Week van het slagwerk

Terug naar overzicht

Van 18 tot en met 21 april is het bij Muziekschool Barneveld de Week van het slagwerk. Wilt u vrijblijvend kennismaken met het drumstel en alle andere slaginstrumenten? Kom dan naar één van de activiteiten.

Op woensdag 18 april start de week met Swing Stick in de grote zaal van het Schaffelaartheater. Dit is een spetterend slagwerkconcert, waaraan alle slagwerkleerlingen van de muziekschool meedoen en met medewerking van dansers van dansschool Jazz Dance Yvon Tomasoa. De aanvang is om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Donderdag 19 en vrijdag 20 april zijn er tussen 19.30 en 21.00 uur openbare lessen op de muziekschool waar kinderen, jongeren en volwassenen kennis kunnen maken met slagwerk, de docenten en de lessen. Naast kijken bij de lessen is er dan ook gelegenheid om zelf achter een drumstel te kruipen of op een marimba of ander slaginstrument te spelen.

Zaterdag 21 april is er om 17.30 uur een swingende masterclass van topdrummer René Creemers (www.renecreemers.com). De masterclass is voor iedereen die van drummen houdt. Ervaring is niet nodig en alle leeftijden zijn welkom. De kosten bedragen 5 euro, aan de deur te betalen. Die dag vinden in het Schaffelaartheater ook de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (www.ONSK.nl) plaats, waaraan 32 slagwerkorkesten uit heel Nederland deelnemen.

poster week van het slagwerk