header

TEAM

docent panfluit en dwarsfluit Sjonette van Atten
Sjonette van Atten

Sjonette van Atten geeft lessen dwarsfluit en panfluit op onze locaties in Barneveld en Voorthuizen. Daarnaast werkt zij op het kantoor van de muziekschool als coördinator cursorisch onderwijs.

Als jong kind ben ik begonnen met pianospelen. Ik vond en vind piano een prachtig instrument. Ik heb altijd de wens gehad om meerdere instrumenten te spelen en mijn grootste liefde werd de dwarsfluit. Wat een mooie heldere, warme klank! Zo melodieus en de fluit ziet er nog mooi uit ook. Omdat panfluit een beetje dezelfde manier van blazen heeft, wilde ik dat ook wel eens proberen. Ook de panfluit heeft mijn hart veroverd.

Als je bij mij op les komt, gaan we heerlijk muziek maken en ontdekken samen welke muziek bij jou past. Ik vind samenspelen erg inspirerend en zoek altijd naar muziek die je met een groepje kan spelen. Als je het leuk vindt, kan je meerdere keren per jaar meespelen op een leerlingenconcert.

Als ik geen muziekles geef, ga ik graag naar buiten. Rugzak mee, tent erin en de bergen in. Heerlijk wildkamperen. Waar mogelijk een kampvuurtje en wakker worden midden in de natuur. Ook lees ik graag en ben ik regelmatig in een mooi museum te vinden.

docent panfluit en dwarsfluit Sjonette van Atten
Coen Beijer docent gitaar
Coen Beijer

Coen Beijer is gitaardocent bij Muziekschool Barneveld. Hij verzorgt de lessen akoestische gitaar.

Ik ben gitaar gaan spelen, omdat de gitaar misschien wel het meest gehoorde instrument is en hij in alle genres thuis is. Het leuke van de gitaar is dat je er tegelijk de melodie en de begeleiding op kan spelen. Het is handig dat je de gitaar overal mee naartoe kan nemen. En de klank is steeds anders: vol, vurig, teder, scherp, zwoel.

Als je bij mij op les komt, gaan we direct aan de slag en kun je vanaf les 1 liedjes spelen en begeleiden. Ik doe suggesties voor liedjes, maar hoor ook graag wat jij leuke muziek vindt. Zo leren we van elkaar een heleboel nieuwe muziek kennen. Dat gaat op het gehoor, met videofilmpjes, met noten en tabs. Je huiswerk en heel veel lesmateriaal staat steeds online op mijn website www.vancoen.nl.

Als ik geen muziekles geef, bezoek ik concerten, opera’s, films en musea. Ik ben gek op koken en bakken, hoe ingewikkelder hoe liever. Ook knutsel ik graag met software, websites en computers. En ik hou van fotograferen, zoals je op deze website kunt zien.

Naast zijn werk als gitaardocent werkt Coen op de muziekschool als coördinator communicatie en ICT.

Coen Beijer docent gitaar
medewerker Muziekschool Barneveld
Suzanne van Berkem

Suzanne van Berkem geeft de fagotlessen bij Muziekschool Barneveld. Ze stelt zich hieronder graag aan je voor:

Ik ben fagot gaan spelen, toen ik het instrument had leren kennen door het muzikale sprookje 'Peter en de Wolf'. Het veelzijdige instrument, de bas onder de houten blaasinstrumenten, met zijn warme, diepe klank heeft mij sindsdien niet meer losgelaten. En dan is de fagot ook nog eens een instrument dat in vrijwel ieder ensemble en orkest opduikt; dus aan samenspeelmogelijkheden heeft de fagottist geen gebrek!
Als je bij mij op les komt, gaan we aan de slag om het instrument met al zijn 'klepjes en knopjes' stap voor stap te leren kennen. Ademtechniek, de vorm van de mond, de vingertechniek, de bassleutel, houding... Zo komt er van alles kijken bij het fagotspelen. De stukken die fagottisten spelen zijn hoofdzakelijk klassieke muziekstukken, maar als je interesse breder is, kunnen we ook muziek uit andere genres spelen.
Als ik geen fagotles geef, ben ik vaak aan het repeteren, met orkesten of ensemble, of concerten aan het geven, her en der door het land. En als ik dan een keer helemaal geen fagot in mijn handen heb, is de kans groot dat ik op de fiets zit, of met een verrekijker naar vogels aan het turen ben.
medewerker Muziekschool Barneveld
slagwerkdocent Gert Bomhof
Gert Bomhof

Gert Bomhof kwam al op jonge leeftijd in aanraking met slagwerk en speelde als amateurmuzikant in diverse blaasorkesten. Na zijn middelbare schoolopleiding begon hij een studie aan het Conservatorium in Arnhem, die in 1978 resulteerde in het diploma Slagwerk. Een jaar later rondde hij ook de opleiding HaFa-directie met succes af. Tegelijkertijd werd hij aan datzelfde Conservatorium benoemd tot hoofdvakdocent Slagwerk.

