Laurens Knoop

Laurens Knoop geeft de lessen contrabas bij Muziekschool Barneveld.

Ik heb voor dit instrument gekozen, omdat het een groot stoer instrument is dat rustig achteraan het orkest of de band staat en zorgt voor het fundament. Maar eigenlijk is het bij mij ook een beetje toevallig gebeurd. Ik ben begonnen met de basgitaar, omdat mijn vrienden gitaar gingen spelen. Ik wilde wel meedoen, maar niet precies hetzelfde spelen. Na de basgitaar ging ik ook de contrabas proberen en dat beviel me enorm!

Als je les van mij hebt, leer je contrabas spelen! Je leert hoe de contrabas werkt, hoe je de snaren plukt en hoe je de snaren strijkt met de strijkstok. Je leert allemaal liedjes en stukken spelen. Samen met een boel oefeningen voor je vingers en je oren leer je zo hoe de contrabas werkt. Je kan je eigen favoriete muziek meenemen, moeilijke partijen van je orkest of een verzoeknummer voor je moeder. Dan gaan we daarmee aan de slag.

Als ik geen les geef, ben ik waarschijnlijk ergens contrabas aan het spelen. Dat doe ik voornamelijk bij de Marinierskapel of het Tentoon Ensemble. Of ik ben gezellig thuis bij mijn gezin in Voorthuizen of ren een rondje Zeumeren.