Cursussen

Zang klassiek

Info

De stem is een bijzonder instrument dat je altijd bij je hebt. Op zangles leer je hoe je je stem als instrument kunt gebruiken. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen al zangles bij ons volgen, maar ook jongeren en volwassenen zijn welkom.
Door het zingen van liedjes en door oefeningen met je stem te doen, kun je steeds meer met je stem en gaat het mooier klinken. Samen met de docent bepaal je welke muziek je kunt zingen. In de lessen leer je niet alleen hoe belangrijk goed ademhalen is en hoe je de woorden duidelijk kunt uitspreken. Je leert ook hoe je een verhaal kunt vertellen als je zingt.

Als zanger(es) kun je in een koor of in een klein groepje gaan zingen, maar ook samen met een piano of gitaar. Er is ontzettend veel mogelijk en er is zeker iets wat bij jou past.

OEFENEN

Oefening baart kunst. Dat is ook zo bij het leren zingen. Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen. Doe dat liefst op een vast tijdstip, zodat het tot de dagelijkse routine gaat horen. Je zult zien dat je sneller vooruit gaat en dat de muzieklessen daardoor veel leuker zijn.

ZINGEN MET ANDEREN

Naast de zanglessen kunnen leerlingen samenspelen met andere leerlingen. Laat ons weten wat je wensen zijn op dit gebied. Dan gaan we kijken of we die kunnen vervullen.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?
Schrijf je hieronder in voor zangles bij Muziekschool Barneveld. Of vraag een gratis proefles aan.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2022-2023

Lees meer
Tarieven

Hieronder vind je de tarieven voor zangles

Tarieven 2022-2023

Leerlingen tot 21 jaar Lesvorm Per cursusjaar*     
Groepsles 2 leerlingen
(alleen in eerste jaar voor basisschoolleerlingen)
wekelijks 30 minuten € 560 per leerling
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 670 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 670
Individuele les wekelijks 30 minuten € 920
Individuele les (v.a. 13 jaar) 1x per 14 dagen 30 minuten € 580
100 minutenkaart 100 minuten les € 124
Talentklas jaarprogramma € 200
Talentklas niet-leerling jaarprogramma € 400
Leerlingen vanaf 21 jaar Lesvorm Per cursusjaar*
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 1090 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 1090
Individuele les wekelijks 30 minuten € 1330
Individuele les 1x per 14 dagen 20 min € 650
Individuele les 1x per 14 dagen 30 min € 840
100 minutenkaart 100 minuten les € 176

Prijzen incl. wettelijk verschuldigde BTW voor leerlingen van 21 jaar en ouder.

Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

*De genoemde tarieven zijn jaartarieven voor seizoen 2022-2023. Bij betaling via automatische incasso wordt het bedrag in 10 gelijke termijnen afgeschreven. Wie later in het schooljaar start, betaalt voor de lessen vanaf de startdatum tot aan de zomervakantie 2023. Betaling in termijnen is alleen mogelijk via automatische incasso.

Gezinskorting
Wij hanteren een korting van 15% voor iedere tweede of volgende leerling uit hetzelfde gezin. De korting wordt verdeeld over de gezinsleden. Bij twee gezinsleden krijgt ieder 7,5% korting, bij drie gezinsleden is dat 10% enzovoorts. De gezinskorting geldt alleen voor leerlingen die een instrumentale of vocale jaarcursus volgen.

Ouder & kind-les
Bij Muziekschool Barneveld is het voor ouders/verzorgers mogelijk om het eerste lesjaar gratis mee te spelen met hun kind. Wilt u na het eerste jaar zelf verder met muziekles, dan betaalt u het gebruikelijke tarief voor volwassenen. Klik hier voor meer informatie over lesvormen en de ouder&kind-les.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2022-2023

Video

Bekijk video’s van zang klassiek

Bernard Kruysen zingt Fauré

Vrouwenkamerkoor Ars Musica

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2022-2023

Docenten

Onderstaande docenten geven les in Zang klassiek

Astrid Krause

Muziek is mijn grote passie: Ik ben al vroeg begonnen met zingen in (kinder-)koren en met muzieklessen en vond het als jong kind al zo mooi, dat ik haast eerder noten dan letters kon lezen. Op het conservatorium deed ik in eerste instantie toelating voor de studie muziektherapie, want ook daar was ik zeer geïnteresseerd in. Na twee jaar muziektherapie heb ik auditie gedaan voor hoofdvak zang klassiek, omdat ik niets liever wilde dan dat: mijn zangstem ontwikkelen en mij verdiepen in de diversiteit van de klassieke muziek en uiteraard het leren zingen van al het moois wat ik hoorde.

Als je bij mij op les komt, ga ik samen met jou op zoek naar jouw individuele stemklank. We gaan kijken naar de werking van de adem op de stem en op zoek naar de resonantieruimtes, die maken dat je stem voller en krachtiger gaat klinken. Een gezond stemgebruik staat hierbij voorop. Ik ga o.a. werken met de Lax Vox methode. Je leert verschillende oefeningen om je stem optimaal te gebruiken, maar we gaan ook samen kijken en ontdekken welke muziek bij je past en hoe je die het mooiste kunt zingen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om op les te komen als je in een koor zingt en tegen problemen aanloopt bij het zingen. Dan kijken we hoe je je stem makkelijker kunt gebruiken zonder bijvoorbeeld schor te zijn na afloop van een repetitie.

Als ik geen muziekles geef, dan ben ik of zelf aan het zingen (ik zing bij het professionele kamerkoor Ars Musica, maar ook als solist) of aan het dirigeren (ik ben dirigent van twee koren: Het Achterhoeks Bachkoor en het Soester Kamerkoor Tourdion). Anders vind je mij achter de naaimachine: ik maak kleding/tassen/knuffels voor mijn dochter, soms ook voor mijzelf of voor vrienden, familie, als cadeautjes etc. In mijn vrije tijd onderneem ik graag samen met mijn dochtertje leuke dingen, ontmoet vrienden en familie, ga de natuur in, bezoek een museum, een mooie stad of ga naar een concert.

Op het gebied van klassieke zang is er veel te zien en te horen, op YouTube, Spotify en in concerten. Als je een beetje gaat grasduinen kun je gauw horen wat je aanspreekt en welke manier van zingen je voorkeur heeft. Mijn muzieksmaak is wat dat betreft erg breed- de muziek van J.S. Bach staat heel hoog op mijn voorkeurslijst, maar ik kan net zo geboeid raken en mij onderdompelen in muziek van de grote romantische componisten als Mahler, Brahms, Rachmaninoff, Dvorak of de modernere componisten als Poulenc, Stravinsky, Barber, etc. Er valt -steeds opnieuw- een wereld te ontdekken!

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2022-2023

Nieuwsgierig geworden? vul dan het inschrijfformulier in en wij nemen snel contact met je op.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2022-2023