Concert saxofoon-ensemble Vento do Norte ism Saxus

Terug naar overzicht
  • Dit evenement is voorbij.
zaterdag 17 maart 20:00 - 22:00 Gratis

Met “Bach on the Road” nemen Henk van Twillert en het achtkoppige Portugese saxofoonensemble Vento do Norte het publiek mee op reis met een buitengewoon interessant concertprogramma. Bach was naast vader van 20 kinderen, componist, organist en violist een groot improvisator. Om die reden improviseert Vento do Norte op thema’s van Bach, waardoor elke uitvoering zijn eigen versie krijgt. In Barneveld wordt het programma uitgevoerd in samenwerking met het grootste saxofoonorkest van Europa, Saxus.

Vento do Norte speelt onder andere de prachtige aria  “Erbarme dich” uit de Matthäus Passion, daarnaast delen uit zijn “Brandenburgse concerten”. Saxus speelt onder andere het wereldberoemde  “Adagio – S. Barber”

Vento do Norte is in 2005 geformeerd door Henk van Twillert. Het is een virtuoos ensemble dat bijzondere programma’s op een bijzondere manier op het podium zet. Het ensemble staat garant voor een wervelende show. De samenwerking tussen topsaxofonisten en het orkest is uniek. “Met Vento do Norte wordt een brug geslagen tussen vakopleiding en optreden op het concertpodium”, aldus Henk van Twillert die in juli 2013 promoveerde met een transcriptie van de Cello Suites van Johann Sebastian Bach voor bariton saxofoon. In het dagelijks leven is hij docent saxofoon aan de Portugese Superior School of Music and Performing Arts (ESMAE) in Porto.

Bijzonder om te vermelden is dat de saxofoondocenten van de muziekschool Mark Lenselink en Menne Smallenbroek beiden opgeleid zijn door Henk van Twillert.

Locatie

Kleine zaal Schaffelaartheater
Theaterplein 1
Barneveld, 3772KX Nederland