header

TEAM

Fluit docent Sjonette van Atten
Sjonette van Atten

Sjonette van Atten geeft lessen dwarsfluit en panfluit op onze locaties in Barneveld en Voorthuizen. Daarnaast werkt zij op het kantoor van de muziekschool als coördinator cursorisch onderwijs.

Als jong kind ben ik begonnen met pianospelen. Ik vond en vind piano een prachtig instrument. Ik heb altijd de wens gehad om meerdere instrumenten te spelen en mijn grootste liefde werd de dwarsfluit. Wat een mooie heldere, warme klank! Zo melodieus en de fluit ziet er nog mooi uit ook. Omdat panfluit een beetje dezelfde manier van blazen heeft, wilde ik dat ook wel eens proberen. Ook de panfluit heeft mijn hart veroverd.

Als je bij mij op les komt, gaan we heerlijk muziek maken en ontdekken samen welke muziek bij jou past. Ik vind samenspelen erg inspirerend en zoek altijd naar muziek die je met een groepje kan spelen. Als je het leuk vindt, kan je meerdere keren per jaar meespelen op een leerlingenconcert.

Als ik geen muziekles geef, ga ik graag naar buiten. Rugzak mee, tent erin en de bergen in. Heerlijk wildkamperen. Waar mogelijk een kampvuurtje en wakker worden midden in de natuur. Ook lees ik graag en ben ik regelmatig in een mooi museum te vinden.

Fluit docent Sjonette van Atten
Coen Beijer docent gitaar
Coen Beijer

Coen Beijer is gitaardocent bij Muziekschool Barneveld. Hij verzorgt de lessen akoestische gitaar.

Ik ben gitaar gaan spelen, omdat de gitaar misschien wel het meest gehoorde instrument is en hij in alle genres thuis is. Het leuke van de gitaar is dat je er tegelijk de melodie en de begeleiding op kan spelen. Het is handig dat je de gitaar overal mee naartoe kan nemen. En de klank is steeds anders: vol, vurig, teder, scherp, zwoel.

Als je bij mij op les komt, gaan we direct aan de slag en kun je vanaf les 1 liedjes spelen en begeleiden. Ik doe suggesties voor liedjes, maar hoor ook graag wat jij leuke muziek vindt. Zo leren we van elkaar een heleboel nieuwe muziek kennen. Dat gaat op het gehoor, met videofilmpjes, met noten en tabs. Je huiswerk en heel veel lesmateriaal staat steeds online op mijn website www.vancoen.nl.

Als ik geen muziekles geef, bezoek ik concerten, opera’s, films en musea. Ik ben gek op koken en bakken, hoe ingewikkelder hoe liever. Ook knutsel ik graag met software, websites en computers. En ik hou van fotograferen, zoals je op deze website kunt zien.

Naast zijn werk als gitaardocent werkt Coen op de muziekschool als coördinator communicatie en ICT.

Coen Beijer docent gitaar
medewerker Muziekschool Barneveld
Suzanne van Berkem

Suzanne van Berkem geeft de fagotlessen bij Muziekschool Barneveld. Ze stelt zich hieronder graag aan je voor:

Ik ben fagot gaan spelen, toen ik het instrument had leren kennen door het muzikale sprookje 'Peter en de Wolf'. Het veelzijdige instrument, de bas onder de houten blaasinstrumenten, met zijn warme, diepe klank heeft mij sindsdien niet meer losgelaten. En dan is de fagot ook nog eens een instrument dat in vrijwel ieder ensemble en orkest opduikt; dus aan samenspeelmogelijkheden heeft de fagottist geen gebrek!

Als je bij mij op les komt, gaan we aan de slag om het instrument met al zijn 'klepjes en knopjes' stap voor stap te leren kennen. Ademtechniek, de vorm van de mond, de vingertechniek, de bassleutel, houding... Zo komt er van alles kijken bij het fagotspelen. De stukken die fagottisten spelen zijn hoofdzakelijk klassieke muziekstukken, maar als je interesse breder is, kunnen we ook muziek uit andere genres spelen.

Als ik geen fagotles geef, ben ik vaak aan het repeteren, met orkesten of ensemble, of concerten aan het geven, her en der door het land. En als ik dan een keer helemaal geen fagot in mijn handen heb, is de kans groot dat ik op de fiets zit, of met een verrekijker naar vogels aan het turen ben.

medewerker Muziekschool Barneveld
Medewerker Muziekschool Barneveld
Ria Boeijen

Ria Boeijen verzorgt namens Muziekschool Barneveld muzieklessen in het basisonderwijs.

Ik heb gekozen voor dit werk, omdat ik het ontzettend leuk vind om samen met anderen muziek te maken en die ervaring/beleving graag wil doorgeven. Als kind ben ik opgegroeid in een gezin waarin muziek met de paplepel werd ingegoten en iedereen een instrument bespeelde. Vanaf mijn jongste kinderjaren leerde mijn moeder mij zingen en ik stond al jong op het podium. Toen ik een jaar of 9 was begon ik met klarinet spelen bij de plaatselijke harmonie in Berghem in Noord Brabant en heb daar later ook mijn beroep van gemaakt.
Na mijn studie aan het conservatorium ben ik klarinetles gaan geven aan diverse muziekscholen in Noord Brabant. Inmiddels woon ik alweer 12 jaar in de provincie Utrecht en ben ik ook muzieklessen op de basisscholen gaan geven. Dit laatste omdat ik het zo belangrijk vind dat alle kinderen in aanraking komen met muziek.

In mijn lessen zijn we bezig met zingen, rappen, bewegen, bodypercussie, spelen op instrumenten, luisteren naar muziek, zelf dingen bedenken, reflecteren. Maar ook rekenen en taal in de vorm van maat en ritme of geschiedenis en aardrijkskunde aan de hand van het verhaal of herkomst van een lied komen in de muziekles voorbij. Maar uiteraard staat het plezier van muziek maken centraal en probeer ik middels de muziek de kinderen vaardigheden te leren zoals o.a. samenwerken, luisteren, impuls beheersen, motoriek/coördinatie, creativiteit en expressie.

Als ik geen les geef, speel ik klarinet in diverse orkesten en ensembles waar ik ook concerten mee geef. Daarnaast speel ik ook wat gitaar (waarmee ik in mijn muzieklessen de liedjes kan begeleiden). Ben ik graag buiten aan het rommelen in de tuin of maak mooie wandelingen. Ook maak ik graag grote reizen naar verre oorden en andere culturen. En ga ik graag de uitdaging aan met tochten in de (hoge) bergen.

Medewerker Muziekschool Barneveld
Gert Bomhof
Gert Bomhof

Gert Bomhof kwam al op jonge leeftijd in aanraking met slagwerk en speelde als amateurmuzikant in diverse blaasorkesten. Na zijn middelbare schoolopleiding begon hij een studie aan het Conservatorium in Arnhem, die in 1978 resulteerde in het diploma Slagwerk. Een jaar later rondde hij ook de opleiding HaFa-directie met succes af. Tegelijkertijd werd hij aan datzelfde Conservatorium benoemd tot hoofdvakdocent Slagwerk.

Tot 2018 was Gert slagwerkdocent bij Muziekschool Barneveld. Daarnaast is hij werkzaam als Combinatiefunctionaris. Hiervoor coördineert hij projecten binnen het reguliere onderwijs, de amateurkunst en lokale Zorg & Welzijn.

Ook is hij werkzaam als dirigent van harmonie- en fanfareorkesten. In de periode 1978 – 1998 was hij actief als freelance slagwerker bij diverse radio-orkesten van de NOS/NOB, het huidige Muziekcentrum van de Omroep. Naast zijn functie als projectleider het Landelijk Kenniscentrum Cultuureducatie en Amateurmuziek (LKCA) is hij actief als jurylid bij solisten- en ensemblewedstrijden.

Als componist/auteur heeft Gert Bomhof internationaal grote naamsbekendheid gekregen door zijn vele educatieve leer- en speelboeken voor slagwerk en is hij in dit kader sinds 1997 redacteur van 'De Haske Percussion Series'.

Gert Bomhof
docent Muziekschool Barneveld
Maurits Bunt

Maurits Bunt verzorgt de lessen orgel, klavecimbel en beiaard bij Muziekschool Barneveld.

docent Muziekschool Barneveld
Piano docent Hans-Erik Dijkstra
Hans-Erik Dijkstra

Hans-Erik Dijkstra geeft sinds maart 2019 pianoles op Muziekschool Barneveld.

Ik ben piano gaan spelen, omdat ik de klank van de piano al heel jong prachtig vond. Ik vind het mooi dat je met dit instrument een heel orkest na kunt doen. Met de ene hand de melodie en met de andere de begeleiding. Toch begon ik mijn muzikale loopbaan op de klarinet en saxofoon. Pas op mijn 13e begon ik met pianolessen. Op het Conservatorium ontdekte ik dat je met piano veel kanten uit kunt. Het begeleiden van zangers en instrumentalisten, begeleiden van koren, kamermuziek, theater- en kindervoorstellingen. En dat is wat ik naast het lesgeven nog steeds doe.

Als je bij mij op les komt, vind ik het belangrijk dat je met veel plezier piano leert spelen. Samen met jou probeer ik muziek uit te zoeken die bij je niveau of muzikale interesse past. Dat kan variëren van klassiek tot pop. Tegenwoordig zijn er zoveel goede pianomethodes waarbij elk genre muziek aan bod komt en waarbij je een goede technische basis krijgt. Dit geldt ook voor volwassenen die op latere leeftijd piano willen leren spelen. Op drie muziekscholen geef ik met veel plezier les aan leerlingen in de leeftijd van 5 tot 80 jaar.

Als ik geen muziekles geef, vind ik het leuk om erop uit te gaan. Steden te bezoeken, maar ook theater en concerten. Ik hou van zwemmen en wandelen. Maar ook vind ik het leuk in mijn vrije tijd te componeren en arrangeren. Met collega's Sjonette van Atten, Evelyn Heuvelmans , Tineke van der Meulen en Sylvia Schildkamp vorm ik al jaren het Animando-Ensemble.

Piano docent Hans-Erik Dijkstra
docent Muziekschool Barneveld
Peter Doest

Peter Doest geeft drumlessen bij Muziekschool Barneveld.

Ik ben gaan drummen, omdat ik als kind op van alles en nog aan het tikken was. Mijn ouders kregen al snel door dat dit niet zomaar op zou houden. Vanaf mijn zesde jaar mocht ik slagwerk spelen in een orkest. Daar kon ik naar hartenlust muziek maken en ontwikkelde ik een sterke voorkeur voor drums.

Als je bij mij op les komt, ga je vooral een leuke tijd hebben! We gaan natuurlijk veel drummen. Ik ga je proberen zo enthousiast te maken voor het instrument dat je er thuis ook alleen maar achter wilt zitten.

Als ik geen muziekles geef, ben ik of in mijn winkel te vinden waar ik nieuwe en gebruikte drums verkoop (wereldwijd) of ik zit in de studio of op een podium en ben zelf aan het drummen.