Tot 2018 was Gert slagwerkdocent bij Muziekschool Barneveld. Daarnaast is hij werkzaam als Combinatiefunctionaris. Hiervoor coördineert hij projecten binnen het reguliere onderwijs, de amateurkunst en lokale Zorg & Welzijn.

Ook is hij werkzaam als dirigent van harmonie- en fanfareorkesten. In de periode 1978 – 1998 was hij actief als freelance slagwerker bij diverse radio-orkesten van de NOS/NOB, het huidige Muziekcentrum van de Omroep. Naast zijn functie als projectleider het Landelijk Kenniscentrum Cultuureducatie en Amateurmuziek (LKCA) is hij actief als jurylid bij solisten- en ensemblewedstrijden.

Als componist/auteur heeft Gert Bomhof internationaal grote naamsbekendheid gekregen door zijn vele educatieve leer- en speelboeken voor slagwerk en is hij in dit kader sinds 1997 redacteur van 'De Haske Percussion Series'.

slagwerkdocent Gert Bomhof
Hans-Erik Dijkstra

Hans-Erik Dijkstra geeft sinds maart 2019 pianoles op Muziekschool Barneveld.

Ik ben piano gaan spelen, omdat ik de klank van de piano al heel jong prachtig vond. Ik vind het mooi dat je met dit instrument een heel orkest na kunt doen. Met de ene hand de melodie en met de andere de begeleiding. Toch begon ik mijn muzikale loopbaan op de klarinet en saxofoon. Pas op mijn 13e begon ik met pianolessen. Op het Conservatorium ontdekte ik dat je met piano veel kanten uit kunt. Het begeleiden van zangers en instrumentalisten, begeleiden van koren, kamermuziek, theater- en kindervoorstellingen. En dat is wat ik naast het lesgeven nog steeds doe.

Als je bij mij op les komt, vind ik het belangrijk dat je met veel plezier piano leert spelen. Samen met jou probeer ik muziek uit te zoeken die bij je niveau of muzikale interesse past. Dat kan variëren van klassiek tot pop. Tegenwoordig zijn er zoveel goede pianomethodes waarbij elk genre muziek aan bod komt en waarbij je een goede technische basis krijgt. Dit geldt ook voor volwassenen die op latere leeftijd piano willen leren spelen. Op drie muziekscholen geef ik met veel plezier les aan leerlingen in de leeftijd van 5 tot 80 jaar.

Als ik geen muziekles geef, vind ik het leuk om erop uit te gaan. Steden te bezoeken, maar ook theater en concerten. Ik hou van zwemmen en wandelen. Maar ook vind ik het leuk in mijn vrije tijd te componeren en arrangeren. Met collega's Sjonette van Atten, Evelyn Heuvelmans , Tineke van der Meulen en Sylvia Schildkamp vorm ik al jaren het Animando-Ensemble.

docent Muziekschool Barneveld
Peter Doest

Peter Doest geeft lessen slagwerk en drums.

docent Muziekschool Barneveld
docent Muziekschool Barneveld
Katrin Ebbert

Katrin Ebbert geeft lessen basgitaar en is bandcoach bij Muziekschool Barneveld. Ze stelt zich hieronder graag aan je voor:

Ik ben basgitaar gaan spelen, omdat ik met twee vrienden een bandje wou beginnen. Daarbij was de basgitaar nog ‘over’ en heb ik pas later ontdekt wat voor een gaaf instrument het is!

Als je bij mij op les komt, dan kijken we vooral wat je zelf leuk vindt om te spelen. Neem je lievelingsmuziek mee, op de basgitaar kunnen we veel liedjes al vrij snel meespelen. De techniek en muziekkennis halen we uit de nummers. Verder behandelen wij ook onderwerpen als groove, sound, slappen, spelen in een band, improviseren, noten en ritmes leren lezen, akkoorden op de bas spelen, een baslijn zelf bedenken, walking-bas en nog veel meer.

Als ik geen muziekles geef, speel ik met mijn eigen singer/songwriter project w o l k e eigen liedjes met basgitaar en loopstation. Daarnaast heb ik een gezin met twee kinderen en hou ik van wandelen, sporten, koffie drinken (het liefst met vrienden) en reizen met ons kampeerbusje.

docent Muziekschool Barneveld
Judith Groen

Judith Groen geeft cellolessen bij Muziekschool Barneveld.

