Cursussen

Drums

Info

Een drumstel is een verzameling slaginstrumenten die door één speler, de drummer, wordt bespeeld. De basisopstelling bestaat uit een aantal trommels en bekkens. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen al drumles volgen, maar ook jongeren en volwassenen kunnen bij ons leren drummen.
Het hart van een drumstel bestaat uit de basedrum, de snaredrum en de hihat. De drummer bespeelt het drumstel met drumstokken of brushes. De stokken geven een hard en de brushes juist een zacht geluid. Het moeilijke van drums spelen is dat de drummer zijn/haar handen en voeten onafhankelijk van elkaar moet kunnen bewegen. In een band heeft de drummer de belangrijke taak om het tempo aan te geven en vast te houden.

Als je behalve drum nog andere slaginstrumenten wilt leren spelen, kijk dan op onze pagina over slagwerkles.

OEFENEN met drummen

Oefening baart kunst. Dat is ook zo bij het leren spelen van een instrument. Als je drumles hebt, raden wij je aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen. Doe dat liefst op een vast tijdstip, zodat het tot de dagelijkse routine gaat horen. Je zult zien dat je sneller vooruit gaat en dat de muzieklessen daardoor veel leuker zijn.

een drumstel kopen of huren

Onze docenten  kunnen je advies geven over de aanschaf of huur van een drumstel. Kijk ook eens bij Veelgestelde vragen over drum.

drummEN IN EEN BAND

Naast de drumlessen kunnen leerlingen meespelen in één van onze bandjes. Dat is gratis voor wekelijkse leerlingen. Leerlingen die om de week komen krijgen korting. Ook als je geen les hebt bij de muziekschool mag je meespelen in een band. De kosten hiervoor staan onder het tabblad Tarieven.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?
Schrijf je hieronder in voor drumles bij Muziekschool Barneveld. Of vraag een gratis proefles aan. Onder het tabblad VIDEO vind je een leuke gratis workshop die je thuis kunt doen: Drummen in de keuken!

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2024-2025

Lees meer
Tarieven

Hieronder vind je de tarieven voor drumles

Tarieven 2024-2025

Leerlingen tot 21 jaar Lesvorm Per cursusjaar*     
Groepsles 2 leerlingen
(alleen in eerste jaar voor basisschoolleerlingen)
wekelijks 30 minuten € 610 per leerling
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 720 per leerling
Individuele les (tot 12 jaar) wekelijks 20 minuten € 720
Individuele les (12 tot 21 jaar) wekelijks 25 minuten € 720
Individuele les wekelijks 30 minuten € 920
Individuele les (v.a. 13 jaar) 1x per 14 dagen 30 minuten € 630
100 minutenkaart 100 minuten les € 134
Talentklas jaarprogramma € 200
Talentklas niet-leerling jaarprogramma € 400
Leerlingen vanaf 21 jaar Lesvorm Per cursusjaar*
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 1180 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 1180
Individuele les wekelijks 30 minuten € 1330
Individuele les 1x per 14 dagen 20 min € 700
Individuele les 1x per 14 dagen 30 min € 910
100 minutenkaart 100 minuten les € 192

Prijzen incl. wettelijk verschuldigde BTW voor leerlingen van 21 jaar en ouder.

Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

*De genoemde tarieven zijn jaartarieven voor seizoen 2024-2025. Het cursusjaar bestaat uit 36 wekelijkse lessen of 18 twee wekelijkse lessen. Bij betaling via automatische incasso wordt het bedrag in 10 gelijke termijnen afgeschreven. U kunt ook kiezen voor incasso in één keer. Wie later in het schooljaar start, betaalt voor de lessen vanaf de startdatum tot aan de zomervakantie 2025. Betaling in termijnen is alleen mogelijk via automatische incasso.

Gezinskorting
Wij hanteren een korting van 15% voor iedere tweede of volgende leerling uit hetzelfde gezin. De korting wordt verdeeld over de gezinsleden. Bij twee gezinsleden krijgt ieder 7,5% korting, bij drie gezinsleden is dat 10% enzovoorts. De gezinskorting geldt alleen voor leerlingen die een instrumentale of vocale jaarcursus volgen.

Ouder & kind-les
Bij Muziekschool Barneveld is het voor ouders/verzorgers mogelijk om het eerste lesjaar gratis mee te spelen met hun kind. Wilt u na het eerste jaar zelf verder met muziekles, dan betaalt u het gebruikelijke tarief voor volwassenen. Klik hier voor meer informatie over lesvormen en de ouder&kind-les.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2024-2025

Video

Bekijk video’s van dit instrument

Drie redenen om te kiezen voor drumles

Docent Marco Onstenk vertelt wat er zo leuk is aan drumles bij Muziekschool Barneveld.

