Pop

Wil jij het liefst popmuziek spelen of blues, jazz, musical, rock of Opwekking? En heb je altijd al willen optreden in een band? Meld je dan aan bij Plug In!

Wat is Plug In?

Wil jij graag popmuziek of andere lichte muziek spelen of zingen? Ook dan ben je bij Muziekschool Barneveld aan het juiste adres. Je kunt namelijk op ieder instrument zowel klassieke als lichte muziek spelen. In overleg met je docent bepaal jij welke muziek er op je standaard komt te staan. Als je je helemaal wilt toeleggen op lichte muziek, dan kun je bij ons alle kanten op (check deze video). Er is voor elk wat wils. Speel je ook mee?

Het Plug In-jaar

Als je (elektrische) gitaar, drums, basgitaar, keyboard, saxofoon of mallets speelt of zang lichte muziek kun je meedoen aan het Plug In-jaar. Tijdens je muzieklessen leer je techniek, ontwikkel je jouw muzikaliteit en creativiteit en krijg je informatie over de verschillende stijlen. Tijdens een van de jaarlijkse optredens kun je jouw skills laten horen. De muziekschool heeft een eigen opnamestudio waar je jouw tracks op kunt nemen.

Projectbands

Leerlingen van Plug In kunnen zich inschrijven voor een projectband. Wat je in de les geleerd hebt, breng je tot uitvoering in een band. Het einddoel is een optreden.

Vaste bands

Als je wekelijks muziekles volgt bij Muziekschool Barneveld, kun je naast de gewone lessen gratis meespelen in één van onze vaste bands o.l.v. een bandcoach. Samen spelen, je rol in een band ontdekken, nummers instuderen en uitvoeren en natuurlijk veel plezier hebben zijn hierbij de ingrediënten. In principe kun je met elk instrument meespelen.

Samenspelen

Alle leerlingen van de muziekschool hebben de mogelijkheid om samen muziek te maken. Overleg met je docent als je op zoek bent naar iemand om samen mee te spelen. Hij of zij kan je dan in contact brengen met andere leerlingen. Als zanger kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar een begeleider op gitaar of piano. In principe zijn alle combinaties mogelijk.

Optreden

Door het jaar heen zijn er verschillende optredens waar je aan mee kunt doen. Zo is er een bandjesavond in Villa 29 en het spetterende Plug In Festival in het Schaffelaartheater. Daarnaast zijn er Leerlingenconcerten van de docenten en is er eens in de maand een Open Podium op maandagavond.

Ook voor muzikanten van buitenaf

Zowel leerlingen als muzikanten van buitenaf kunnen zich voor onze bandjes aanmelden. Mensen die geen leerling van de muziekschool zijn, betalen het geldende tarief. Voor wekelijkse leerlingen is deelname gratis. Twee wekelijkse leerlingen betalen een gereduceerd tarief.

Heb jij zin om mee te doen? Schrijf je dan in via onze inschrijfpagina.