Meer informatie over Peter Doest staat op zijn website.

docent Muziekschool Barneveld
Medewerker Muziekschool Barneveld
Katrin Ebbert

Katrin Ebbert geeft lessen basgitaar en is bandcoach bij Muziekschool Barneveld. Ze stelt zich hieronder graag aan je voor:

Ik ben basgitaar gaan spelen, omdat ik met twee vrienden een bandje wou beginnen. Daarbij was de basgitaar nog ‘over’ en heb ik pas later ontdekt wat voor een gaaf instrument het is!

Als je bij mij op les komt, dan kijken we vooral wat je zelf leuk vindt om te spelen. Neem je lievelingsmuziek mee, op de basgitaar kunnen we veel liedjes al vrij snel meespelen. De techniek en muziekkennis halen we uit de nummers. Verder behandelen wij ook onderwerpen als groove, sound, slappen, spelen in een band, improviseren, noten en ritmes leren lezen, akkoorden op de bas spelen, een baslijn zelf bedenken, walking-bas en nog veel meer.

Als ik geen muziekles geef, speel ik met mijn eigen singer/songwriter project w o l k e eigen liedjes met basgitaar en loopstation. Daarnaast heb ik een gezin met twee kinderen en hou ik van wandelen, sporten, koffie drinken (het liefst met vrienden) en reizen met ons kampeerbusje.

Medewerker Muziekschool Barneveld
Judith Groen

Judith Groen geeft cellolessen bij Muziekschool Barneveld.

Ik ben cello gaan spelen, omdat ik een concert hoorde waar de cellosuites van Bach werden gespeeld. Daar kreeg ik echt kippenvel van, zo mooi! Ik speelde al blokfluit, wat een goede basis gaf en ben toen overgestapt naar de cello.
Als je bij mij op les komt, gaan we werken aan de mooie celloklanken en -kleuren. Het zo natuurlijk mogelijk verbinden van muzikaliteit en techniek op de cello vind ik belangrijk. Plezier in muziek maken staat voorop. Wel is een goede basistechniek nodig, waar we aan gaan werken. Ik wil de muzikaliteit van iedere leerling zo goed mogelijk tot uiting brengen.
Meer over mijn werk als cellist is te vinden op www.colourcollective.nl.
Piano docent Peter Henriks
Peter Hendriks

Peter Hendriks verzorgt pianoles en keyboardles bij Muziekschool Barneveld.

Piano docent Peter Henriks
Evelyn Heuvelmans

Evelyn Heuvelmans verzorgt lessen hobo, piano en blokfluit bij Muziekschool Barneveld.

Als kind ben ik begonnen met blokfluit- en later pianolessen. Toen ik 12 was ben ik hobo gaan spelen, omdat iemand zei dat hobo heel goed bij me zou passen. Ik werd verliefd op de zangerige klank, de eindeloze mogelijkheden om samen te spelen, maar toch ook het solistische karakter. Maar ik hou evenveel van de veelzijdigheid van de piano en de klank van de blokfluit. Ik vind het heel fijn om nu les te mogen geven op alle drie deze mooie instrumenten!

Als je bij mij op muziekles komt, hoop ik dat je heel veel plezier zult hebben in hobo, piano of blokfluit spelen en alles wat daarmee te maken heeft. Ik hoop dat ik je zo mag begeleiden dat je in de toekomst een zelfstandig musicus wordt, die zelf dingen kan uitzoeken en met veel gevoel en liefde muziek maakt.

Als ik geen muziekles geef, vind ik het heerlijk om te lezen, wandelen en fietsen.

piano docent Steven Hupkens
Steven Hupkens

Steven Hupkens verzorgt lessen piano en keyboard in Barneveld en Voorthuizen.

Ik ben piano gaan spelen, omdat ik de klank van dit instrument het mooist vind. Bovendien kan je er alle liedjes en stijlen op spelen die er bestaan: klassiek, pop en jazz.

Als je bij mij op les komt, leer ik je alle liedjes spelen die je maar wilt. Zoals de liedjes die je op school zingt of een mooi pianostuk dat je op de radio hebt gehoord. Voor mij is het lesgeven de ultieme manier om het plezier van het muziek maken over te brengen op jongere generaties.

Als ik geen muziekles geef, sport ik heel graag. Zo heb ik meerdere keren de marathon gelopen.

piano docent Steven Hupkens
Medewerker Muziekschool Barneveld
Susannah Iseger

Susannah Iseger geeft de toneelcursussen KinderWIK en JeugdWIK vanuit Toneelgroep WIK.

Ik heb voor theater gekozen, omdat het leven vol zit met interessante verhalen die het vertellen waard zijn. Er is gewoon niks leuker dan dat!

Als je bij mij op les komt, zal je onderdeel worden van de leukste groep die er bestaat: een toneelgroep! Mijn lessen zijn leerzaam, (ont)spannend, gezellig en ook vaak een beetje gek, waarbij ervaren en beleven belangrijker is dan een eindresultaat.

Als ik geen les geef, maak ik veel muziek op mijn gitaar, piano of drumstel. Ook hou ik me bezig met Ninjutsu, de krijgskunst van de ninja.

Medewerker Muziekschool Barneveld
Maryanne de Jager

Maryanne de Jager geeft Muziek op Schoot bij Muziekschool Barneveld.

Ik ben Muziek op Schoot gaan geven, omdat ik van kinderen houd en weet wat muziek in hun ontwikkeling op allerlei gebieden kan betekenen. Als je bij mij op les komt, zul je samen met je kind vooral veel muziekplezier beleven. En waarschijnlijk blijf je ook thuis nog zingen en spelen met je kind.