Ik ben cello gaan spelen, omdat ik een concert hoorde waar de cellosuites van Bach werden gespeeld. Daar kreeg ik echt kippenvel van, zo mooi! Ik speelde al blokfluit, wat een goede basis gaf en ben toen overgestapt naar de cello.
Als je bij mij op les komt, gaan we werken aan de mooie celloklanken en -kleuren. Het zo natuurlijk mogelijk verbinden van muzikaliteit en techniek op de cello vind ik belangrijk. Plezier in muziek maken staat voorop. Wel is een goede basistechniek nodig, waar we aan gaan werken. Ik wil de muzikaliteit van iedere leerling zo goed mogelijk tot uiting brengen.
Meer over mijn werk als cellist is te vinden op www.colourcollective.nl.
foto pianodocent Peter Hendriks
Peter Hendriks

Peter Hendriks verzorgt pianoles en keyboardles bij Muziekschool Barneveld.

foto pianodocent Peter Hendriks
Evelyn Heuvelmans

Evelyn Heuvelmans verzorgt lessen hobo, piano en blokfluit bij Muziekschool Barneveld.

Als kind ben ik begonnen met blokfluit- en later pianolessen. Toen ik 12 was ben ik hobo gaan spelen, omdat iemand zei dat hobo heel goed bij me zou passen. Ik werd verliefd op de zangerige klank, de eindeloze mogelijkheden om samen te spelen, maar toch ook het solistische karakter. Maar ik hou evenveel van de veelzijdigheid van de piano en de klank van de blokfluit. Ik vind het heel fijn om nu les te mogen geven op alle drie deze mooie instrumenten!

Als je bij mij op muziekles komt, hoop ik dat je heel veel plezier zult hebben in hobo, piano of blokfluit spelen en alles wat daarmee te maken heeft. Ik hoop dat ik je zo mag begeleiden dat je in de toekomst een zelfstandig musicus wordt, die zelf dingen kan uitzoeken en met veel gevoel en liefde muziek maakt.

Als ik geen muziekles geef, vind ik het heerlijk om te lezen, wandelen en fietsen.

Steven Hupkens docent piano keyboard
Steven Hupkens

Steven Hupkens verzorgt lessen piano en keyboard in Barneveld en Voorthuizen.

Ik ben piano gaan spelen, omdat ik de klank van dit instrument het mooist vind. Bovendien kan je er alle liedjes en stijlen op spelen die er bestaan: klassiek, pop en jazz.

Als je bij mij op les komt, leer ik je alle liedjes spelen die je maar wilt. Zoals de liedjes die je op school zingt of een mooi pianostuk dat je op de radio hebt gehoord. Voor mij is het lesgeven de ultieme manier om het plezier van het muziek maken over te brengen op jongere generaties.

Als ik geen muziekles geef, sport ik heel graag. Zo heb ik meerdere keren de marathon gelopen.

Steven Hupkens docent piano keyboard
docent Muziek op schoot Maryanne de Jager
Maryanne de Jager

Maryanne de Jager geeft Muziek op Schoot bij Muziekschool Barneveld.

Ik ben Muziek op Schoot gaan geven, omdat ik van kinderen houd en weet wat muziek in hun ontwikkeling op allerlei gebieden kan betekenen. Als je bij mij op les komt, zul je samen met je kind vooral veel muziekplezier beleven. En waarschijnlijk blijf je ook thuis nog zingen en spelen met je kind.

Wanneer ik geen muziekles geef, ben ik museum docent in het Openluchtmuseum, ga ik op stap met mijn grote kinderen, man en/of hond. Daarnaast is mijn grote hobby Theatersport. Maar natuurlijk ben ik in mijn vrije tijd ook bezig met muziek. Met mijn zangcoach onderhoud ik mijn stembanden en ben ik altijd bezig om mij muzikaal en instrumentaal verder te ontwikkelen.

Na de HBO Kreatief Educatief Werk en de opleiding leerkracht in het basisonderwijs (PABO) heb ik mijn Muziek-op-Schootdocentendiploma gehaald. Sinds 2003 werk ik samen in maatschap Muziekcentrum Harlekijntje. Meer informatie staat op de website van Muziekcentrum Harlekijntje: www.harlekijntje.nl

docent Muziek op schoot Maryanne de Jager
Gaby Kaihatu geeft zangles lichte muziek
Gaby Kaihatu

Gaby Kaihatu verzorgt de lessen zang lichte muziek.

Ik ben gaan zingen, omdat in ons gezin altijd heel veel muziek werd gemaakt. Zingen kwam net zo natuurlijk als praten!

