Ria Boeijen

Ria Boeijen verzorgt namens Muziekschool Barneveld muzieklessen in het basisonderwijs.

Ik heb gekozen voor dit werk, omdat ik het ontzettend leuk vind om samen met anderen muziek te maken en die ervaring/beleving graag wil doorgeven. Als kind ben ik opgegroeid in een gezin waarin muziek met de paplepel werd ingegoten en iedereen een instrument bespeelde. Vanaf mijn jongste kinderjaren leerde mijn moeder mij zingen en ik stond al jong op het podium. Toen ik een jaar of 9 was begon ik met klarinet spelen bij de plaatselijke harmonie in Berghem in Noord Brabant en heb daar later ook mijn beroep van gemaakt.
Na mijn studie aan het conservatorium ben ik klarinetles gaan geven aan diverse muziekscholen in Noord Brabant. Inmiddels woon ik alweer 12 jaar in de provincie Utrecht en ben ik ook muzieklessen op de basisscholen gaan geven. Dit laatste omdat ik het zo belangrijk vind dat alle kinderen in aanraking komen met muziek.

In mijn lessen zijn we bezig met zingen, rappen, bewegen, bodypercussie, spelen op instrumenten, luisteren naar muziek, zelf dingen bedenken, reflecteren. Maar ook rekenen en taal in de vorm van maat en ritme of geschiedenis en aardrijkskunde aan de hand van het verhaal of herkomst van een lied komen in de muziekles voorbij. Maar uiteraard staat het plezier van muziek maken centraal en probeer ik middels de muziek de kinderen vaardigheden te leren zoals o.a. samenwerken, luisteren, impuls beheersen, motoriek/coördinatie, creativiteit en expressie.

Als ik geen les geef, speel ik klarinet in diverse orkesten en ensembles waar ik ook concerten mee geef. Daarnaast speel ik ook wat gitaar (waarmee ik in mijn muzieklessen de liedjes kan begeleiden). Ben ik graag buiten aan het rommelen in de tuin of maak mooie wandelingen. Ook maak ik graag grote reizen naar verre oorden en andere culturen. En ga ik graag de uitdaging aan met tochten in de (hoge) bergen.