Wanneer ik geen muziekles geef, ben ik museum docent in het Openluchtmuseum, ga ik op stap met mijn grote kinderen, man en/of hond. Daarnaast is mijn grote hobby Theatersport. Maar natuurlijk ben ik in mijn vrije tijd ook bezig met muziek. Met mijn zangcoach onderhoud ik mijn stembanden en ben ik altijd bezig om mij muzikaal en instrumentaal verder te ontwikkelen.

Na de HBO Kreatief Educatief Werk en de opleiding leerkracht in het basisonderwijs (PABO) heb ik mijn Muziek-op-Schootdocentendiploma gehaald. Sinds 2003 werk ik samen in maatschap Muziekcentrum Harlekijntje. Meer informatie staat op de website van Muziekcentrum Harlekijntje: www.harlekijntje.nl

Medewerker Muziekschool Barneveld
Laurine Jansen

Laurine Jansen verzorgt de cursus Muziekspeeltuin Speciaal en geeft muzieklessen op basisscholen.

Van jongs af aan speel ik al veel soorten instrumenten, zoals orgel, blokfluit, gitaar, ukelele, piano, venova (soort saxofoon) en citer. Er zijn zoveel mooie instrumenten! Ook zing ik graag: klassieke muziek als sopraan, maar ook gewone (christelijke) liederen. Deze vaardigheden komen goed van pas in mijn werk als muziektherapeut en muziekdocent.

Als je les krijgt van mij, zorg ik ervoor dat je nieuwe dingen leert, maar ook altijd een succeservaring hebt, iets wat plezier geeft of wat je al goed kunt.

Als ik niet bij de muziekschool werk, geef ik muziektherapie bij de Rozelaar, geef ik via mijn eigen praktijk les in liedbegeleiden met gitaar en ukelele of werk ik in de tuin.

 

Medewerker Muziekschool Barneveld
Gaby Kaihatu

Gaby Kaihatu verzorgt de lessen zang lichte muziek.

Ik ben gaan zingen, omdat in ons gezin altijd heel veel muziek werd gemaakt. Zingen kwam net zo natuurlijk als praten!

Als je bij mij op les komt, kan ik je leren hoe je je stem bewust(er) kunt gebruiken. Daardoor krijg je meer zelfvertrouwen en wordt zingen steeds leuker! Of je nu pop, soul, rock, Nederlandstalig, jazz, musical of kleinkunst wilt zingen, bij mij kan je voor al deze stijlen terecht. Niet alleen werken we aan techniek, maar zeker ook aan timing en tekstbehandeling.

Als ik geen muziekles geef, treed ik op met Vocalgroup Sisters of met mijn eigen jazz combo. Ook werk ik in studio’s en verzorg ik backing vocals, o.a. bij het Discophonic Orchestra. Verder schrijf ik songteksten in opdracht. En als ik dán nog tijd over heb, ga ik graag eten met vrienden, kijk ik een serie op Netflix of ga ik lekker naar buiten met ons hondje.

Kijk voor meer informatie over Gaby Kaihatu op www.vocalsbygaby.nl, www.vocalgroupsisters.nl en www.highsocietyjazz.nl.

Paula Kleisen
Paula Kleisen

Paula Kleisen is bureaumanager en communicatiemedewerker bij Muziekschool Barneveld.

Bij mijn beide functies is communicatie het sleutelwoord. Als bureaumanager ben ik verantwoordelijk voor de ledenadministratie. Daarbij ben ik het aanspreekpunt voor (de ouders/verzorgers van) de leerlingen. Ik vind het een uitdaging om ervoor te zorgen dat alles zo vlekkeloos mogelijk verloopt. Als communicatiemedewerker zorg ik er, samen met mijn collega, voor dat de activiteiten van de muziekschool bij zoveel mogelijk mensen binnen gemeente Barneveld bekend worden. Het schrijven van teksten voor en up-to-date houden van deze website is één van de onderdelen daarvan.

Door de combinatie van functies is mijn werk heel afwisselend. Ik ben van vrijwel alles wat er binnen de muziekschool gebeurt op de hoogte. Daardoor voel ik me heel betrokken en dat vind ik leuk. De muziekschool is een fijne, creatieve plek om te werken met enthousiaste collega’s. Er is iedere dag muziek en daar word je vrolijk van!

Als ik niet bij de muziekschool ben, sta ik in de keuken om iets lekkers te koken, lees ik een boek, zing ik mee in een projectkoor of wandel ik in de mooie Nederlandse natuur.

Paula Kleisen
Medewerker Muziekschool Barneveld
Laurens Knoop

Laurens Knoop geeft de lessen contrabas bij Muziekschool Barneveld.

Medewerker Muziekschool Barneveld
Jacko van Kolfschoten

Jacko van Kolfschoten is administrateur bij Muziekschool Barneveld.

Astrid Krause

Muziek is mijn grote passie: Ik ben al vroeg begonnen met zingen in (kinder-)koren en met muzieklessen en vond het als jong kind al zo mooi, dat ik haast eerder noten dan letters kon lezen. Op het conservatorium deed ik in eerste instantie toelating voor de studie muziektherapie, want ook daar was ik zeer geïnteresseerd in. Na twee jaar muziektherapie heb ik auditie gedaan voor hoofdvak zang klassiek, omdat ik niets liever wilde dan dat: mijn zangstem ontwikkelen en mij verdiepen in de diversiteit van de klassieke muziek en uiteraard het leren zingen van al het moois wat ik hoorde.

