Cursussen

Altviool

Info

De altviool is het oudste lid van de vioolfamilie. Hij is iets groter dan een viool en heeft een specifieke, lage klank. De altviool speelt een belangrijke rol in een orkest, maar je kunt er ook heel goed solopartijen op spelen. Wij geven altvioolles aan kinderen en volwassenen. Wil je altviool leren spelen en zoek je altvioolles in Barneveld? Schrijf je dan nu in of vraag een gratis proefles aan.

OEFENEN op de altviool

Oefening baart kunst. Dat is ook zo bij het leren spelen van een instrument. Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen. Doe dat liefst op een vast tijdstip, zodat het tot de dagelijkse routine gaat horen. Je zult zien dat je sneller vooruit gaat en dat de muzieklessen daardoor veel leuker zijn.

EEN altviool kopen of huren

Onze docent geeft tijdens een proefles graag advies over de aanschaf of het huren van een altviool.

altviool SPELEN IN EEN ENSEMBLE OF ORKEST

Naast de altvioollessen kunnen leerlingen meespelen in één van onze ensembles of orkesten, bijvoorbeeld het Barnevelds Jeugdorkest. Voor wekelijkse leerlingen is dat gratis. Leerlingen die om de week komen krijgen korting. Ook als je geen les hebt bij de muziekschool mag je meespelen in een ensemble. De kosten hiervoor staan onder het tabblad Tarieven.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Schrijf je hieronder in voor altvioolles bij Muziekschool Barneveld. Of vraag een gratis proefles aan.

INSCHRIJVEN 2023-2024

Lees meer
Docenten

Onderstaande docenten geven les in Altviool

Gosia Stolte-Ryrych

Gosia Stolte-Ryrych verzorgt de vioollessen en altvioollessen bij Muziekschool Barneveld.

Ik ben viool gaan spelen toen ik 7 jaar oud was op de muziekschool in Polen, waar ik vandaan kom. In Polen moeten leerlingen twee instrumenten spelen. Mijn tweede instrument was de piano.

Als je bij mij op les komt, leer je natuurlijk de technische vaardigheden. Een goede basis is heel belangrijk. Daarnaast gaan we ook heel veel muziek maken en gaan we op zoek naar de verhalen achter de noten.

Als ik geen muziekles geef, wandel ik graag. Als het mogelijk is in de bergen van Polen, maar hier in Nederland vind ik het ook heerlijk. Ik hou van boeken lezen, naar muziek luisteren en tentoonstellingen bezoeken. Ook speel ik graag zelf viool, het liefst met een klein groepje.

Lianne Visser

Lianne Visser geeft lessen (alt)viool bij Muziekschool Barneveld.

Muziek beleven is een van de geweldigste dingen ter wereld. Ik denk dat ieder mens uiteindelijk muziek nódig heeft. Of je nu muziek luistert, of dat je het zelf maakt. Op allerlei verschillende momenten in je leven kan het je raken, motiveren, helpen. Als je bijvoorbeeld viool leert spelen, leer je om muziek nog kleurrijker te beleven. Je verbreedt je horizon en werkt aan je persoonlijke ontwikkeling.

Toen ik 7 jaar oud was, ben ik viool gaan spelen. Een klasgenootje uit mijn groep 4 had haar instrument mee naar school genomen. Ik was gefascineerd door de vorm van de viool. Ik had thuis ook al vaak vioolmuziek gehoord: al vanaf dat ik nét iets groter was dan een baby wilde ik altijd al dat iedereen stil werd als er vioolmuziek op radio 4 kwam. Ik concludeerde die dag dat viool niet alleen mooi was om te horen, maar ook mooi om te zien. Ik zei thuis dat ik op vioolles wilde. En dat mocht! En zo heeft het me na vele jaren oefenen op deze muziekschool gebracht. Om iedereen te inspireren die dat graag wil!

In mijn lessen vind ik het belangrijk om aandacht te hebben voor jouw persoonlijke doelen en smaak: wat voor muziek vind je mooi? Wat wil je graag leren spelen? Ik gebruik verschillende methodes, maar ben niet bang om buiten de lijntjes te kleuren. Ook wanneer je een speciaal doel hebt misschien. Wees welkom voor een proefles om te kijken of viool iets voor je is!

Als ik geen les geef ben ik vaak te vinden in het zwembad, het bos, de Bever-winkel in Houten, ergens in Scandinavië met een tentje of natuurlijk... al viool spelend in mijn muziekstudio of op een concert. De inspiratie die ik daarin vind, neem ik ook weer mee naar mijn lessen.

INSCHRIJVEN 2023-2024