Saxus

SaxUs is een spetterend saxofoonorkest dat op dit moment rond de 30 leden telt. Daarmee is het één van de grootste saxofoonorkesten in Europa. De bezetting is zeer uniek, van de kleine sopranino tot de contrabassax.

Het repertoire is heel gevarieerd, er zitten enkele klassieke stukken in de map, maar ook popmuziek, filmmuziek en bigbandmuziek. Het orkest werd in 1996 opgericht door Hans Kuijt, toenmalig saxofoondocent van de muziekschool en baritonsaxofonist. In 2001 kreeg het orkest de naam SaxUs. Sinds 2022 is de muzikale leiding in handen van Jos Baggermans, saxofoondocent van Muziekschool Barneveld en saxofonist.

Het orkest is ontstaan vanuit Muziekschool Barneveld, maar ook als je geen les hebt op de muziekschool, kun je bij SaxUs spelen. Als je maar goede motivatie en plezier hebt in het saxofoonspelen. Meespelen kan al na één of twee jaar les. De repetities vinden elke maandagavond plaats in de grote zaal van het Schaffelaartheater in Barneveld, van 19.00 tot 22.00 uur. Geïnteresseerd in ons orkest? Kom een keertje luisteren of met ons meespelen!

Neem contact op met saxofoonorkestsaxus@gmail.com.

Wil je je inschrijven voor SaxUs? Ga dan naar onze inschrijfpagina.