Cursussen

Basgitaar

Info

De elektrische basgitaar speelt een belangrijke rol in vrijwel alle moderne, niet-klassieke muziek. Net als de contrabas vormt hij met zijn lage tonen de basis van een band. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen al basgitaarles bij ons volgen, maar ook jongeren en volwassenen zijn welkom.
Op een elektrische basgitaar kun je heel veel muziekstijlen spelen, zoals blues, rock, pop, reggae, ska, soul, jazz en funk. De basgitaar heeft bijna altijd een begeleidende rol. Als solo-instrument is het minder geschikt.

OEFENEN

Oefening baart kunst. Dat is ook zo bij het leren spelen van een instrument. Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen. Doe dat liefst op een vast tijdstip, zodat het tot de dagelijkse routine gaat horen. Je zult zien dat je sneller vooruit gaat en dat de muzieklessen daardoor veel leuker zijn.

AANSCHAF VAN EEN BASGITAAR

De nieuwprijs van een eenvoudige basgitaar is ongeveer 200 euro, maar er zijn ook tweedehands instrumenten te koop. Voordat je tot aanschaf van een basgitaar overgaat, kun je eerst een instrument huren. Onze docent geeft graag advies over de aanschaf of huur van een basgitaar.

SPELEN IN EEN BAND

Naast de basgitaarlessen kunnen leerlingen meespelen in één van onze bands. Dit is gratis voor wekelijkse leerlingen. Leerlingen die om de week komen krijgen korting. Ook als je geen les hebt bij de muziekschool mag je meespelen in een bandje. De kosten hiervoor staan onder het tabblad Tarieven.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?
Schrijf je hieronder in voor basgitaarles bij Muziekschool Barneveld. Of vraag een gratis proefles aan.

Inschrijven 2020-2021

Proefles aanvragen

Lees meer
Tarieven

HIERONDER VIND JE DE TARIEVEN voor basgitaarles

Tarieven 2020-2021

Leerlingen tot 21 jaar Lesvorm Per maand (10 maanden)                
Groepsles 2 leerlingen
(alleen in eerste jaar voor basisschoolleerlingen)
wekelijks 30 minuten € 53 per leerling
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 63 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 63
Individuele les wekelijks 30 minuten € 92
Individuele les (v.a. 13 jaar) 1x per 14 dagen 30 minuten € 55
100 minutenkaart 100 minuten les € 118
Leerlingen vanaf 21 jaar Lesvorm Per maand (10 maanden)                
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 103 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 103
Individuele les wekelijks 30 minuten € 133
Individuele les 1x per 14 dagen 20 min € 62
Individuele les 1x per 14 dagen 30 min € 80
100 minutenkaart 100 minuten les € 167

NB Een cursusjaar bestaat uit 10 maanden.

Prijzen incl. wettelijk verschuldigde BTW voor leerlingen van 21 jaar en ouder.

Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

Gezinskorting
Wij hanteren een korting van 15% voor iedere tweede of volgende leerling uit hetzelfde gezin. De korting wordt verdeeld over de gezinsleden. Bij twee gezinsleden krijgt ieder 7,5% korting, bij drie gezinsleden is dat 10% enzovoorts. De gezinskorting geldt alleen voor leerlingen die een instrumentale of vocale jaarcursus volgen.

Ouder & kind-les
Bij Muziekschool Barneveld is het voor ouders/verzorgers mogelijk om het eerste lesjaar gratis mee te spelen met hun kind. Wilt u na het eerste jaar zelf verder met muziekles, dan betaalt u het gebruikelijke tarief voor volwassenen. Klik hier voor meer informatie over lesvormen en de ouder&kind-les.

Inschrijven 2020-2021

Proefles aanvragen

Video

Bekijk video’s van dit instrument

Paul Verberne, Basgitaardocent bij Muziekschool Barneveld, speelt diverse nummers

Leerling Quinty Woudenberg vertelt over basgitaarles op Muziekschool Barneveld.

Pen Pineapple Apple Pen (PPAP)

Hier kun je goed horen hoe je de basgitaar op een funky manier bespeelt.

Jaco Pastorius met Third stone from the sun

Een fretloze basgitaar heeft een heel andere klank, zoals je hier kunt horen.

Bassist Lee Sklar

In deze video zie je hoe bassist Lee Sklar bij Phil Collins de favoriete baslijn van onze docent Paul Verberne speelt. Op de studioversie werd deze partij ingespeeld door Pino Palladino.

Bassist Marcus Miller

Hier zie je hoe gaaf het is om op de bas te soleren: bassist Marcus Miller.

Inschrijven 2020-2021

Proefles aanvragen

Docenten

Onderstaande docenten geven les in Basgitaar

Paul Verberne

Paul Verberne verzorgt de basgitaarlessen en bandcoaching bij Muziekschool Barneveld.

Ik ben basgitaar gaan spelen, omdat het een supercool instrument is! Je maakt samen met de drummer een vette basis voor de andere muzikanten, zodat zij hierop hun partijen kunnen spelen. Je bent als het ware de schakel tussen de drums en de andere instrumenten, waarbij je zowel ritmisch als melodisch allerlei gave dingen kan doen. Daarnaast kun je de basgitaar als solo-instrument bespelen en is het ook erg tof om met de bas een zanger of zangeres te begeleiden. Je kan op de bas namelijk ook akkoorden spelen!

Als je bij mij op les komt, staat plezier en muzikaliteit centraal. Je mag zelf aangeven wat je het liefst wil doen. Zo kan het zijn dat je jouw favoriete liedjes wilt leren spelen of dat je wilt ontdekken hoe je zelf baspartijen kan maken. Maar je kan natuurlijk ook terecht als je wilt leren noten lezen of improviseren binnen een liedje. Alles kan, maar niks moet. We kijken samen wat jouw wensen zijn en daar bedenk ik vervolgens een muzikale en leuke lesinvulling bij.

Als ik geen muziekles geef, ben ik vaak op het podium te vinden. Zo speel ik tijdens het theaterseizoen in de begeleidingsband van Tineke Schouten, met wie we langs de Nederlandse schouwburgen en theaters reizen. Verder speel ik in de zomermaanden vaak met mijn eigen coverband Blend-It en doe ik veel sessiewerk bij bands en artiesten. In mijn vrije tijd ga ik graag sporten en luister ik veel muziek.

Inschrijven 2020-2021

Proefles aanvragen

Nieuwsgierig geworden? vul dan het inschrijfformulier in en wij nemen snel contact met je op.

Inschrijven 2020-2021

Proefles aanvragen