Cursussen

Kinderatelier

Info

In het Kinderatelier ga je aan de slag als een echte kunstenaar. Onder leiding van Julia Borsboom ga je schilderen op een schildersezel of bezig met ruimtelijk werk. Samen met de andere kinderen kijk je naar bestaande kunst en Julia sluit de opdracht hierop aan. Natuurlijk is er ook ruimte om in te gaan op jouw vragen.

Julia Borsboom is beeldend kunstenaar en sinds 2006 geschoold om kunstprojecten voor kinderen en jongeren te ontwikkelen en uit te voeren. ‘Kinderen in aanraking brengen met kunst vind ik belangrijk, kunst scherpt de zintuigen. Kunst laat kinderen op een andere manier naar de werkelijkheid kijken. Kunst zoekt naar authenticiteit, eigenheid. Door met kunst bezig te zijn, zelf iets te maken of te praten over kunst laten kinderen iets van zichzelf zien en ontdekken ze wat zijzelf en anderen mooi of belangrijk vinden. Kunst betekent: goed nadenken, uitproberen, verbanden leggen en keuzes maken. Niets is fout!’ aldus Julia.

Praktische informatie van de cursus Kinderatelier:

Groep 1 (± 6 tot 10 jaar)

  • start 21 mei 2024
  • 6 dinsdagmiddagen
  • 15.15 – 16.30 uur
  • kosten 72 euro

Groep 2 (± 10 tot 14 jaar)

  • start 21 mei 2024
  • 6 dinsdagmiddagen
  • 16.45-18.00 uur
  • kosten 72 euro

Het Kinderatelier staat open voor alle kinderen, met of zonder beperking. De genoemde leeftijden zijn een indicatie. We plaatsen de kinderen in overleg in de groep die het beste aansluit.
Later instromen is mogelijk. Je kunt je inschrijven via de knop hieronder. Of vraag eerst een gratis proefles aan.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

INSCHRIJVEN 2024-2025

Lees meer
Docenten

Onderstaande docenten geven les in Kinderatelier

Julia Borsboom

Julia Borsboom geeft de cursussen Kinderatelier. Zij is beeldend kunstenaar en sinds 2006 geschoold om kunstprojecten voor kinderen en jongeren te ontwikkelen en uit te voeren. 'Kinderen in aanraking brengen met kunst vind ik belangrijk, kunst scherpt de zintuigen. Kunst laat kinderen op een andere manier naar de werkelijkheid kijken. Kunst zoekt naar authenticiteit, eigenheid. Door met kunst bezig te zijn, zelf iets te maken of te praten over kunst laten kinderen iets van zichzelf zien en ontdekken ze wat zijzelf en anderen mooi of belangrijk vinden. Kunst betekent: goed nadenken, uitproberen, verbanden leggen en keuzes maken. Niets is fout!' aldus Julia.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

INSCHRIJVEN 2024-2025