Ferdi Schukking

Ferdi Schukking is directeur-bestuurder van Muziekschool Barneveld.

Als directeur van de muziekschool ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de hele school: alle muzieklessen en onze vele activiteiten in het onderwijs. Daarnaast houd ik me bezig met de subsidies, het overleg met de wethouder en heb veel contacten in Barneveld. Met de collega instellingen, amateurverenigingen, ondernemers en de vele betrokkenen bij onze organisatie.

Voor mij is dit de leukste baan, omdat we een ontzettend leuk team hebben. Ik vind het belangrijk dat iedereen goed kan werken. Of het nu met de leerlingen is, in het onderwijs, op kantoor of in het beheer. Dat wil ik graag zo goed mogelijk faciliteren. Daarnaast is het een heel afwisselende baan. Ik spreek alle docenten en medewerkers (‘personeelszaken’), maar ook de collega’s van andere instellingen, raadsleden, wethouders en ik heb contact met de orkesten en andere geïnteresseerden.

Naast mijn financiële- en managementopleiding ben ik ook saxofonist. Ik geef nog steeds les aan een paar leerlingen thuis in Woerden. Ik houd enorm van jazz en geef ook regelmatig jazz workshops. Ik speel zelf ook nog af en toe met mijn Cubaanse band. Al deze activiteiten kun je vinden op www.ferdischukking.nl. Ik ben gecertificeerd ‘coach van bevlogenheid’ en help mensen en bedrijven om hun werkelijke drijfveren te ontdekken. Zie: www.coachvanbevlogenheid.nl. Het is een druk leven. Voor mijn modelspoorhobby heb ik geen tijd meer. Ook omdat ik graag met mijn vrouw en drie kinderen uit eten ga en daarvan wil genieten!