Als je bij mij op les komt, kan ik je leren hoe je je stem bewust(er) kunt gebruiken. Daardoor krijg je meer zelfvertrouwen en wordt zingen steeds leuker! Of je nu pop, soul, rock, Nederlandstalig, jazz, musical of kleinkunst wilt zingen, bij mij kan je voor al deze stijlen terecht. Niet alleen werken we aan techniek, maar zeker ook aan timing en tekstbehandeling.

Als ik geen muziekles geef, treed ik op met Vocalgroup Sisters of met mijn eigen jazz combo. Ook werk ik in studio’s en verzorg ik backing vocals, o.a. bij het Discophonic Orchestra. Verder schrijf ik songteksten in opdracht. En als ik dán nog tijd over heb, ga ik graag eten met vrienden, kijk ik een serie op Netflix of ga ik lekker naar buiten met ons hondje.

Kijk voor meer informatie over Gaby Kaihatu op www.vocalsbygaby.nl, www.vocalgroupsisters.nl en www.highsocietyjazz.nl.

Gaby Kaihatu geeft zangles lichte muziek
Paula Kleisen
Paula Kleisen

Paula Kleisen is bureaumanager en communicatiemedewerker bij Muziekschool Barneveld.

Bij mijn beide functies is communicatie het sleutelwoord. Als bureaumanager ben ik verantwoordelijk voor de ledenadministratie. Daarbij ben ik het aanspreekpunt voor (de ouders/verzorgers van) de leerlingen. Ik vind het een uitdaging om ervoor te zorgen dat alles zo vlekkeloos mogelijk verloopt. Als communicatiemedewerker zorg ik er, samen met mijn collega, voor dat de muziekschool en al haar activiteiten bekend wordt bij zoveel mogelijk mensen binnen gemeente Barneveld. Het schrijven van teksten voor en up-to-date houden van deze website is één van de onderdelen daarvan.

Door de combinatie van functies is mijn werk heel afwisselend. Ik ben van vrijwel alles wat er binnen de muziekschool gebeurt op de hoogte. Daardoor voel ik me heel betrokken en dat vind ik leuk. De muziekschool is een fijne, creatieve plek om te werken met enthousiaste collega’s. Er is iedere dag muziek en daar word je vrolijk van!

Als ik niet bij de muziekschool ben, sta ik in de keuken om iets lekkers te koken, lees ik een boek, zing ik mee in een projectkoor of wandel ik in de mooie Nederlandse natuur.

Paula Kleisen
medewerker Muziekschool Barneveld
Laurens Knoop

Laurens Knoop geeft de lessen contrabas bij Muziekschool Barneveld.

medewerker Muziekschool Barneveld
Jacko van Kolfschoten

Jacko van Kolfschoten is administrateur bij Muziekschool Barneveld.

Astrid Krause

Muziek is mijn grote passie: Ik ben al vroeg begonnen met zingen in (kinder-)koren en met muzieklessen en vond het als jong kind al zo mooi, dat ik haast eerder noten dan letters kon lezen. Op het conservatorium deed ik in eerste instantie toelating voor de studie muziektherapie, want ook daar was ik zeer geïnteresseerd in. Na twee jaar muziektherapie heb ik auditie gedaan voor hoofdvak zang klassiek, omdat ik niets liever wilde dan dat: mijn zangstem ontwikkelen en mij verdiepen in de diversiteit van de klassieke muziek en uiteraard het leren zingen van al het moois wat ik hoorde.

Als je bij mij op les komt, ga ik samen met jou op zoek naar jouw individuele stemklank. We gaan kijken naar de werking van de adem op de stem en op zoek naar de resonantieruimtes, die maken dat je stem voller en krachtiger gaat klinken. Een gezond stemgebruik staat hierbij voorop. Ik ga o.a. werken met de Lax Vox methode. Je leert verschillende oefeningen om je stem optimaal te gebruiken, maar we gaan ook samen kijken en ontdekken welke muziek bij je past en hoe je die het mooiste kunt zingen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om op les te komen als je in een koor zingt en tegen problemen aanloopt bij het zingen. Dan kijken we hoe je je stem makkelijker kunt gebruiken zonder bijvoorbeeld schor te zijn na afloop van een repetitie.

Als ik geen muziekles geef, dan ben ik of zelf aan het zingen (ik zing bij het professionele kamerkoor Ars Musica, maar ook als solist) of aan het dirigeren (ik ben dirigent van twee koren: Het Achterhoeks Bachkoor en het Soester Kamerkoor Tourdion). Anders vind je mij achter de naaimachine: ik maak kleding/tassen/knuffels voor mijn dochter, soms ook voor mijzelf of voor vrienden, familie, als cadeautjes etc. In mijn vrije tijd onderneem ik graag samen met mijn dochtertje leuke dingen, ontmoet vrienden en familie, ga de natuur in, bezoek een museum, een mooie stad of ga naar een concert.

