Wat gebeurt er in een proefles?

Wellicht vraag je je af wat er in een proefles zoal gebeurt? In een proefles maak je kennis met de docent, de muziekschool en het instrument van je keuze. En uiteraard ga je zelf ook al direct spelen of zingen!

Als je zelf al een instrument hebt, neem het dan vooral mee, zodat de docent kan beoordelen of het instrument goed bespeelbaar is en de juiste maat heeft voor jou. Als het instrument te groot is om mee te nemen (piano, drumstel, orgel of harp bijvoorbeeld), maak dan een foto van je instrument en noteer merk en type. Heb je al bladmuziek? Neem dat dan ook mee. Dan kan de docent beoordelen of het bruikbaar is. Heb je nog geen instrument? Geen probleem! De docent heeft een instrument dat je tijdens de proefles kunt gebruiken.

De docent legt uit hoe er lesgegeven wordt en wat je in de les kunt verwachten. Je kunt tijdens de proefles vragen stellen over de lesvorm, de inhoud van de lessen, noten lezen, linkshandig zijn, het instrument zelf, aanschaffen of huren van een instrument, samenspelen, thuis studeren en meer. Ook kun je aangeven wat je muzieksmaak is, wat je verwacht van de les en wat je met de muzieklessen wilt bereiken.

Ouders/verzorgers zijn welkom bij de proefles. Zij kunnen eventueel direct meespelen (bij interesse in ouder-kindles), vragen stellen en krijgen een indruk van hoe het er in een les aan toegaat. Een proefles duurt in principe 20 minuten.

terug