Paul Verberne

Paul Verberne verzorgt de basgitaarlessen en bandcoaching bij Muziekschool Barneveld.

Ik ben basgitaar gaan spelen, omdat het een supercool instrument is! Je maakt samen met de drummer een vette basis voor de andere muzikanten, zodat zij hierop hun partijen kunnen spelen. Je bent als het ware de schakel tussen de drums en de andere instrumenten, waarbij je zowel ritmisch als melodisch allerlei gave dingen kan doen. Daarnaast kun je de basgitaar als solo-instrument bespelen en is het ook erg tof om met de bas een zanger of zangeres te begeleiden. Je kan op de bas namelijk ook akkoorden spelen!

Als je bij mij op les komt, staat plezier en muzikaliteit centraal. Je mag zelf aangeven wat je het liefst wil doen. Zo kan het zijn dat je jouw favoriete liedjes wilt leren spelen of dat je wilt ontdekken hoe je zelf baspartijen kan maken. Maar je kan natuurlijk ook terecht als je wilt leren noten lezen of improviseren binnen een liedje. Alles kan, maar niks moet. We kijken samen wat jouw wensen zijn en daar bedenk ik vervolgens een muzikale en leuke lesinvulling bij.

Als ik geen muziekles geef, ben ik vaak op het podium te vinden. Zo speel ik tijdens het theaterseizoen in de begeleidingsband van Tineke Schouten, met wie we langs de Nederlandse schouwburgen en theaters reizen. Verder speel ik in de zomermaanden vaak met mijn eigen coverband Blend-It en doe ik veel sessiewerk bij bands en artiesten. In mijn vrije tijd ga ik graag sporten en luister ik veel muziek.