Op het gebied van klassieke zang is er veel te zien en te horen, op YouTube, Spotify en in concerten. Als je een beetje gaat grasduinen kun je gauw horen wat je aanspreekt en welke manier van zingen je voorkeur heeft. Mijn muzieksmaak is wat dat betreft erg breed- de muziek van J.S. Bach staat heel hoog op mijn voorkeurslijst, maar ik kan net zo geboeid raken en mij onderdompelen in muziek van de grote romantische componisten als Mahler, Brahms, Rachmaninoff, Dvorak of de modernere componisten als Poulenc, Stravinsky, Barber, etc. Er valt -steeds opnieuw- een wereld te ontdekken!

Auke Krist
Auke Krist

Auke Krist is beheerder bij Muziekschool Barneveld.

Mijn naam is Auke Krist en ik ben sinds 2015 beheerder bij de muziekschool. De werkzaamheden van de beheerder bestaan uit de algehele zorg voor een schone en nette muziekschool. De beheerder is het aanspreekpunt voor de muziekschool, zowel voor de docenten als ook leerlingen en ouders.

Als ik niet op de muziekschool ben, hou ik ervan om te spinnen en te klussen.

Auke Krist
docent harp Frouke Leeuwendal
Frouke Leeuwendal

Frouke Leeuwendal verzorgt de harplessen bij Muziekschool Barneveld.

Ik ben harp gaan spelen, omdat er bij bezoek aan een open dag gelijk een prachtig geluid uit kwam. Dit was niet bij alle instrumenten zo. En na een proefles was ik verkocht!

Als je bij mij op les komt, gaan we samen op zoek naar jouw muzieksmaak en leerstijl. Ik gebruik geen standaardmethode voor elke leerling, maar laat jou zelf keuzes maken en eigen inbreng geven.

Als ik geen muziekles geef, sta ik in de gymzaal om turntrainingen te geven. Ook sta ik graag in de keuken om te bakken of koken.

Meer informatie over Frouke Leeuwendal is te vinden op www.froukeleeuwendal.nl.

docent harp Frouke Leeuwendal
docent Muziekschool Barneveld
Simon Leferink

Simon Leferink geeft lessen akoestisch en elektrisch gitaar.

docent Muziekschool Barneveld
docent saxofoon Mark Lenselink
Mark Lenselink

Mark Lenselink geeft saxofoonlessen en begeleidt de improvisatieband van de muziekschool.

Mark Lenselink studeerde in 1991 af aan het Hilversums Conservatorium als klassiek saxofonist, maar heeft daarnaast veel affiniteit met lichte muziek. Al in zijn middelbare schooltijd speelde hij in verschillende popbands. Later kwamen daar vele andere stijlen bij, zoals blues, rock, soul, jazz en salsa.

Na zijn conservatoriumopleiding volgde hij bovendien enkele jaren improvisatielessen. Na enkele jaren als saxofoondocent in de harmonie- en fanfarewereld te hebben gewerkt, kreeg hij in 1999 een vaste betrekking bij Muziekschool Barneveld en een jaar later bij centrum voor de kunsten 't Venster in Wageningen. Hij wil vooral het plezier in het muziek maken overbrengen aan zijn leerlingen.

docent saxofoon Mark Lenselink
docent piano Petra Luteijn
Petra Luteijn

Petra Luteijn is coördinator cursorisch onderwijs.

Ik begon met pianospelen toen ik 8 jaar oud was. Na het conservatorium ging ik pianoles geven aan de muziekscholen in Nieuwegein en Houten en tot maart 2019 in Barneveld. Nu werk ik als coördinator cursorisch onderwijs. Dat vind ik leuk en afwisselend werk. Ik werk graag samen met anderen om ervoor te zorgen dat alles binnen de muziekschool goed loopt en dat de docenten op een prettige manier hun werk kunnen doen.

Naast mijn werk aan de muziekschool heb ik onderwijskunde gestudeerd aan de Open Universiteit te Heerlen. Sinds maart 2019 doe ik als promovendus aan deze universiteit onderzoek naar het effect van stabureaus en matig intensieve lichaamsbeweging op het leren van MBO studenten. De combinatie van deze twee banen geeft veel afwisseling in mijn leven. Om fit te blijven probeer ik twee keer per week hard te lopen. In mijn vrije tijd hou ik van wandelen en kook ik graag voor vrienden.

