Festival op het Plein

Muziekschool Barneveld bestaat 40 jaar en dat vieren we van 20 tot en met 22 juni met een muziekfestival voor alle inwoners van Barneveld! Voor deze feestelijke gelegenheid dopen wij het Theaterplein om tot Muziekplein. Het festivalterrein en de voorstellingen zijn gratis toegankelijk. Op het plein zijn horecakraampjes, waar bezoekers tegen betaling hapjes en drankjes kunnen aanschaffen.

Het programma van Festival op het plein:

Donderdag 20 juni
19.00-20.00 uur
SamSam Olé

Na de officiële opening van het festival door wethouder André van de Burgwal en onze directeur Ferdi Schukking is het podium voor de 375 leerlingen van 11 basisscholen waar wij met verschillende muziekprojecten actief zijn. Zij worden begeleid door een uniek orkest, waarin leden van vrijwel alle amateurverenigingen van gemeente Barneveld meespelen. Het wordt één groot muzikaal feest, waarbij iedereen welkom is!

Zie hier een kort verslag

Vrijdag 21 juni
16.30-22.30 uur
Plug In avond
Deze avond staat helemaal in het teken van de lichte muziek, zowel popmuziek, rock als jazz en singer-songwriter. Al onze bandjes laten van zich horen. Het is zeker niet alleen een aangelegenheid voor jongeren, want ook de volwassenen band en de docentenband zijn actief. Daarnaast zijn popkoor Outloud, gitaarensemble The Great Guitars  en saxofoonorkest SaxUs van de partij. Special guest is de band ‘Old Dog Blues Rock‘. Verder zijn er optredens van Hideout, Lemonade Murder, Rooom 7, en Relive. Kom langs en laat je verrassen.

Zaterdag 22 juni
19.30-22.00 uur
Slotvoorstelling: Jan en Aleid reizen door de tijd
Het hoogtepunt van Festival op het plein is een bijzondere muzikale voorstelling waarin de Barneveldse held Jan van Schaffelaar en zijn vrouw Aleid centraal staan. Het jubileumorkest van de muziekschool, bestaande uit het Barnevelds Jeugdorkest aangevuld met vele leerlingen, docenten en saxofoonorkest SaXus, speelt herkenbare muziekstukken onder leiding van dirigent Menne Smallenbroek. Christelijke Oratoriumvereniging Valerius, popkoor Outloud en enkele solisten, waaronder Laura van Dijke en Bram van den Born, leveren een vocale bijdrage. Verteller Kevin van den Berg neemt het publiek, samen met acteurs René en Rosa van Toneelgroep WIK, mee in de muzikale tijdreis van Jan en Aleid. Het belooft een prachtige avond te worden en een toepasselijk slotstuk van de viering van het 40 jarig bestaan van Muziekschool Barneveld.

Zie hier de integrale uitvoering op youtube

Dit festival wordt mede mogelijk gemaakt door: