Cursussen

Contrabas

Info

De contrabas is het grootste en meest intens klinkende instrument in de snarenfamilie. Het wordt veel gebruikt in jazz en klassieke muziek, maar ook in de rock- en volksmuziek voelt hij zich thuis. Net als de elektrische basgitaar is de contrabas een instrument dat erg laag klinkt. De primaire functie ervan is het creëren van de basis van een muziekstuk. Afhankelijk van de stijl die je speelt, kun je op een contrabas spelen met je vingers of met een strijkstok.

Wij geven contrabasles aan kinderen en volwassenen. Wil je contrabas leren spelen en zoek je contrabasles in Barneveld? Schrijf je dan nu in of vraag een gratis proefles aan.

OEFENEN op de contrabas

Oefening baart kunst. Dat is ook zo bij het leren spelen van een instrument. Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen. Doe dat liefst op een vast tijdstip, zodat het tot de dagelijkse routine gaat horen. Je zult zien dat je sneller vooruit gaat en dat de muzieklessen daardoor veel leuker zijn.

EEN contrabas kopen of huren

Onze docent geeft tijdens een proefles graag advies over de aanschaf of het huren van een contrabas.

contrabas SPELEN IN EEN ENSEMBLE OF ORKEST

Naast de contrabaslessen kunnen leerlingen meespelen in één van onze ensembles of orkesten, bijvoorbeeld het Barnevelds Jeugdorkest. Voor wekelijkse leerlingen is dat gratis. Leerlingen die om de week komen krijgen korting. Ook als je geen les hebt bij de muziekschool mag je meespelen in een ensemble. De kosten hiervoor staan onder het tabblad Tarieven.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Schrijf je hieronder in voor contrabasles bij Muziekschool Barneveld. Of vraag een gratis proefles aan.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2022-2023

Lees meer
Tarieven

HIERONDER VIND JE DE TARIEVEN voor contrabasles

Tarieven 2022-2023

Leerlingen tot 21 jaar Lesvorm Per cursusjaar*     
Groepsles 2 leerlingen
(alleen in eerste jaar voor basisschoolleerlingen)
wekelijks 30 minuten € 560 per leerling
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 670 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 670
Individuele les wekelijks 30 minuten € 920
Individuele les (v.a. 13 jaar) 1x per 14 dagen 30 minuten € 580
100 minutenkaart 100 minuten les € 124
Talentklas jaarprogramma € 200
Talentklas niet-leerling jaarprogramma € 400
Leerlingen vanaf 21 jaar Lesvorm Per cursusjaar*
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 1090 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 1090
Individuele les wekelijks 30 minuten € 1330
Individuele les 1x per 14 dagen 20 min € 650
Individuele les 1x per 14 dagen 30 min € 840
100 minutenkaart 100 minuten les € 176

Prijzen incl. wettelijk verschuldigde BTW voor leerlingen van 21 jaar en ouder.

Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

*De genoemde tarieven zijn jaartarieven voor seizoen 2022-2023. Bij betaling via automatische incasso wordt het bedrag in 10 gelijke termijnen afgeschreven. Wie later in het schooljaar start, betaalt voor de lessen vanaf de startdatum tot aan de zomervakantie 2023. Betaling in termijnen is alleen mogelijk via automatische incasso.

Gezinskorting
Wij hanteren een korting van 15% voor iedere tweede of volgende leerling uit hetzelfde gezin. De korting wordt verdeeld over de gezinsleden. Bij twee gezinsleden krijgt ieder 7,5% korting, bij drie gezinsleden is dat 10% enzovoorts. De gezinskorting geldt alleen voor leerlingen die een instrumentale of vocale jaarcursus volgen.

Ouder & kind-les
Bij Muziekschool Barneveld is het voor ouders/verzorgers mogelijk om het eerste lesjaar gratis mee te spelen met hun kind. Wilt u na het eerste jaar zelf verder met muziekles, dan betaalt u het gebruikelijke tarief voor volwassenen. Klik hier voor meer informatie over lesvormen en de ouder&kind-les.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2022-2023

Docenten

Onderstaande docenten geven les in Contrabas

Laurens Knoop

Laurens Knoop geeft de lessen contrabas bij Muziekschool Barneveld.

Ik heb voor dit instrument gekozen, omdat het een groot stoer instrument is dat rustig achteraan het orkest of de band staat en zorgt voor het fundament. Maar eigenlijk is het bij mij ook een beetje toevallig gebeurd. Ik ben begonnen met de basgitaar, omdat mijn vrienden gitaar gingen spelen. Ik wilde wel meedoen, maar niet precies hetzelfde spelen. Na de basgitaar ging ik ook de contrabas proberen en dat beviel me enorm!

Als je les van mij hebt, leer je contrabas spelen! Je leert hoe de contrabas werkt, hoe je de snaren plukt en hoe je de snaren strijkt met de strijkstok. Je leert allemaal liedjes en stukken spelen. Samen met een boel oefeningen voor je vingers en je oren leer je zo hoe de contrabas werkt. Je kan je eigen favoriete muziek meenemen, moeilijke partijen van je orkest of een verzoeknummer voor je moeder. Dan gaan we daarmee aan de slag.

Als ik geen les geef, ben ik waarschijnlijk ergens contrabas aan het spelen. Dat doe ik voornamelijk bij de Marinierskapel of het Tentoon Ensemble. Of ik ben gezellig thuis bij mijn gezin in Voorthuizen of ren een rondje Zeumeren.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2022-2023

Nieuwsgierig geworden? vul dan het inschrijfformulier in en wij nemen snel contact met je op.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2022-2023