Meer informatie over Petra Luteijn is te vinden op www.petraluteijn.nl.

docent piano Petra Luteijn
Trees Meijer

Trees Meijer geeft dwarsfluitlessen bij Muziekschool Barneveld.

Tineke van der Meulen

Tineke van der Meulen verzorgt de klarinetlessen.

Ik ben klarinet gaan spelen, omdat het instrument me fascineerde en er een bepaalde 'klik' was. Hoe het precies in elkaar zat, wist ik toen nog niet. Maar dat is wel duidelijk geworden hoor.

Als je bij mij op les komt, gaan we lekker aan de slag met de klarinet en hoop ik dat je veel speelplezier mag ervaren en dat je elke week naar de les uitziet.

Als ik geen muziekles geef, doe ik graag aan sport (joggen en fitness).

 

slagwerkdocent Marco Onstenk
Marco Onstenk

Op 10-jarige leeftijd zette Marco Onstenk zijn eerste treden in de muziekwereld bij muziekvereniging Oefening Leidt Tot Ontwikkeling (OLTO) in zijn geboortedorp Loenen. Na zijn opleiding bij de plaatselijke muziekvereniging begon hij op 17-jarige leeftijd met de slagwerkopleiding aan het Conservatorium te Arnhem.In 1996 studeerde Marco D.M.(Docerend Musicus) af.

Als freelance uitvoerend musicus speelde of speelt Marco Onstenk bij Het Gelders Orkest, Het Brabants Orkest, Het Nederlands Koperensemble en daarnaast bij verschillende blaasorkesten zoals b.v. Het Gelders Fanfare Orkest en verder bij ensembles van verschillende bezetting.

Op het lichte muziekgebied speelt hij in verschillende bands. Als slagwerkdirigent behaalde hij al verschillende successen zoals 2x deelname aan het Wereld Muziek Concours, deelname aan topconcoursen en verschillende Nederlandse Kampioenschappen werden behaald. Als componist/arrangeur heeft Marco verschillende stukken voor slagwerk via verschillende uitgeverijen uitgegeven. Daarnaast schreef Marco twee lesboeken voor mallet instrumenten.

Op dit moment is Marco Onstenk als docent/dirigent verbonden aan Muziekschool Barneveld, Muziekschool Borne, Muziekvereniging st. Gregorius Hertme en muziekvereniging Kunst Na Arbeid Lunteren.

Meer informatie over Marco kunt u vinden op: www.marcoonstenk.nl

slagwerkdocent Marco Onstenk
René van Opstal

René van Opstal verzorgt de gitaarles in Voorthuizen.

Ik ben gitaar gaan spelen, omdat muziek (leren) maken altijd een deel is geweest van mijn opvoeding. Het was net zo gewoon als leren fietsen.

Als je bij mij op les komt leer je gitaarspelen als ware het lopen en praten, want muziek maken is iets heel natuurlijks wat iedereen eigenlijk allang kan.

Als ik geen muziekles geef, dan geef ik eigenlijk toch muziekles. En zonder gitaar te spelen, speel ik eigenlijk toch altijd wel gitaar. Dat is namelijk niet iets wat op commando aan of uit te zetten is. Het is er gewoon. Ook doe ik graag aan Tai Chi, Yoga en schaatsen.

Meer informatie over René van Opstal is te vinden op www.renevanopstalgitaar.nl

Marlies de Roos

Marlies de Roos is panfluitdocent bij Muziekschool Barneveld.

Ik ben panfluit gaan spelen, omdat ik heel graag een ander instrument wilde leren bespelen dan iedereen in mijn omgeving. Toen ik het geluid van de panfluit hoorde werd ik op slag verliefd op de warme klank en ben ik nooit meer gestopt met spelen.

Als je bij mij op les komt, neem ik je mee naar de wereld van de panfluit en help ik je al haar geheimen te ontrafelen. In gezellige, ongedwongen setting gaan we aan de slag met de muziek die je graag zou willen leren spelen en laat ik je kennis maken met andere muziekstijlen. Stap voor stap, veelzijdig, gevarieerd, met een grap en een grol!

Als ik geen muziekles geef, dan ben ik aan het optreden met mijn ensembles, schrijf en arrangeer ik muziek voor mijn uitgeverij en geniet ik van mijn gezin. Naast muziek vind ik het heerlijk om taarten te bakken en te decoreren en zo hele kunstwerken op tafel te zetten.

Ferdi Schukking

Ferdi Schukking is directeur-bestuurder van Muziekschool Barneveld.

Als directeur van de muziekschool ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de hele school: alle muzieklessen en onze vele activiteiten in het onderwijs. Daarnaast houd ik me bezig met de subsidies, het overleg met de wethouder en heb veel contacten in Barneveld. Met de collega instellingen, amateurverenigingen, ondernemers en de vele betrokkenen bij onze organisatie.

