Cursussen

Portretschilderen voor volwassenen

Info

In seizoen 2023-2024 start de 5-delige cursus Portretschilderen voor volwassenen weer. De cursus is zowel voor beginners als voor gevorderden en wordt gegeven door Nienke Visscher. Wat kun je verwachten? We gaan je leren schilderen op de klassieke manier met verschillende technieken die de oude meesters ook hanteerden. De basis is dus klassiek, maar we willen vooral leren met losse toetsen te schilderen. Onderdeel is ook dat je leert kijken naar het licht en welke (huid)kleuren daarbij passen. Daarnaast oefenen we met de onderschildering van het onderwerp. Hierin ontdek je dat geduld de snelste weg is.  Elke cursus starten we met uitleg en sluiten af met een bespreking van elkaars werken.

cursus Portretschilderen

Praktische informatie

  • 5 lessen
  • Start: n.t.b. op maandagochtend
  • Tijd: 10.00-12.30 uur
  • Kosten:  €125 (<21) of €149 (21+)
  • Maximum aantal deelnemers: 6
  • Docent: Nienke Visscher

Schrijf je in via onderstaande knop.

INSCHRIJVEN 2022-2023

INSCHRIJVEN 2023-2024

Lees meer
Docenten

Onderstaande docenten geven les in Portretschilderen voor volwassenen

Nienke Visscher

Nienke Visscher verzorgt de cursus Portretschilderen voor volwassenen.

'Ik schilder nu 9 jaar actief en mijn voorkeur gaat uit naar portretteren met een losse toets (figuratief) . En ja, oefening baart kunst. Ik ben ook niet geboren met een penseel in mijn hand. Kijk gerust even op mijn website: https://kunstvannienke.nl .
Op dit moment volg ik een masterclass bij Iris Frederikx. Ze was ook actief bij de televisieserie Project Rembrandt. Ik vind het ook fijn om actief te blijven, zodat ik mijn cursisten nóg beter kan begeleiden.
Ik kijk ernaar uit om in deze cursus aan de slag te gaan. Daarbij wil ik mijn cursisten meegeven dat het niet gaat om de prestatie die je levert, maar om gewoon jezelf te zijn en te genieten van het schilderen!'

INSCHRIJVEN 2022-2023

INSCHRIJVEN 2023-2024