Cursussen

koor Coro Allegro

Info

coro allegro is een klein koor Voor volwassen zangers (vanaf 18 jaar).

Het koor staat onder leiding van Astrid Krause. Het repertoire omvat klassieke muziek van de Middeleeuwen tot nu, meerstemmig, eenstemmig, mooie canons. We zingen in verschillende talen en kiezen muziek uit verschillende stijlperiodes. Gedurende het jaar treedt het koor meerdere keren op voor publiek.

Heb je interesse om mee te zingen? Dat kan! Ervaring met zingen en het notenschrift is handig, maar niet noodzakelijk. Bereidheid om thuis te oefenen is wel prettig. De repetities voor het koor vinden wekelijks plaats op dinsdagavond. De kosten vind je onder het tabblad tarieven. Inschrijven kan via onderstaande button.

Inschrijven 2020-2021

Docenten

Onderstaande docenten geven les in koor Coro Allegro

Astrid Krause

Muziek is mijn grote passie: Ik ben al vroeg begonnen met zingen in (kinder-)koren en met muzieklessen. Ik kon bijna eerder noten dan letters lezen. Op het conservatorium begon ik met een studie muziektherapie, want ook daar was ik zeer in geïnteresseerd. Naar twee jaar heb ik auditie gedaan voor hoofdvak zang klassiek, omdat ik niets liever wilde dan mijn zangstem ontwikkelen en me verdiepen in de diversiteit van de klassieke muziek en het leren zingen van al het moois wat ik hoorde.

Als je bij mij op les komt, ga ik samen met jou op zoek naar jouw individuele stemklank. We kijken naar de werking van de adem op de stem en gaan op zoek naar de resonantieruimtes, die maken dat je stem voller en krachtiger gaat klinken. Een gezond stemgebruik  staat hierbij voorop. Ik ga o.a. werken met de Lax Vox methode. Je leert verschillende oefeningen om je stem optimaal te gebruiken, maar we gaan ook kijken en ontdekken welke muziek bij je past en hoe je die het mooiste kunt zingen. Zangles kan ook goed zijn als  je in een koor zingt en tegen problemen aanloopt bij het zingen. Ik kan je leren hoe je je stem makkelijker kunt gebruiken zonder bijvoorbeeld schor te zijn na afloop van een repetitie.

Als ik geen muziekles geef dan ben ik óf zelf aan het zingen (ik zing bij het professionele kamerkoor Ars Musica, maar ook als solist) óf aan het dirigeren (ik ben op dit moment dirigente van twee koren: Het Achterhoeks Bachkoor en het Soester Kamerkoor Tourdion). Anders vind je mij achter de naaimachine: ik maak kleding/tassen/knuffels voor mijn dochter, mijzelf of als cadeautje. Verder ga ik graag met mijn man, onze dochter en ons teckeltje Schubert de natuur in, bezoek een museum, een mooie stad of ga naar een concert.

Inschrijven 2020-2021