Fagot

De fagot is een bijzonder instrument met een specifieke, lage klank.

Euphonium

Een euphonium of tenortuba is een koperen blaasinstrument dat hoort bij de tubafamilie. Het euphonium (letterlijk ‘mooi klinkend’) heeft een bijzondere, sonore en warme klank.

Trompet

De trompet is een koperen blaasinstrument met een hoge, heldere toon. In een orkest of band hoor je de trompet er makkelijk bovenuit. Als trompettist heb je dus een belangrijke rol. Kinderen vanaf 8 jaar (na het wisselen) kunnen al trompetles bij ons volgen, maar ook volwassenen zijn welkom.

Trombone

De trombone is een koperen blaasinstrument. Hij is langer en daardoor lager dan de trompet. De toon verandert door het in- of uitschuiven van een buis. Kinderen vanaf 8 jaar (na het tanden wisselen) kunnen al tromboneles bij ons volgen, maar ook volwassenen zijn welkom.

Panfluit

Een panfluit is zeer geschikt voor beginnende muzikanten. Je kunt er al heel snel liedjes op spelen, de aanschaf is relatief goedkoop en je neemt hem overal mee naartoe. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen al panfluitles bij ons volgen, maar ook volwassenen zijn welkom.

Klarinet

De klarinet heeft verschillende gezichten. Hij kan heel melancholiek klinken, maar ook juist vrolijk. Daardoor biedt de klarinet veel mogelijkheden. Kinderen vanaf 8 jaar (na het wisselen van hun tanden) kunnen al klarinetles bij ons volgen, maar ook volwassenen zijn welkom.

Hoorn

De hoorn is een opvallend instrument met een prachtige klank. Het speelt een belangrijke rol in orkesten, maar je kunt er ook heel goed solo op spelen. Kinderen vanaf 8 jaar (na het tanden wisselen) kunnen al hoornles bij ons volgen, maar ook volwassenen zijn welkom.