Cursussen

Drums

Info

Een drumstel is een verzameling slaginstrumenten die door één speler, de drummer, wordt bespeeld. De basisopstelling bestaat uit een aantal trommels en bekkens. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen al drumles volgen, maar ook jongeren en volwassenen kunnen bij ons leren drummen.
Het hart van een drumstel bestaat uit de basedrum, de snaredrum en de hihat. De drummer bespeelt het drumstel met drumstokken of brushes. De stokken geven een hard en de brushes juist een zacht geluid. Het moeilijke van drums spelen is dat de drummer zijn/haar handen en voeten onafhankelijk van elkaar moet kunnen bewegen. In een band heeft de drummer de belangrijke taak om het tempo aan te geven en vast te houden.

Als je behalve drum nog andere slaginstrumenten wilt leren spelen, kijk dan op onze pagina over slagwerkles.

OEFENEN met drummen

Oefening baart kunst. Dat is ook zo bij het leren spelen van een instrument. Als je drumles hebt, raden wij je aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen. Doe dat liefst op een vast tijdstip, zodat het tot de dagelijkse routine gaat horen. Je zult zien dat je sneller vooruit gaat en dat de muzieklessen daardoor veel leuker zijn.

een drumstel kopen of huren

Onze docenten  kunnen je advies geven over de aanschaf of huur van een drumstel. Kijk ook eens bij Veelgestelde vragen over drum.

drummEN IN EEN BAND

Naast de drumlessen kunnen leerlingen meespelen in één van onze bandjes. Dat is gratis voor wekelijkse leerlingen. Leerlingen die om de week komen krijgen korting. Ook als je geen les hebt bij de muziekschool mag je meespelen in een band. De kosten hiervoor staan onder het tabblad Tarieven.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?
Schrijf je hieronder in voor drumles bij Muziekschool Barneveld. Of vraag een gratis proefles aan. Onder het tabblad VIDEO vind je een leuke gratis workshop die je thuis kunt doen: Drummen in de keuken!

INSCHRIJVEN 2021-2022

Proefles aanvragen

Lees meer
Tarieven

Hieronder vind je de tarieven voor drumles

Tarieven 2021-2022

Leerlingen tot 21 jaar Lesvorm Per maand (10 maanden)                
Groepsles 2 leerlingen
(alleen in eerste jaar voor basisschoolleerlingen)
wekelijks 30 minuten € 53 per leerling
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 63 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 63
Individuele les wekelijks 30 minuten € 92
Individuele les (v.a. 13 jaar) 1x per 14 dagen 30 minuten € 55
100 minutenkaart 100 minuten les € 118
Leerlingen vanaf 21 jaar Lesvorm Per maand (10 maanden)                
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 103 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 103
Individuele les wekelijks 30 minuten € 133
Individuele les 1x per 14 dagen 20 min € 62
Individuele les 1x per 14 dagen 30 min € 80
100 minutenkaart 100 minuten les € 167

NB Een cursusjaar bestaat uit 10 maanden.

Prijzen incl. wettelijk verschuldigde BTW voor leerlingen van 21 jaar en ouder.

Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

Gezinskorting
Wij hanteren een korting van 15% voor iedere tweede of volgende leerling uit hetzelfde gezin. De korting wordt verdeeld over de gezinsleden. Bij twee gezinsleden krijgt ieder 7,5% korting, bij drie gezinsleden is dat 10% enzovoorts. De gezinskorting geldt alleen voor leerlingen die een instrumentale of vocale jaarcursus volgen.

Ouder & kind-les
Bij Muziekschool Barneveld is het voor ouders/verzorgers mogelijk om het eerste lesjaar gratis mee te spelen met hun kind. Wilt u na het eerste jaar zelf verder met muziekles, dan betaalt u het gebruikelijke tarief voor volwassenen. Klik hier voor meer informatie over lesvormen en de ouder&kind-les.

INSCHRIJVEN 2021-2022

Proefles aanvragen

Video

Bekijk video’s van dit instrument

Drie redenen om te kiezen voor drumles

Docent Marco Onstenk vertelt wat er zo leuk is aan drumles bij Muziekschool Barneveld.

