Lokaal Klassiek met Arjan en Edith Post

Terug naar overzicht

Op vrijdag 8 november is er weer een concert in de serie Lokaal klassiek, een samenwerking tussen het Schaffelaartheater en Muziekschool Barneveld. In deze serie treden toonaangevende musici uit omgeving Barneveld op met docenten van de muziekschool. In dit derde concert in de reeks ontmoeten trompettisten Arjan en Edith Post docenten Hugo Bakker (orgel) en Hans-Erik Dijkstra (piano). Het programma bevat naast werken van Händel en Tsjaikovski ook enkele speciaal voor deze samenstelling gearrangeerde geestelijke liederen. Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten à 16 euro zijn verkrijgbaar via www.schaffelaartheater.nl.

Arjan en Edith Post, spraakmakend en veelzijdig trompetduo
Arjan en Edith hebben hun professionele opleiding genoten aan de conservatoria van Zwolle en Amsterdam. Als trompetduo spelen ze al meer dan 30 jaar samen. Er zijn meer dan 10 cd’s verschenen met uiteenlopend repertoire. Ook hebben ze meegewerkt aan honderden cd opnames van zangkoren. De kenmerkende klank van de beide trompetten is inmiddels vermaard. Edith en Arjan leiden samen Promusic, een uitgever van koormuziek en impresariaat voor musici. Voor meer informatie: www.promusic.nl

Hugo Bakker en Hans-Erik Dijkstra
Organist/klavecinist Hugo Bakker en pianist Hans-Erik Dijkstra zijn beiden naast hun docentschap aan Muziekschool Barneveld actief als uitvoerend musicus. Hugo is vaste organist van de St. Maartenskerk te Zaltbommel. Zijn solo cd ‘Humble regard’ ontving van het tijdschrift Luister een Luister-10. Hans-Erik is vaak te beluisteren als solo pianist en als begeleider van instrumentalisten en zangers. Zo trad hij op met onder anderen Henk Poort, Marco Bakker en Ernst Daniël Smid. In 2017 voerde hij als solist de Paganini-variaties van Rachmaninov uit.

Voorafgaand aan het concert is er om 19.30 uur een optreden van de leerlingen die onlangs zijn toegelaten tot de Rabo Talentklas.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Klop, early keyboard instruments uit Garderen.