Als je bij mij op les komt, ga ik samen met jou op zoek naar jouw individuele stemklank. We gaan kijken naar de werking van de adem op de stem en op zoek naar de resonantieruimtes, die maken dat je stem voller en krachtiger gaat klinken. Een gezond stemgebruik staat hierbij voorop. Ik ga o.a. werken met de Lax Vox methode. Je leert verschillende oefeningen om je stem optimaal te gebruiken, maar we gaan ook samen kijken en ontdekken welke muziek bij je past en hoe je die het mooiste kunt zingen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om op les te komen als je in een koor zingt en tegen problemen aanloopt bij het zingen. Dan kijken we hoe je je stem makkelijker kunt gebruiken zonder bijvoorbeeld schor te zijn na afloop van een repetitie.

Als ik geen muziekles geef, dan ben ik of zelf aan het zingen (ik zing bij het professionele kamerkoor Ars Musica, maar ook als solist) of aan het dirigeren (ik ben dirigent van twee koren: Het Achterhoeks Bachkoor en het Soester Kamerkoor Tourdion). Anders vind je mij achter de naaimachine: ik maak kleding/tassen/knuffels voor mijn dochter, soms ook voor mijzelf of voor vrienden, familie, als cadeautjes etc. In mijn vrije tijd onderneem ik graag samen met mijn dochtertje leuke dingen, ontmoet vrienden en familie, ga de natuur in, bezoek een museum, een mooie stad of ga naar een concert.

Op het gebied van klassieke zang is er veel te zien en te horen, op YouTube, Spotify en in concerten. Als je een beetje gaat grasduinen kun je gauw horen wat je aanspreekt en welke manier van zingen je voorkeur heeft. Mijn muzieksmaak is wat dat betreft erg breed- de muziek van J.S. Bach staat heel hoog op mijn voorkeurslijst, maar ik kan net zo geboeid raken en mij onderdompelen in muziek van de grote romantische componisten als Mahler, Brahms, Rachmaninoff, Dvorak of de modernere componisten als Poulenc, Stravinsky, Barber, etc. Er valt -steeds opnieuw- een wereld te ontdekken!

Auke Krist
Auke Krist

Auke Krist is beheerder bij Muziekschool Barneveld.

Mijn naam is Auke Krist en ik ben sinds 2015 beheerder bij de muziekschool. De werkzaamheden van de beheerder bestaan uit de algehele zorg voor een schone en nette muziekschool. De beheerder is het aanspreekpunt voor de muziekschool, zowel voor de docenten als ook leerlingen en ouders.

Als ik niet op de muziekschool ben, hou ik ervan om te spinnen en te klussen.

Auke Krist
docent harp Frouke Leeuwendal
Frouke Leeuwendal

Frouke Leeuwendal verzorgt de harplessen bij Muziekschool Barneveld.

Ik ben harp gaan spelen, omdat er bij bezoek aan een open dag gelijk een prachtig geluid uit kwam. Dit was niet bij alle instrumenten zo. En na een proefles was ik verkocht!

Als je bij mij op les komt, gaan we samen op zoek naar jouw muzieksmaak en leerstijl. Ik gebruik geen standaardmethode voor elke leerling, maar laat jou zelf keuzes maken en eigen inbreng geven.

Als ik geen muziekles geef, sta ik in de gymzaal om turntrainingen te geven. Ook sta ik graag in de keuken om te bakken of koken.

Meer informatie over Frouke Leeuwendal is te vinden op www.froukeleeuwendal.nl.

docent harp Frouke Leeuwendal
Gitaardocent Simon Leferink
Simon Leferink

Simon Leferink geeft lessen akoestisch en elektrisch gitaar.

Gitaardocent Simon Leferink
Saxofoon docent Mark Lenselink
Mark Lenselink

Mark Lenselink geeft saxofoonlessen en begeleidt de improvisatieband van de muziekschool.

Mark Lenselink studeerde in 1991 af aan het Hilversums Conservatorium als klassiek saxofonist, maar heeft daarnaast veel affiniteit met lichte muziek. Al in zijn middelbare schooltijd speelde hij in verschillende popbands. Later kwamen daar vele andere stijlen bij, zoals blues, rock, soul, jazz en salsa.

Na zijn conservatoriumopleiding volgde hij bovendien enkele jaren improvisatielessen. Na enkele jaren als saxofoondocent in de harmonie- en fanfarewereld te hebben gewerkt, kreeg hij in 1999 een vaste betrekking bij Muziekschool Barneveld en een jaar later bij centrum voor de kunsten 't Venster in Wageningen. Hij wil vooral het plezier in het muziek maken overbrengen aan zijn leerlingen.

Saxofoon docent Mark Lenselink
Coordinator Petra Luteijn
Petra Luteijn

Petra Luteijn is coördinator cursorisch onderwijs.

Ik begon met pianospelen toen ik 8 jaar oud was. Na het conservatorium ging ik pianoles geven aan de muziekscholen in Nieuwegein en Houten en tot maart 2019 in Barneveld. Nu werk ik als coördinator cursorisch onderwijs. Dat vind ik leuk en afwisselend werk. Ik werk graag samen met anderen om ervoor te zorgen dat alles binnen de muziekschool goed loopt en dat de docenten op een prettige manier hun werk kunnen doen.

Naast mijn werk aan de muziekschool heb ik onderwijskunde gestudeerd aan de Open Universiteit te Heerlen. Sinds maart 2019 doe ik als promovendus aan deze universiteit onderzoek naar het effect van stabureaus en matig intensieve lichaamsbeweging op het leren van MBO studenten. De combinatie van deze twee banen geeft veel afwisseling in mijn leven. Om fit te blijven probeer ik twee keer per week hard te lopen. In mijn vrije tijd hou ik van wandelen en kook ik graag voor vrienden.

