Cursussen

Drag & Drop! (14+)

Info

Droom jij er wel eens van om met de computer je eigen muziek te creëren en produceren? Dan is onze nieuwe cursus Drag & Drop: muziekproduceren met Ableton iets voor jou! In deze cursus leer je elektronische muziek maken met het programma Ableton Live. Wereldwijd gebruiken de grootste producers, dj’s en bands dit veelzijdige muziekprogramma om hun muzikale ideeën vorm te geven. Door Ableton te gebruiken verander je jouw laptop in een zowel een instrument , een productiestudio en een tool om mee te jammen of op te treden. Hoe stoer is het om je eigen muziek aan anderen te laten horen via bijvoorbeeld Soundcloud of je film van muziek te voorzien en op YouTube te plaatsen? In deze cursus leer je de beginselen van deze manier van werken en kun je jouw droom uit te laten komen.

De cursus bestaat uit 10 lessen van een uur en vindt plaats op 26 januari, 9 en 23 februari, 9, 16 en 23 maart, 6 en 13 april, 18 en 25 mei. Docent is Marco Onstenk. De kosten bedragen 95 euro. Naast de inschrijfkosten heb je de volgende dingen nodig:

  • Laptop
  • Produceersoftware:
    • Ableton live intro € 79,- of
    • Ableton live standard € 389,-
  • Eventueel een midikeyboard of keyboard met midi uitgang

Inschrijven

Docenten

Onderstaande docenten geven les in Drag & Drop! (14+)

Marco Onstenk

Op 10-jarige leeftijd zette Marco Onstenk zijn eerste treden in de muziekwereld bij muziekvereniging Oefening Leidt Tot Ontwikkeling (OLTO) in zijn geboortedorp Loenen. Na zijn opleiding bij de plaatselijke muziekvereniging begon hij op 17-jarige leeftijd met de slagwerkopleiding aan het Conservatorium te Arnhem.In 1996 studeerde Marco D.M.(Docerend Musicus) af.

Als freelance uitvoerend musicus speelde of speelt Marco Onstenk bij Het Gelders Orkest, Het Brabants Orkest, Het Nederlands Koperensemble en daarnaast bij verschillende blaasorkesten zoals b.v. Het Gelders Fanfare Orkest en verder bij ensembles van verschillende bezetting.

Op het lichte muziekgebied speelt hij in verschillende bands. Als slagwerkdirigent behaalde hij al verschillende successen zoals 2x deelname aan het Wereld Muziek Concours, deelname aan topconcoursen en verschillende Nederlandse Kampioenschappen werden behaald. Als componist/arrangeur heeft Marco verschillende stukken voor slagwerk via verschillende uitgeverijen uitgegeven. Daarnaast schreef Marco twee lesboeken voor mallet instrumenten.

Op dit moment is Marco Onstenk als docent/dirigent verbonden aan Muziekschool Barneveld, Muziekschool Borne, Muziekvereniging st. Gregorius Hertme en muziekvereniging Kunst Na Arbeid Lunteren.

Meer informatie over Marco kunt u vinden op: www.marcoonstenk.nl

Inschrijven