstenk aan de slag met het maken en instuderen van een track. De zevende les bestaat uit het maken van een opname, zodat iedereen het resultaat met de wereld kan delen. De cursus is bedoeld voor slagwerkers van 9 tot 99 jaar met minimaal een jaar leservaring. Ook slagwerkers van buiten de muziekschool zijn welkom.

  • Start: 5 maart 2021
  • Tijden: vrijdagavonden van 20.15 tot 21.15 uur. Bij veel belangstelling komt er ook een groep op zaterdagochtend (start 6 maart, tijd n.t.b.). 
  • Aantal lessen: 7
  • Kosten: gratis voor leerlingen, slagwerkers van buitenaf betalen 53 euro (<21 jaar) of 63 euro (21+)

Inschrijven 2020-2021

Lees meer
Docenten

Onderstaande docenten geven les in Bits & Beats

Marco Onstenk

Op 10-jarige leeftijd zette Marco Onstenk zijn eerste treden in de muziekwereld bij muziekvereniging Oefening Leidt Tot Ontwikkeling (OLTO) in zijn geboortedorp Loenen. Na zijn opleiding bij de plaatselijke muziekvereniging begon hij op 17-jarige leeftijd met de slagwerkopleiding aan het Conservatorium te Arnhem.In 1996 studeerde Marco D.M.(Docerend Musicus) af.

Als freelance uitvoerend musicus speelde of speelt Marco Onstenk bij Het Gelders Orkest, Het Brabants Orkest, Het Nederlands Koperensemble en daarnaast bij verschillende blaasorkesten zoals b.v. Het Gelders Fanfare Orkest en verder bij ensembles van verschillende bezetting.

Op het lichte muziekgebied speelt hij in verschillende bands. Als slagwerkdirigent behaalde hij al verschillende successen zoals 2x deelname aan het Wereld Muziek Concours, deelname aan topconcoursen en verschillende Nederlandse Kampioenschappen werden behaald. Als componist/arrangeur heeft Marco verschillende stukken voor slagwerk via verschillende uitgeverijen uitgegeven. Daarnaast schreef Marco twee lesboeken voor mallet instrumenten.

Op dit moment is Marco Onstenk als docent/dirigent verbonden aan Muziekschool Barneveld, Muziekschool Borne, Muziekvereniging st. Gregorius Hertme en muziekvereniging Kunst Na Arbeid Lunteren.

Meer informatie over Marco kunt u vinden op: www.marcoonstenk.nl

Inschrijven 2020-2021