Cursussen

Improvisatie blazers/strijkers

Info
In deze cursus voor blazers en strijkers van binnen en buiten de muziekschool gaat saxofoondocent Mark Lenselink aan de slag met de basisprincipes van het improviseren op je instrument. Daarnaast komen zaken aan bod als naspelen en uit het hoofd spelen van muziek. Doel is om te zorgen dat de speler zich vrijer en muzikaler kan uiten op zijn instrument en los komt van het notenschrift.
De lessen worden gegeven van 19.00 tot 20.00 uur, op de volgende vijf donderdagen:
25 januari, 1 februari, 8 februari, 15 februari, 22 februari.
De cursus is bedoeld voor spelers die al minstens twee jaar les hebben. Ervaring met improviseren is niet nodig. Deelname is voor leerlingen van de muziekschool gratis. Muzikanten van buitenaf betalen 37,50 euro. Inschrijven kan via ons inschrijfformulier.
De kick-off van deze cursus is tijdens de Doe Mee Dag op zaterdag 20 januari van 12.00 tot 13.00 uur.  Geïnteresseerden zijn dan welkom om mee te doen met de gratis workshop.

Inschrijven

Docenten

Onderstaande docenten geven les in Improvisatie blazers/strijkers

Mark Lenselink

Mark Lenselink studeerde in 1991 af aan het Hilversums Conservatorium als klassiek saxofonist, maar heeft daarnaast veel affiniteit met lichte muziek. Al in zijn middelbare schooltijd speelde hij in verschillende popbands. Later kwamen daar vele andere stijlen bij, zoals blues, rock, soul, jazz en salsa.

Na zijn conservatoriumopleiding volgde hij bovendien enkele jaren improvisatielessen. Na enkele jaren als saxofoondocent in de harmonie- en fanfarewereld te hebben gewerkt, kreeg hij in 1999 een vaste betrekking aan de Muziekschool Barneveld en een jaar later bij centrum voor de kunsten 't Venster in Wageningen. Hier wil hij vooral het plezier in het muziek maken overbrengen aan zijn leerlingen.

Inschrijven