Rik Helmes

Rik Helmes geeft pianolessen bij Muziekschool Barneveld.

Ik heb voor dit instrument gekozen, omdat er al een piano in ons huis was, en ik mijn broer en zus daarop hoorde spelen. Dat wilde ik ook! De piano is een veelzijdig instrument, waarop je heel veel muziek in diverse stijlen kan spelen. Je kan zelf al mooie muziek maken, maar daarnaast kan je ook goed met anderen samen spelen.

Als je les van mij hebt, leer je allereerst het instrument kennen. De toetsen, de geluiden en al snel komt het notenschrift aan bod. Aan de hand van lesboeken, speelboeken, werkboek en heel veel verschillende muziek krijg je een basis in het piano spelen. Als deze basis er is, kunnen we steeds meer werken aan stukken van je eigen voorkeur. Techniek blijft belangrijk, maar muzikaliteit en speelplezier staan voorop!

Als ik geen les geef, dan ga ik graag op pad. Soms duik ik in de geschiedenis van landen en steden, een andere keer wandel of fiets ik in de natuur. Daarnaast doe ik graag dingen met mijn gezin en natuurlijk speel ik ook zelf veel piano. Regelmatig begeleid ik koren en speel ik samen met zangers en met andere instrumenten, soms zelfs in een orkest.