Samenspelen

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen met elkaar muziek leren maken. Daarom mogen al onze wekelijkse leerlingen gratis meespelen in een ensemble, orkest of band. Heb je om de week les, dan krijg je korting op het geldende tarief. Tegen betaling kunnen ook muzikanten van buiten de muziekschool meespelen. Er is volop keus, van gitaarensemble tot jeugdorkest en van popband tot saxofoonorkest.

Dit zijn alle ensembles, orkesten en bandjes:

Gitaarensembles
Er zijn twee ensembles: The Great Guitars en The A-team. Alle gitaristen mogen meespelen in deze ensembles, ook als je geen lessen volgt bij de muziekschool. Je krijgt een partij die past bij jouw niveau. Het repertoire bestaat uit klassiek, blues en Top 40-muziek. De ensembles staan onder leiding van docent Coen BeijerDe repetities zijn om de week op donderdag van 19.00 tot 20.00 uur.

Leerlingenorkest De Harmonie (ook voor leerlingen van de muziekschool)

Beginnersensemble SamSamble
Op SamSamble zitten leerlingen die nog niet zo lang les hebben en 1 kruis of mol kunnen spelen. Er is ruimte voor alle blaasinstrumenten en slagwerk. We spelen leuke, toegankelijke klassieke muziek, bijvoorbeeld over fietsen in Moskou of een bekende melodie van Beethoven. We repeteren op dinsdagmiddag van 16.45 tot 17.30 uur. SamSamble staat onder leiding van Tineke van der Meulen.

Strijkersensemble
In het Strijkersensemble spelen leerlingen die nog niet zo lang les hebben en 1 kruis of mol kunnen spelen. We spelen leuke, toegankelijke klassieke muziek voor strijkers (viool, cello en contrabas). Het strijkersensemble staat onder leiding van Gosia Stolte.

Fluitensemble
De repetities van het Fluitensemble zijn op vrijdag van 19.00 tot 19.45 uur en staan onder leiding van Eline Masereeuw.

SaxUs
Het saxofoonorkest SaxUs bestaat uit ongeveer 30 saxofonisten. Dirigent is Jos BaggermansDe repetities zijn op maandagavond.

Barnevelds Jeugdorkest (BJO)
Bij het BJO leer je om samen muziek te maken, naar elkaar te luisteren en in hetzelfde tempo te spelen. We spelen eenvoudige, bekende orkeststukken.
Wanneer mag je meespelen?

  • Je kunt 2 kruisen en 2 mollen spelen
  • Je kunt de maatsoorten 4/4, 3/4 en 6/8 spelen
  • Je kunt noten lezen tot en met 16de noten, ook gepuncteerde noten
  • Je kunt goed vasthouden aan je eigen partij

Alle instrumenten zijn welkom. We repeteren op dinsdag van 17.30 tot 18.30 uur. Het BJO staat onder leiding van Laurine Jansen.

Barnevelds Jeugd Kamerorkest (BJKO)
Bij het BJKO leer je om steeds beter samen te spelen. Je vindt het leuk om uitdagingen aan te gaan en bijzondere stukken te spelen. We spelen bekende orkeststukken, maar ook nieuwe arrangementen.
Wanneer mag je meespelen?

  • Je kunt 4 of meer kruisen en mollen (klinkend) spelen voor majeur en mineurtoonsoorten
  • Je kunt alle gangbare noten en maatsoorten spelen
  • Je kunt zelfstandig ritmisch functioneren binnen een orkest

Alle instrumenten zijn welkom. De repetities zijn op woensdag  van 19.00 tot 20.00 uur en staan onder leiding van Jos Baggermans.

Harpensembles
Er zijn drie harpensembles ingedeeld naar niveau van de leerlingen. Docent Frouke Leeuwendal begeleidt de ensembles. De repetities zijn één keer in de maand op woensdag.

Popbands
In de popbands wordt lichte muziek gespeeld, zoals pop, rock, metal, jazz, blues, maar ook Opwekking. Er zijn verschillende bandjes op bijna alle dagen van de week. Vraag aan je docent welke band bij jou past. Kijk ook even op onze pagina Plug In.

Korte bandcursus volwassenen

Bandcursus Opwekking

 

Wil je inschrijven? Ga naar onze inschrijfpagina!