Drummen in de Keuken

Dit is een gratis workshop van Marco Onstenk waaraan je nu direct kunt meedoen!

Marco Onstenk, drumdocent bij Muziekschool Barneveld

Daan Jansie speelt Dancing van Marco Onstenk op drums.

Daan is drumleerling bij Muziekschool Barneveld. Hij heeft les van Marco Onstenk. Daan is pas 9 jaar en heeft nu 1,5 jaar drumles. Zo zie je dat je in korte tijd al heel veel kunt leren bij Muziekschool Barneveld. Naast de normale lessen speelt Daan ook in het slagwerkensemble van de muziekschool.

The greatest drumsolos by the greatest drummers

Hier zie je een verzameling drumsolo's van bekende drummers

Drumsolo Vivaldi The Storm

Je kunt drums ook heel goed in klassieke muziek gebruiken, zoals je hier ziet.

Snarky Puppy, What about me?

Tip van onze drumdocent Peter Doest

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2024-2025

Docenten

Onderstaande docenten geven les in Drums

Boaz Ceelen

Boaz Ceelen geeft lessen drums en slagwerk in Barneveld en Voorthuizen.

Ik ben begonnen met slagwerk spelen bij muziekvereniging Crescendo toen ik 5 jaar was. Dit ben ik destijds gaan doen omdat ik de drummer altijd het stoerste vond van het orkest of de band. Na verloop van tijd sloeg mijn passie voor slagwerk om naar drummen. Sindsdien ben ik niet meer weg te halen achter mijn drumstel en is het echt mijn passie geworden!
Bij mij in de les staat plezier centraal! In de les behandelen we muziek en genres die je zelf leuk en interessant vindt, maar ook de essentiële dingen om een goede allround drummer te worden. Ik hoop dat ik je net zo enthousiast kan maken over muziek als ik dat zelf ook ben!
Naast het lesgeven ben ik veel bezig als drummer bij verschillende bandjes. Variërend in genres van prog/symfo rock, metal en pop. Bij deze bands ben ik naast het drummen ook veel bezig met de songwriting kant van de muziek. Ook speel ik nog steeds in orkesten en slagwerkgroepen.
Peter Doest

Peter Doest geeft drumlessen bij Muziekschool Barneveld.

Ik ben gaan drummen, omdat ik als kind op van alles en nog aan het tikken was. Mijn ouders kregen al snel door dat dit niet zomaar op zou houden. Vanaf mijn zesde jaar mocht ik slagwerk spelen in een orkest. Daar kon ik naar hartenlust muziek maken en ontwikkelde ik een sterke voorkeur voor drums.

Als je bij mij op les komt, ga je vooral een leuke tijd hebben! We gaan natuurlijk veel drummen. Ik ga je proberen zo enthousiast te maken voor het instrument dat je er thuis ook alleen maar achter wilt zitten.

Als ik geen muziekles geef, ben ik of in mijn winkel te vinden waar ik nieuwe en gebruikte drums verkoop (wereldwijd) of ik zit in de studio of op een podium en ben zelf aan het drummen.

Meer informatie over Peter Doest staat op zijn website.

Marco Onstenk

Op 10-jarige leeftijd zette Marco Onstenk zijn eerste treden in de muziekwereld bij muziekvereniging Oefening Leidt Tot Ontwikkeling (OLTO) in zijn geboortedorp Loenen. Na zijn opleiding bij de plaatselijke muziekvereniging begon hij op 17-jarige leeftijd met de slagwerkopleiding aan het Conservatorium te Arnhem.In 1996 studeerde Marco D.M.(Docerend Musicus) af.

Als freelance uitvoerend musicus speelde of speelt Marco Onstenk bij Het Gelders Orkest, Het Brabants Orkest, Het Nederlands Koperensemble en daarnaast bij verschillende blaasorkesten zoals b.v. Het Gelders Fanfare Orkest en verder bij ensembles van verschillende bezetting.

Op het lichte muziekgebied speelt hij in verschillende bands. Als slagwerkdirigent behaalde hij al verschillende successen zoals 2x deelname aan het Wereld Muziek Concours, deelname aan topconcoursen en verschillende Nederlandse Kampioenschappen werden behaald. Als componist/arrangeur heeft Marco verschillende stukken voor slagwerk via verschillende uitgeverijen uitgegeven. Daarnaast schreef Marco twee lesboeken voor mallet instrumenten.

Op dit moment is Marco Onstenk als docent/dirigent verbonden aan Muziekschool Barneveld, Muziekschool Borne, Muziekvereniging st. Gregorius Hertme en muziekvereniging Kunst Na Arbeid Lunteren.

Meer informatie over Marco kunt u vinden op: www.marcoonstenk.nl

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2024-2025

Nieuwsgierig geworden? vul dan het inschrijfformulier in en wij nemen snel contact met je op.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2024-2025