Open Dag 2021

Wil jij zelf muziek leren maken? Kom naar de online Open Dag van Muziekschool Barneveld en Muziekgezelschap De Harmonie! Ontmoet onze docenten, stel live je vragen, leer alle instrumenten kennen en doe mee met de workshops.

De Open Dag vindt plaats op zaterdag 29 mei van 10.00 tot 12.00 uur en is te bezoeken via Zoom. Op www.muzieklesbarneveld.nl vind je op de dag zelf de links naar de verschillende activiteiten. Weet je niet hoe Zoom werkt, lees dan deze uitleg.

Wat is er te doen?

  • Première van ‘All my loving’ door docenten van de muziekschool en leden van De Harmonie
  • continu: Workshop Drummen in de keuken
  • 11.00 uur: Workshop Playing & Looping met Ableton (14+)
  • 10.15-11.00 uur: Workshop Muziek op Schoot (0 tot 4 jaar)
  • 10.15-10.45 uur: Workshop Ademspelletjes voor beginnende blazers
  • 11.30-12.00 uur: Workshop Fluiten op flesjes
  • elk kwartier: Persoonlijk advies Welke zangstem heb ik? (12+)
  • 11.00-12.00 uur: Spreekuur Kan ik als volwassene nog starten met muziekles? (21-100+ jaar)
  • continu: Stel al je vragen aan onze administratie

Korting op muziekles
Wil je na de zomervakantie met korting starten met muziekles? Vraag dan de kortingscode aan één van de medewerkers van de muziekschool of De Harmonie!

Informatie over de activiteiten

All my loving
Speciaal voor deze dag arrangeerde Menne Smallenbroek het nummer All my loving van The Beatles. Het stuk wordt uitgevoerd door docenten van de muziekschool en leden van De Harmonie. Alle instrumenten waarop je les kunt krijgen spelen een rol!

Drummen in de keuken
Doe mee met deze vrolijke drumworkshops, gewoon vanuit je eigen keuken! Je hebt alleen een pan en twee pollepels nodig.

Playing & Looping met Ableton
Mini concert: Dit filmpje van 14 minuten geeft een indruk van wat je bij de workshop kunt verwachten. Kijk dit dus voordat je aan de workshop meedoet. Tijdens het mini concert maakt Marco gebruik van loops, vooraf ingespeelde audio en live spel waarbij technologie een belangrijke rol vervult.
11.00 – 12.00 Workshop: Naar aanleiding van het mini concert legt Marco uit hoe hij zijn setup bepaalt en deze programmeert in het programma Ableton.

Muziek op schoot
Doe vanuit huis gezellig mee met de workshop van juf Maryanne. Geschikt voor alle 0 tot 4 jarigen en hun (groot)ouders. Geef je vooraf op via info@muziekschoolbarneveld.nl. Dan krijg je de deelnamelink van tevoren toegestuurd.

Ademspelletjes voor beginnende blazers
Bespeel je een blaasinstrument of wil je dat graag gaan doen? Dan is deze workshop iets voor jou. Samen gaan we spelenderwijs aan de slag met ademhalingstechnieken. Via de spelletjes leer je over je ademhaling en gaan we al samen een beetje muziek maken. Doe je mee? Leg dan alvast een stukje crêpepapier of krantenpapier en een flesje half gevuld met water klaar!

Fluiten op flesjes
Wil jij leren fluiten, zodat je straks op dwarsfluit- of panfluitles kunt? Doe dan mee met deze workshop. Je hebt 1 of 2 lege flesjes (niet te groot, bijvoorbeeld koffiemelk, bier, frisdrank) en een potlood nodig.