Voor mij is dit de leukste baan, omdat we een ontzettend leuk team hebben. Ik vind het belangrijk dat iedereen goed kan werken. Of het nu met de leerlingen is, in het onderwijs, op kantoor of in het beheer. Dat wil ik graag zo goed mogelijk faciliteren. Daarnaast is het een heel afwisselende baan. Ik spreek alle docenten en medewerkers ('personeelszaken'), maar ook de collega's van andere instellingen, raadsleden, wethouders en ik heb contact met de orkesten en andere geïnteresseerden.

Naast mijn financiële- en managementopleiding ben ik ook saxofonist. Ik geef nog steeds les aan een paar leerlingen thuis in Woerden. Ik houd enorm van jazz en geef ook regelmatig jazz workshops. Ik speel zelf ook nog af en toe met mijn Cubaanse band. Al deze activiteiten kun je vinden op www.ferdischukking.nl. Ik ben gecertificeerd 'coach van bevlogenheid' en help mensen en bedrijven om hun werkelijke drijfveren te ontdekken. Zie: www.coachvanbevlogenheid.nl. Het is een druk leven. Voor mijn modelspoorhobby heb ik geen tijd meer. Ook omdat ik graag met mijn vrouw en drie kinderen uit eten ga en daarvan wil genieten!

docent Muziekschool Barneveld
Hans van Schuppen

Hans van Schuppen verzorgt vanaf seizoen 2019-2020 accordeonlessen op Muziekschool Barneveld.

Ik ben accordeon gaan spelen, omdat mijn vader dat aan mij gevraagd heeft toen ik 9 jaar oud was. Hij had het vroeger graag zelf willen spelen, maar daar nooit de kans voor gehad. Ik wilde het wel proberen en het spelen ging mij zo goed af dat ik al snel wist dat het accordeon het instrument voor mij was.

Als je bij mij op les komt, dan ga je accordeon leren spelen in je eigen snelheid. Het speelplezier staat voorop. Je leert spelen vanuit een goede basis en met de juiste balgtechniek. Diverse stijlen zoals Tango, Klezmer en Musette komen aan bod. Als je een accordeon met melodiebassen hebt, kun je daar heel mooi Bach en Scarlatti op spelen. Maar er is ook veel repertoire van hedendaagse componisten. Samenspelen vind ik ook erg belangrijk bijvoorbeeld als duo, maar ook in een ensemble of in combinatie met een ander instrument. Met een accordeon ben je een veelzijdige muzikant, als solist, begeleider of in een band. Luister maar eens naar Willemwiebe van der Molen op YouTube, een oud leerling van mij.

Als ik geen muziekles geef, vind ik fotograferen heel leuk, vooral met vintage lenzen. In de weekenden van april tot en met oktober, voor zover ze niet bezet zijn, probeer ik te genieten van onze zeilboot.

docent Muziekschool Barneveld
Menne Smallenbroek
Menne Smallenbroek

Menne Smallenbroek verzorgt saxofoonlessen in Barneveld.

Ik ben saxofoon gaan spelen, omdat ik tijdens de open dag van mijn lokale muziekschool meteen een klik had met het instrument. Ik had de hele dag al instrumenten uitgeprobeerd en was eigenlijk niks tegen gekomen. Opeens kwam ik het lokaal van de saxofoon binnen en zodra ik de sax in mijn handen kreeg, wist ik het meteen.

Als je bij mij op les komt, kun je al met een paar lessen je eerste liedjes spelen, leer je de juiste techniek om de muziek te kunnen spelen die jij mooi vindt en kun je al snel met het saxofoonorkest SaxUs meespelen.

Als ik geen muziekles geef, maak ik graag elektronische muziek en doe veel met grafische vormgeving. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om een boek te lezen, een film te kijken of een mooie boswandeling te maken.

Meer informatie over Menne is te vinden op www.mennesmallenbroek.com

Menne Smallenbroek
Gosia Stolte docent viool
Gosia Stolte-Ryrych

Gosia Stolte-Ryrych verzorgt de vioollessen bij Muziekschool Barneveld.

Ik ben viool gaan spelen toen ik 7 jaar oud was op de muziekschool in Polen, waar ik vandaan kom. In Polen moeten leerlingen twee instrumenten spelen. Mijn tweede instrument was de piano.

Als je bij mij op les komt, leer je natuurlijk de technische vaardigheden. Een goede basis is heel belangrijk. Daarnaast gaan we ook heel veel muziek maken en gaan we op zoek naar de verhalen achter de noten.

Als ik geen muziekles geef, wandel ik graag. Als het mogelijk is in de bergen van Polen, maar hier in Nederland vind ik het ook heerlijk. Ik hou van boeken lezen, naar muziek luisteren en tentoonstellingen bezoeken. Ook speel ik graag zelf viool, het liefst met een klein groepje.

Gosia Stolte docent viool
docent trompet, hoorn, trombone, euphonium Willem Stoops
Willem Stoops

Willem Stoops is alweer heel wat jaren als trompetdocent verbonden aan de Muziekschool Barneveld. In 1982 studeerde hij af aan het Utrechts Conservatorium met als hoofdvakken:Trompet en Harmonie-Fanfare directie. Al tijdens zijn studie gaf hij les op diverse muziekscholen en dirigeerde hij enkele orkesten.

De jaren na zijn studie waren zeer leerzaam. Zo speelde hij onder andere in verschillende orkesten, van symfonieorkest tot salsaband. Maar het leukste vond hij toch wel het spelen in de verschillende koperkwintetten. Een ensemble dat bestaat uit twee trompetten, waldhoorn, trombone en bas-tuba.

Op dit moment dirigeert Willem een fanfareorkest en wel 'Prinses Marijke' in Geldermalsen. Het orkest heeft een druk programma en zorgt ervoor dat zijn agenda goed gevuld is.

Naast trompetles geeft Willem ook les in trombone, hoorn, euphonium en bariton. Het geeft hem veel voldoening om leerlingen en orkestmuzikanten met zijn ervaring een duwtje in de juiste muzikale richting te kunnen geven. Of het nu gaat over de juiste manier van ademhalen of embouchure gebruik (stand van lippen en spiergebruik van het gezicht), het blijft interessant en zeker ook een uitdaging om iedereen zo goed mogelijk zijn of haar instrument te leren bespelen.

docent trompet, hoorn, trombone, euphonium Willem Stoops
docent Muziekschool Barneveld
Christine Vermeulen

Christine Vermeulen verzorgt op onze muziekschool de cursussen KOM: Kinderen Ontdekken Muziek (voorheen AMV), Muziekspeeltuin, Muzieksafari en ukelele voor kinderen en volwassenen.

docent Muziekschool Barneveld
Eric Warnies
Eric Warnies

Eric Warnies is beheerder bij Muziekschool Barneveld.

Het werk als beheerder bij de muziekschool is erg afwisselend. Geen dag is hetzelfde. Dat maakt het zo leuk. Als beheerder ben je het visitekaartje voor de leerlingen en hun ouders. Ze kunnen altijd mijn kantoor op de begane grond binnenlopen voor hulp en vragen. Het leuke is dat er een fijn team van docenten loopt, waar ik een goede band mee heb opgebouwd.

Wat het werk betreft is geen dag hetzelfde. Zo sta ik lokalen in te richten voor de lessen, het andere moment sta ik in de zaal van het theater een voorspeelavond op te bouwen voor de docent en hun leerlingen. In de avonddiensten zit ik meestal op mijn kantoor en hou de camera’s in de gaten voor de veiligheid van de docenten en leerlingen.

Als ik niet bij de muziekschool ben, besteed ik veel tijd aan mijn grote hobby, de motorsport. Ik volg deze sport intensief en vind het geweldig om te zien. Ik ben al vaak aanwezig geweest op het circuit in Assen.

Eric Warnies
Petra Wouters muziek in het onderwijs
Petra Wouters

Op 9-jarige leeftijd begon Petra Wouters (1980) met hoornlessen bij muziekvereniging “Door Wilskracht Sterk” te Achterveld. In 2003 haalde Petra Wouters haar diploma “Bachelor of Music” aan het conservatorium te Utrecht bij Peter Hoekmeijer en vervolgens studeerde ze af als Master of Music bij Jaap van der Vliet.

Petra was al heel snel enthousiast over muzieklessen geven aan jonge kinderen. Zij heeft zich in de loop der jaren daarin ontwikkeld en een eigen AMV programma gemaakt. Voor Muziekschool Barneveld is Petra  coördinator Muziek in het Onderwijs en geeft zij “muziek in de klas” op diverse basisscholen in de gemeente Barneveld.

Naast haar werk voor de muziekschool is Petra als AMV docente en dirigente van de jongste jeugd verbonden aan muziekvereniging “Kunst Na Arbeid” Lunteren. Bij de Harmonie Barneveld geeft zij hoornlessen en leidt zij het leerlingenensemble. Daarnaast studeert Petra aan de PABO van de Christelijke Hogeschool te Ede.

Petra Wouters muziek in het onderwijs