Saxus

SaxUs Saxofoondag 16 maart 2024: 30 jaar saxus!

Praktische informatie

  • Datum: 16 maart 2024
  • Locatie: Ontmoetingscentrum De Eng, Rochetstraat 2, 3781 CZ Voorthuizen
  • Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
  • Entree: 15 euro (<18 jaar), 30 euro (18+), zelf voor lunch zorgen, er is een kantine
  • Maximum aantal deelnemers: 100
  • Inschrijven via deze link

Iedere deelnemer krijgt van te voren twee nummers toegestuurd die we gaan oefenen en uitvoeren tijdens het slotconcert.

INSCHRIJVEN SAXOFOONDAG

 

15 Jaar geleden organiseerde SaxUs een saxofoondag in het Schaffelaartheater in Barneveld. Dit was een groot succes. Dit jaar bestaat SaxUs 30 jaar en is het hoog tijd voor een volgende saxofoondag, deze
keer in De Eng in Voorthuizen. Deze dag is voor iedere saxofonist interessant om mee te doen. We hebben een mooi programma te bieden. Er kunnen nog wat toevoegingen volgen, hou de site in de gaten.

Programma

10.00 uur Binnenkomst

10.30 – 13.00 uur Vier workshops o.l.v. Johan van der Linden en Cyclone Quartet

Het oefenen van de toegestuurde bladmuziek gezamenlijk en per sectie. Er zal zeker ook aandacht zijn voor ademhaling, klank, samenspel, intonatie, embouchure, houding en techniek.

13.00-14.00 uur Pauze

In de grote zaal is er de hele dag een kleine markt van saxofoons, onderdelen en benodigdheden. Lefreque, Le Monde, Schreeven, Jupiter e.a. zijn hier aanwezig.

14.00 – 15.30 uur Keuze uit drie actieve workshops

1. Le Monde workshop van Werner Geboers. Naast techniek, set-up en gebruik van mondstukken en rieten zal Werner op zijn Le Monde vooral aandacht geven aan lichte muziek en een beetje jazz. Je kunt ook diverse Le Monde modellen uitproberen. Deze workshop is van 13.30 -16.00 uur. www.studiowerre.be
2. Johan van der Linden geeft een workshop ‘Alle facetten van de sax in de klassieke muziek’. www.johanvanderlinden.com
3. Ivar Bralts is ooit begonnen bij SaxUs en opgeklommen tot een bekend performer-saxofonist in de pop-dancescene. Hij gaat je meenemen naar die wereld en leren hoe je het ‘scheurgeluid’ uit je sax kan halen. www.ivaronsax.nl

15.30-16.00 uur Pauze

16.00 -17.00 uur Slotconcert met bijdrage van alle deelnemers aan de Saxdag en Barnevelds Saxophone Quintet, Strax, Quintet Antran, Ivar Bralts, oprichter/dirigent Hans Kuijt, SaxUs o.l.v. Jos Baggermans e.a.
Publiek is bij het slotconcert van harte welkom.

Het zou mooi zijn als je al je sax-bekenden op de hoogte brengt van deze dag!

 

Meer over SaxUs

SaxUs is een spetterend saxofoonorkest dat op dit moment rond de 30 leden telt. Daarmee is het één van de grootste saxofoonorkesten in Europa. De bezetting is uniek, van de kleine sopranino tot de contrabassax.

Het repertoire is gevarieerd: van klassiek tot pop en van filmmuziek tot bigband. Het orkest is in 1996 opgericht en kreeg in 2001 de naam SaxUs. Sinds 2022 is de muzikale leiding in handen van Jos Baggermans, saxofonist en docent saxofoon van Muziekschool Barneveld.

Het orkest bestaat uit leerlingen van Muziekschool Barneveld en saxofonisten van buitenaf. Meespelen kan al na één of twee jaar saxofoonles. Plezier in het spelen en motivatie staan voorop! De repetities zijn elke maandagavond 19.00 tot 22.00 uur in het Schaffelaartheater.

 Kijk in onze agenda voor alle optredens en activiteiten van SaxUs.

Ben je geïnteresseerd in ons orkest? Neem contact op met saxofoonorkestsaxus@gmail.com en kom een keertje luisteren of speel meteen mee!

Wil je je inschrijven voor SaxUs? Ga dan naar onze inschrijfpagina.