Meer informatie over Petra Luteijn is te vinden op www.petraluteijn.nl.

Coordinator Petra Luteijn
Trees Meijer

Trees Meijer geeft dwarsfluitlessen bij Muziekschool Barneveld.

Tineke van der Meulen

Tineke van der Meulen verzorgt de klarinetlessen.

Ik ben klarinet gaan spelen, omdat het instrument me fascineerde en er een bepaalde 'klik' was. Hoe het precies in elkaar zat, wist ik toen nog niet. Maar dat is wel duidelijk geworden hoor.

Als je bij mij op les komt, gaan we lekker aan de slag met de klarinet en hoop ik dat je veel speelplezier mag ervaren en dat je elke week naar de les uitziet.

Als ik geen muziekles geef, doe ik graag aan sport (joggen en fitness).

 

Slagwerkdocent Marco Onstenk
Marco Onstenk

Op 10-jarige leeftijd zette Marco Onstenk zijn eerste treden in de muziekwereld bij muziekvereniging Oefening Leidt Tot Ontwikkeling (OLTO) in zijn geboortedorp Loenen. Na zijn opleiding bij de plaatselijke muziekvereniging begon hij op 17-jarige leeftijd met de slagwerkopleiding aan het Conservatorium te Arnhem.In 1996 studeerde Marco D.M.(Docerend Musicus) af.

Als freelance uitvoerend musicus speelde of speelt Marco Onstenk bij Het Gelders Orkest, Het Brabants Orkest, Het Nederlands Koperensemble en daarnaast bij verschillende blaasorkesten zoals b.v. Het Gelders Fanfare Orkest en verder bij ensembles van verschillende bezetting.

Op het lichte muziekgebied speelt hij in verschillende bands. Als slagwerkdirigent behaalde hij al verschillende successen zoals 2x deelname aan het Wereld Muziek Concours, deelname aan topconcoursen en verschillende Nederlandse Kampioenschappen werden behaald. Als componist/arrangeur heeft Marco verschillende stukken voor slagwerk via verschillende uitgeverijen uitgegeven. Daarnaast schreef Marco twee lesboeken voor mallet instrumenten.

Op dit moment is Marco Onstenk als docent/dirigent verbonden aan Muziekschool Barneveld, Muziekschool Borne, Muziekvereniging st. Gregorius Hertme en muziekvereniging Kunst Na Arbeid Lunteren.

Meer informatie over Marco kunt u vinden op: www.marcoonstenk.nl

Slagwerkdocent Marco Onstenk
René van Opstal

René van Opstal verzorgt de gitaarles in Voorthuizen.

Ik ben gitaar gaan spelen, omdat muziek (leren) maken altijd een deel is geweest van mijn opvoeding. Het was net zo gewoon als leren fietsen.

Als je bij mij op les komt leer je gitaarspelen als ware het lopen en praten, want muziek maken is iets heel natuurlijks wat iedereen eigenlijk allang kan.

Als ik geen muziekles geef, dan geef ik eigenlijk toch muziekles. En zonder gitaar te spelen, speel ik eigenlijk toch altijd wel gitaar. Dat is namelijk niet iets wat op commando aan of uit te zetten is. Het is er gewoon. Ook doe ik graag aan Tai Chi, Yoga en schaatsen.

Meer informatie over René van Opstal is te vinden op www.renevanopstalgitaar.nl

Marlies de Roos

Marlies de Roos is panfluitdocent bij Muziekschool Barneveld.

Ik ben panfluit gaan spelen, omdat ik heel graag een ander instrument wilde leren bespelen dan iedereen in mijn omgeving. Toen ik het geluid van de panfluit hoorde werd ik op slag verliefd op de warme klank en ben ik nooit meer gestopt met spelen.

Als je bij mij op les komt, neem ik je mee naar de wereld van de panfluit en help ik je al haar geheimen te ontrafelen. In gezellige, ongedwongen setting gaan we aan de slag met de muziek die je graag zou willen leren spelen en laat ik je kennis maken met andere muziekstijlen. Stap voor stap, veelzijdig, gevarieerd, met een grap en een grol!

Als ik geen muziekles geef, dan ben ik aan het optreden met mijn ensembles, schrijf en arrangeer ik muziek voor mijn uitgeverij en geniet ik van mijn gezin. Naast muziek vind ik het heerlijk om taarten te bakken en te decoreren en zo hele kunstwerken op tafel te zetten.

Medewerker Muziekschool Barneveld
Rosanne Sanders

Rosanne Sanders verzorgt muzieklessen in het basisonderwijs.

Ik heb gekozen voor dit werk, omdat ik het liefst samen met anderen de hele dag muziek maak. Het is een sociale gebeurtenis waarin je naast het maken van muziek leert samenwerken, communiceren, reflecteren en luisteren. Ik vind dit als muziekdocent erg belangrijk en deel dit graag in mijn lessen.
In mijn lessen doen we veel verschillende dingen. We zingen, bewegen, spelen iedere les op instrumenten en er is
vaak een ontwerpopdracht. Hierin bedenk jezelf de muzikale omlijsting of schrijf je bijvoorbeeld een stukje tekst.
Als ik geen les geef dan maak ik graag wandelingen in het bos met een goede podcast op mijn oren. Ook vind ik het
gezellig om samen met vrienden/familie spelletjes te doen en er samen op uit te gaan.
Medewerker Muziekschool Barneveld
Ferdi Schukking

Ferdi Schukking is directeur-bestuurder van Muziekschool Barneveld.