Drummen in de Keuken

Dit is een gratis workshop van Marco Onstenk waaraan je nu direct kunt meedoen!

Marco Onstenk, drumdocent bij Muziekschool Barneveld

Daan Jansie speelt Dancing van Marco Onstenk op drums.

Daan is drumleerling bij Muziekschool Barneveld. Hij heeft les van Marco Onstenk. Daan is pas 9 jaar en heeft nu 1,5 jaar drumles. Zo zie je dat je in korte tijd al heel veel kunt leren bij Muziekschool Barneveld. Naast de normale lessen speelt Daan ook in het slagwerkensemble van de muziekschool.

The greatest drumsolos by the greatest drummers

Hier zie je een verzameling drumsolo's van bekende drummers

Drumsolo Vivaldi The Storm

Je kunt drums ook heel goed in klassieke muziek gebruiken, zoals je hier ziet.

Snarky Puppy, What about me?

Tip van onze drumdocent Peter Doest

INSCHRIJVEN 2021-2022

Proefles aanvragen

Docenten

Onderstaande docenten geven les in Drums

Peter Doest

Peter Doest geeft drumlessen bij Muziekschool Barneveld.

Ik ben gaan drummen, omdat ik als kind op van alles en nog aan het tikken was. Mijn ouders kregen al snel door dat dit niet zomaar op zou houden. Vanaf mijn zesde jaar mocht ik slagwerk spelen in een orkest. Daar kon ik naar hartenlust muziek maken en ontwikkelde ik een sterke voorkeur voor drums.

Als je bij mij op les komt, ga je vooral een leuke tijd hebben! We gaan natuurlijk veel drummen. Ik ga je proberen zo enthousiast te maken voor het instrument dat je er thuis ook alleen maar achter wilt zitten.

Als ik geen muziekles geef, ben ik of in mijn winkel te vinden waar ik nieuwe en gebruikte drums verkoop (wereldwijd) of ik zit in de studio of op een podium en ben zelf aan het drummen.

Meer informatie over Peter Doest staat op zijn website.

Marco Onstenk

Op 10-jarige leeftijd zette Marco Onstenk zijn eerste treden in de muziekwereld bij muziekvereniging Oefening Leidt Tot Ontwikkeling (OLTO) in zijn geboortedorp Loenen. Na zijn opleiding bij de plaatselijke muziekvereniging begon hij op 17-jarige leeftijd met de slagwerkopleiding aan het Conservatorium te Arnhem.In 1996 studeerde Marco D.M.(Docerend Musicus) af.

Als freelance uitvoerend musicus speelde of speelt Marco Onstenk bij Het Gelders Orkest, Het Brabants Orkest, Het Nederlands Koperensemble en daarnaast bij verschillende blaasorkesten zoals b.v. Het Gelders Fanfare Orkest en verder bij ensembles van verschillende bezetting.

Op het lichte muziekgebied speelt hij in verschillende bands. Als slagwerkdirigent behaalde hij al verschillende successen zoals 2x deelname aan het Wereld Muziek Concours, deelname aan topconcoursen en verschillende Nederlandse Kampioenschappen werden behaald. Als componist/arrangeur heeft Marco verschillende stukken voor slagwerk via verschillende uitgeverijen uitgegeven. Daarnaast schreef Marco twee lesboeken voor mallet instrumenten.

Op dit moment is Marco Onstenk als docent/dirigent verbonden aan Muziekschool Barneveld, Muziekschool Borne, Muziekvereniging st. Gregorius Hertme en muziekvereniging Kunst Na Arbeid Lunteren.

Meer informatie over Marco kunt u vinden op: www.marcoonstenk.nl

INSCHRIJVEN 2021-2022

Proefles aanvragen

Nieuwsgierig geworden? vul dan het inschrijfformulier in en wij nemen snel contact met je op.

INSCHRIJVEN 2021-2022

Proefles aanvragen