ZingeS

header

Muziekschool Barneveld is in september 2014 gestart met het project ZingeS. Het doel van ZingeS is om kinderen in hun eigen school te laten zingen in de klas. Geen koorscholing, maar gewoon lekker samen zingen. Want dat is, naast rekenen en taal, onmisbaar voor de sociale en creatieve ontwikkeling van het kind. Muziekschool Barneveld biedt hiermee ondersteuning bij het geven van goed muziekonderwijs.

Samen zingen in de klas
Ook dit schooljaar wordt er op verschillende basisscholen in Barneveld tien weken lang gezongen onder leiding van een professionele muziekdocent/dirigent. Daarbij gaat het om schoolkoren, die zijn samengesteld uit kinderen uit verschillende groepen, van groep 3 tot en met 8. “Van zingen word je vrolijk en als je samen zingt, is het nog leuker”, volgens Gert Bomhof, coördinator van het project namens de muziekschool. “Dit is een van de redenen waarom we het zingen op de basisschool willen stimuleren.”

Dit schooljaar bereiken we met het ZingeS project 550 leerlingen in 27 groepen op 8 basisscholen, te weten De Antoniusschool, De Bron, De Lijster, De Zandberg, Fraanjeschool de Vesting, Fraanjeschool de Burcht, Lange Voren en de Rehobothschool in Kootwijkerbroek.

Bekijk hier een kort filmpje van een ZingeS les op de Rehobothschool.

terug