Als directeur van de muziekschool ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de hele school: alle muzieklessen en onze vele activiteiten in het onderwijs. Daarnaast houd ik me bezig met de subsidies, het overleg met de wethouder en heb veel contacten in Barneveld. Met de collega instellingen, amateurverenigingen, ondernemers en de vele betrokkenen bij onze organisatie.

Voor mij is dit de leukste baan, omdat we een ontzettend leuk team hebben. Ik vind het belangrijk dat iedereen goed kan werken. Of het nu met de leerlingen is, in het onderwijs, op kantoor of in het beheer. Dat wil ik graag zo goed mogelijk faciliteren. Daarnaast is het een heel afwisselende baan. Ik spreek alle docenten en medewerkers ('personeelszaken'), maar ook de collega's van andere instellingen, raadsleden, wethouders en ik heb contact met de orkesten en andere geïnteresseerden.

Naast mijn financiële- en managementopleiding ben ik ook saxofonist. Ik geef nog steeds les aan een paar leerlingen thuis in Woerden. Ik houd enorm van jazz en geef ook regelmatig jazz workshops. Ik speel zelf ook nog af en toe met mijn Cubaanse band. Al deze activiteiten kun je vinden op www.ferdischukking.nl. Ik ben gecertificeerd 'coach van bevlogenheid' en help mensen en bedrijven om hun werkelijke drijfveren te ontdekken. Zie: www.coachvanbevlogenheid.nl. Het is een druk leven. Voor mijn modelspoorhobby heb ik geen tijd meer. Ook omdat ik graag met mijn vrouw en drie kinderen uit eten ga en daarvan wil genieten!

Medewerker Muziekschool Barneveld
Hans van Schuppen

Hans van Schuppen verzorgt de accordeonlessen op Muziekschool Barneveld.

Ik ben accordeon gaan spelen, omdat mijn vader dat aan mij gevraagd heeft toen ik 9 jaar oud was. Hij had het vroeger graag zelf willen spelen, maar daar nooit de kans voor gehad. Ik wilde het wel proberen en het spelen ging mij zo goed af dat ik al snel wist dat het accordeon het instrument voor mij was.

Als je bij mij op les komt, dan ga je accordeon leren spelen in je eigen snelheid. Het speelplezier staat voorop. Je leert spelen vanuit een goede basis en met de juiste balgtechniek. Diverse stijlen zoals Tango, Klezmer en Musette komen aan bod. Als je een accordeon met melodiebassen hebt, kun je daar heel mooi Bach en Scarlatti op spelen. Maar er is ook veel repertoire van hedendaagse componisten. Samenspelen vind ik ook erg belangrijk bijvoorbeeld als duo, maar ook in een ensemble of in combinatie met een ander instrument. Met een accordeon ben je een veelzijdige muzikant, als solist, begeleider of in een band. Luister maar eens naar Willemwiebe van der Molen op YouTube, een oud leerling van mij.

Als ik geen muziekles geef, vind ik fotograferen heel leuk, vooral met vintage lenzen. In de weekenden van april tot en met oktober, voor zover ze niet bezet zijn, probeer ik te genieten van onze zeilboot.

Medewerker Muziekschool Barneveld
docent Muziekschool Barneveld
Miriam Stoffelsma

Miriam Stoffelsma geeft saxofoonles en is dirigent van ons saxofoonorkest SaxUs.

Ik ben saxofoon gaan spelen omdat ik als 9e jarige dat zo’n mooi glimmend instrument vond met een prachtige klank. Ik ging altijd mee naar de concerten van mijn moeder en het viel me op de saxofoon altijd opviel met solo’s, techniek en mooie melodieën. Dat wou ik ook!

Als je bij mij op les komt, ga je al snel ontdekken hoe leuk het is om saxofoon te spelen! In mijn lessen vind ik het belangrijk dat je je instrument goed beheerst, er plezier is en je veel muziekstijlen kunt spelen. Ik vind het leuk je kennis te laten maken met muziek en het gevoel wat het bij je losmaakt. Het is mijn uitdaging om een smaak bij je te ontwikkelen: wat vind jij mooie muziek en wat vind jij een mooie toon? Ik leg je veel muziek voor en hoop dat je ervan gaat genieten. Ook wil ik het zelfvertrouwen van de leerling ontwikkelen door te focussen op de kwaliteiten en die zoveel mogelijk te benutten. Ik vind het interessant hoe mensen leren en zoek altijd een manier die het beste bij de leerling past.

Als ik geen muziekles geef dan vind je mij bij het orkest van de koninklijke marechaussee. Dat is een militair orkest en we geven veel concerten, spelen bij dodenherdenking, Prinsjesdag en beëdigingen. Daarnaast speel ik in saxofoonkwartet SAKS en dirigeer ik het saxofoonorkest SaxUs van Muziekschool Barneveld. Daar kan jij dus ook bij als je een tijdje les hebt.
In mijn vrije tijd ga ik sporten, naar musea en afspreken met familie en vrienden.

docent Muziekschool Barneveld
viooldocent Gossia Stolte
Gosia Stolte-Ryrych

Gosia Stolte-Ryrych verzorgt de vioollessen en altvioollessen bij Muziekschool Barneveld.

Ik ben viool gaan spelen toen ik 7 jaar oud was op de muziekschool in Polen, waar ik vandaan kom. In Polen moeten leerlingen twee instrumenten spelen. Mijn tweede instrument was de piano.

Als je bij mij op les komt, leer je natuurlijk de technische vaardigheden. Een goede basis is heel belangrijk. Daarnaast gaan we ook heel veel muziek maken en gaan we op zoek naar de verhalen achter de noten.

