Cursussen

Zang klassiek

Info

De stem is een bijzonder instrument dat je altijd bij je hebt. Op zangles leer je hoe je je stem als instrument kunt gebruiken. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen al zangles bij ons volgen, maar ook jongeren en volwassenen zijn welkom.
Door het zingen van liedjes en door oefeningen met je stem te doen, kun je steeds meer met je stem en gaat het mooier klinken. Samen met de docent bepaal je welke muziek je kunt zingen. In de lessen leer je niet alleen hoe belangrijk goed ademhalen is en hoe je de woorden duidelijk kunt uitspreken. Je leert ook hoe je een verhaal kunt vertellen als je zingt.

Als zanger(es) kun je in een koor of in een klein groepje gaan zingen, maar ook samen met een piano of gitaar. Er is ontzettend veel mogelijk en er is zeker iets wat bij jou past.

OEFENEN

Oefening baart kunst. Dat is ook zo bij het leren zingen. Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen. Doe dat liefst op een vast tijdstip, zodat het tot de dagelijkse routine gaat horen. Je zult zien dat je sneller vooruit gaat en dat de muzieklessen daardoor veel leuker zijn.

ZINGEN MET ANDEREN

Naast de zanglessen kunnen leerlingen samenspelen met andere leerlingen. Laat ons weten wat je wensen zijn op dit gebied. Dan gaan we kijken of we die kunnen vervullen.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?
Schrijf je hieronder in voor zangles bij Muziekschool Barneveld. Of vraag een gratis proefles aan.

Inschrijven 2020-2021

Proefles aanvragen

Lees meer
Tarieven

Hieronder vind je de tarieven voor zangles

Tarieven 2020-2021

Leerlingen tot 21 jaar Lesvorm Per maand (10 maanden)                
Groepsles 2 leerlingen
(alleen in eerste jaar voor basisschoolleerlingen)
wekelijks 30 minuten € 53 per leerling
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 63 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 63
Individuele les wekelijks 30 minuten € 92
Individuele les (v.a. 13 jaar) 1x per 14 dagen 30 minuten € 55
100 minutenkaart 100 minuten les € 118
Leerlingen vanaf 21 jaar Lesvorm Per maand (10 maanden)                
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 103 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 103
Individuele les wekelijks 30 minuten € 133
Individuele les 1x per 14 dagen 20 min € 62
Individuele les 1x per 14 dagen 30 min € 80
100 minutenkaart 100 minuten les € 167

NB Een cursusjaar bestaat uit 10 maanden.

Prijzen incl. wettelijk verschuldigde BTW voor leerlingen van 21 jaar en ouder.

Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

Gezinskorting
Wij hanteren een korting van 15% voor iedere tweede of volgende leerling uit hetzelfde gezin. De korting wordt verdeeld over de gezinsleden. Bij twee gezinsleden krijgt ieder 7,5% korting, bij drie gezinsleden is dat 10% enzovoorts. De gezinskorting geldt alleen voor leerlingen die een instrumentale of vocale jaarcursus volgen.

Ouder & kind-les
Bij Muziekschool Barneveld is het voor ouders/verzorgers mogelijk om het eerste lesjaar gratis mee te spelen met hun kind. Wilt u na het eerste jaar zelf verder met muziekles, dan betaalt u het gebruikelijke tarief voor volwassenen. Klik hier voor meer informatie over lesvormen en de ouder&kind-les.

Inschrijven 2020-2021

Proefles aanvragen

Video

Bekijk video’s van zang klassiek

Bernard Kruysen zingt Fauré

Vrouwenkamerkoor Ars Musica

Inschrijven 2020-2021

Proefles aanvragen

Docenten

Onderstaande docenten geven les in Zang klassiek

Astrid Krause

Muziek is mijn grote passie: Ik ben al vroeg begonnen met zingen in (kinder-)koren en met muzieklessen. Ik kon bijna eerder noten dan letters lezen. Op het conservatorium begon ik met een studie muziektherapie, want ook daar was ik zeer in geïnteresseerd. Naar twee jaar heb ik auditie gedaan voor hoofdvak zang klassiek, omdat ik niets liever wilde dan mijn zangstem ontwikkelen en me verdiepen in de diversiteit van de klassieke muziek en het leren zingen van al het moois wat ik hoorde.

Als je bij mij op les komt, ga ik samen met jou op zoek naar jouw individuele stemklank. We kijken naar de werking van de adem op de stem en gaan op zoek naar de resonantieruimtes, die maken dat je stem voller en krachtiger gaat klinken. Een gezond stemgebruik  staat hierbij voorop. Ik ga o.a. werken met de Lax Vox methode. Je leert verschillende oefeningen om je stem optimaal te gebruiken, maar we gaan ook kijken en ontdekken welke muziek bij je past en hoe je die het mooiste kunt zingen. Zangles kan ook goed zijn als  je in een koor zingt en tegen problemen aanloopt bij het zingen. Ik kan je leren hoe je je stem makkelijker kunt gebruiken zonder bijvoorbeeld schor te zijn na afloop van een repetitie.

Als ik geen muziekles geef dan ben ik óf zelf aan het zingen (ik zing bij het professionele kamerkoor Ars Musica, maar ook als solist) óf aan het dirigeren (ik ben op dit moment dirigente van twee koren: Het Achterhoeks Bachkoor en het Soester Kamerkoor Tourdion). Anders vind je mij achter de naaimachine: ik maak kleding/tassen/knuffels voor mijn dochter, mijzelf of als cadeautje. Verder ga ik graag met mijn man, onze dochter en ons teckeltje Schubert de natuur in, bezoek een museum, een mooie stad of ga naar een concert.

Inschrijven 2020-2021

Proefles aanvragen

Nieuwsgierig geworden? vul dan het inschrijfformulier in en wij nemen snel contact met je op.

Inschrijven 2020-2021

Proefles aanvragen