Cursussen

Altviool

Info

De altviool is het oudste lid van de vioolfamilie. Hij is iets groter dan een viool en heeft een specifieke, lage klank. De altviool speelt een belangrijke rol in een orkest, maar je kunt er ook heel goed solopartijen op spelen. Wij geven altvioolles aan kinderen en volwassenen. Wil je altviool leren spelen en zoek je altvioolles in Barneveld? Schrijf je dan nu in of vraag een gratis proefles aan.

OEFENEN op de altviool

Oefening baart kunst. Dat is ook zo bij het leren spelen van een instrument. Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen. Doe dat liefst op een vast tijdstip, zodat het tot de dagelijkse routine gaat horen. Je zult zien dat je sneller vooruit gaat en dat de muzieklessen daardoor veel leuker zijn.

EEN altviool kopen of huren

Onze docent geeft tijdens een proefles graag advies over de aanschaf of het huren van een altviool.

altviool SPELEN IN EEN ENSEMBLE OF ORKEST

Naast de altvioollessen kunnen leerlingen meespelen in één van onze ensembles of orkesten, bijvoorbeeld het Barnevelds Jeugdorkest. Voor wekelijkse leerlingen is dat gratis. Leerlingen die om de week komen krijgen korting. Ook als je geen les hebt bij de muziekschool mag je meespelen in een ensemble. De kosten hiervoor staan onder het tabblad Tarieven.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Schrijf je hieronder in voor altvioolles bij Muziekschool Barneveld. Of vraag een gratis proefles aan.

INSCHRIJVEN 2022-2023

Lees meer
Docenten

Onderstaande docenten geven les in Altviool

Gosia Stolte-Ryrych

Gosia Stolte-Ryrych verzorgt de vioollessen en altvioollessen bij Muziekschool Barneveld.

Ik ben viool gaan spelen toen ik 7 jaar oud was op de muziekschool in Polen, waar ik vandaan kom. In Polen moeten leerlingen twee instrumenten spelen. Mijn tweede instrument was de piano.

Als je bij mij op les komt, leer je natuurlijk de technische vaardigheden. Een goede basis is heel belangrijk. Daarnaast gaan we ook heel veel muziek maken en gaan we op zoek naar de verhalen achter de noten.

Als ik geen muziekles geef, wandel ik graag. Als het mogelijk is in de bergen van Polen, maar hier in Nederland vind ik het ook heerlijk. Ik hou van boeken lezen, naar muziek luisteren en tentoonstellingen bezoeken. Ook speel ik graag zelf viool, het liefst met een klein groepje.

INSCHRIJVEN 2022-2023