Als ik geen muziekles geef, wandel ik graag. Als het mogelijk is in de bergen van Polen, maar hier in Nederland vind ik het ook heerlijk. Ik hou van boeken lezen, naar muziek luisteren en tentoonstellingen bezoeken. Ook speel ik graag zelf viool, het liefst met een klein groepje.

viooldocent Gossia Stolte
koper docent Willem Stoops
Willem Stoops

Willem Stoops is alweer heel wat jaren als trompetdocent verbonden aan de Muziekschool Barneveld. In 1982 studeerde hij af aan het Utrechts Conservatorium met als hoofdvakken:Trompet en Harmonie-Fanfare directie. Al tijdens zijn studie gaf hij les op diverse muziekscholen en dirigeerde hij enkele orkesten.

De jaren na zijn studie waren zeer leerzaam. Zo speelde hij onder andere in verschillende orkesten, van symfonieorkest tot salsaband. Maar het leukste vond hij toch wel het spelen in de verschillende koperkwintetten. Een ensemble dat bestaat uit twee trompetten, waldhoorn, trombone en bas-tuba.

Op dit moment dirigeert Willem een fanfareorkest en wel 'Prinses Marijke' in Geldermalsen. Het orkest heeft een druk programma en zorgt ervoor dat zijn agenda goed gevuld is.

Naast trompetles geeft Willem ook les in trombone, hoorn, euphonium en bariton. Het geeft hem veel voldoening om leerlingen en orkestmuzikanten met zijn ervaring een duwtje in de juiste muzikale richting te kunnen geven. Of het nu gaat over de juiste manier van ademhalen of embouchure gebruik (stand van lippen en spiergebruik van het gezicht), het blijft interessant en zeker ook een uitdaging om iedereen zo goed mogelijk zijn of haar instrument te leren bespelen.

koper docent Willem Stoops
Medewerker Muziekschool Barneveld
Áron Szabó-Sebök

Áron Szabó-Sebök geeft gitaarlessen op onze locaties in Voorthuizen en Garderen.

Toen ik 9 jaar was, begon ik met pianolessen. Eigenlijk wilde ik het liefste gitaar spelen, maar tussen de bergen in het koude Roemenië waren er niet zoveel mogelijkheden om gitaarles te krijgen. Uiteindelijk mocht ik op gitaarles toen ik 15 jaar oud was. Mijn ouders luisterden heel veel rockmuziek. Dat vond ik toen en nu nog steeds het mooiste wat er is.
Ik heb klassieke gitaar gestudeerd aan de Universiteit van Transsylvanië in Brasov, Roemenië. Daar heb ik ook een master in Stijl en Interpretatie voor Instrumentale optredens en Psycho pedagogiek behaald. Ook heb ik me verdiept in bas en elektrische gitaar en daarin veel workshops gevolgd. Bovendien heb ik al meer dan 15 jaar podiumervaring in verschillende stijlen zoals blues, rock en pop.
Als ik geen gitaarles geef, ga ik graag motorrijden, bezoek ik musea  of ben ik bezig met muziek maken.
Medewerker Muziekschool Barneveld
Medewerker Muziekschool Barneveld
Christine Vermeulen

Christine Vermeulen verzorgt op onze muziekschool de cursussen KOM: Kinderen Ontdekken Muziek (voorheen AMV), Muziekspeeltuin, Muzieksafari en ukelele voor kinderen en volwassenen.

Medewerker Muziekschool Barneveld
docent Muziekschool Barneveld
Lianne Visser

Vanaf 1 november 2021 dirigeert Lianne Visser het Barnevelds Jeugdorkest.

docent Muziekschool Barneveld
Medewerker Muziekschool Barneveld
Annemieke Volmer

Annemieke Volmer geeft pianolessen op onze locaties in Voorthuizen en Garderen.

Medewerker Muziekschool Barneveld
Eric Warnies
Eric Warnies

Eric Warnies is beheerder bij Muziekschool Barneveld.

Het werk als beheerder bij de muziekschool is erg afwisselend. Geen dag is hetzelfde. Dat maakt het zo leuk. Als beheerder ben je het visitekaartje voor de leerlingen en hun ouders. Ze kunnen altijd mijn kantoor op de begane grond binnenlopen voor hulp en vragen. Het leuke is dat er een fijn team van docenten loopt, waar ik een goede band mee heb opgebouwd.

Wat het werk betreft is geen dag hetzelfde. Zo sta ik lokalen in te richten voor de lessen, het andere moment sta ik in de zaal van het theater een voorspeelavond op te bouwen voor de docent en hun leerlingen. In de avonddiensten zit ik meestal op mijn kantoor en hou de camera’s in de gaten voor de veiligheid van de docenten en leerlingen.

Als ik niet bij de muziekschool ben, besteed ik veel tijd aan mijn grote hobby, de motorsport. Ik volg deze sport intensief en vind het geweldig om te zien. Ik ben al vaak aanwezig geweest op het circuit in Assen.

Eric Warnies
Onderwijs coordinator Petra Wouters
Petra Wouters

Op 9-jarige leeftijd begon Petra Wouters (1980) met hoornlessen bij muziekvereniging Door Wilskracht Sterk te Achterveld. In 2003 haalde Petra Wouters haar diploma Bachelor of Music aan het conservatorium te Utrecht bij Peter Hoekmeijer en vervolgens studeerde ze af als Master of Music bij Jaap van der Vliet. In 2015 behaalde ze haar PABO diploma.

Voor Muziekschool Barneveld is Petra Coördinator Muziek in het Onderwijs en geeft zij muzieklessen in de klas op diverse basisscholen in de gemeente Barneveld.

Naast haar werk voor de muziekschool is Petra werkzaam als leerkracht op een basisschool.

Onderwijs coordinator Petra Wouters