Johan Verheij

Johan Verheij geeft trompetles bij Muziekschool Barneveld.

Ik heb voor mijn instrument gekozen, omdat ik de drumfanfare hoorde oefenen in de buitenlucht. Het getetter en geschetter van de jachthoorns en signaaltrompetten maakte een diepe en blijvende indruk op me. Later, ik was inmiddels 9 jaar en verhuisd naar Rhenen, werd ik lid van het plaatselijke harmonieorkest. Ik kreeg mijn eerste lessen op een cornet en schoof al snel aan in het grote orkest. Man, wat vond ik dat mooi! Ja, ik wist toen al wat ik wilde worden: trompettist. En zo ging het ook. Ik studeerde aan het Utrechts Conservatorium en kreeg in 1987 de door mij zo begeerde baan. Ik werd trompettist in het Radio Filharmonisch Orkest. En daar speel ik nu nog steeds met heel veel plezier alle grote symfonische werken van beroemde componisten als Beethoven, Bruckner en Mahler.

Als je les van mij hebt, dan gaan we al vanaf het begin stukjes spelen voor twee trompetten. Duetten. Dat klinkt supergaaf en zeg nou zelf; wat is er mooier dan een trompet? Twee trompetten!

Als ik geen lesgeef, speel ik in een bigband. Want ik houd ook van jazz, swing en popmuziek. En ik schrijf dan bestaande popnummers voor bigbandbezetting. Arrangeren noemen ze dat. Als je wat wil horen, bezoek dan mijn site www.bestarrangementsforbands.com.