Cursussen

Improvisatie blazers/ strijkers

Info
In deze cursus voor blazers en strijkers van binnen en buiten de muziekschool gaan saxofoondocent Mark Lenselink en keyboarddocent Steven Hupkens aan de slag met het improviseren op je instrument. Daarnaast komen zaken aan bod als naspelen en uit het hoofd spelen van muziek. Doel is om te zorgen dat de speler zich vrijer en muzikaler kan uiten op zijn instrument en los komt van het notenschrift.
De lessen worden gegeven op donderdagavond van 20.00 tot 21.00 uur. De cursus is bedoeld voor spelers die al minstens twee jaar les hebben. Ervaring met improviseren is niet nodig. Deelname is voor wekelijkse leerlingen van de muziekschool gratis. Muzikanten van buitenaf betalen 250 euro (excl. BTW) voor het hele cursusjaar. Inschrijven kan via ons inschrijfformulier.

Inschrijven 2020-2021

Docenten

Onderstaande docenten geven les in Improvisatie blazers/ strijkers

Mark Lenselink

Mark Lenselink geeft saxofoonlessen en begeleidt de improvisatieband van de muziekschool.

Mark Lenselink studeerde in 1991 af aan het Hilversums Conservatorium als klassiek saxofonist, maar heeft daarnaast veel affiniteit met lichte muziek. Al in zijn middelbare schooltijd speelde hij in verschillende popbands. Later kwamen daar vele andere stijlen bij, zoals blues, rock, soul, jazz en salsa.

Na zijn conservatoriumopleiding volgde hij bovendien enkele jaren improvisatielessen. Na enkele jaren als saxofoondocent in de harmonie- en fanfarewereld te hebben gewerkt, kreeg hij in 1999 een vaste betrekking bij Muziekschool Barneveld en een jaar later bij centrum voor de kunsten 't Venster in Wageningen. Hij wil vooral het plezier in het muziek maken overbrengen aan zijn leerlingen.

Inschrijven 2020-2021