Cursussen

Slagwerk

Info

Onder slagwerk verstaan we alle instrumenten die je met een slagtechniek bespeelt. Dat kan met je handen of met verschillende soorten stokken zijn. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen al slagwerkles bij ons volgen, maar ook jongeren en volwassenen zijn welkom.
Bij slagwerk denk je misschien alleen aan een drumstel, maar er is veel meer. De slagwerkfamilie is de grootste instrumentenfamilie die er bestaat. Je hebt dus keuze uit allerlei verschillende slaginstrumenten. Neem bijvoorbeeld de grote groep trommels, zoals de grote en kleine trom, de djembé, de bongo en de pauken. Het slagwerk speelt een belangrijke rol in (symfonie)orkesten.

Naast trommels bestaan er ook mallet-instrumenten, ook wel melodisch slagwerk genoemd. Deze instrumenten bespeel je met stokken met een houten, rotan of plastic steel en een harde kunststof of houten bol aan het uiteinde. Onder de mallet-instrumenten vallen de xylofoon, de marimba, de vibrafoon en het klokkenspel. Als laatste bestaat er ook nog een groep kleine slaginstrumenten, die je in de hand kunt houden. Dit zijn onder andere de tamboerijn, de triangel, de koebel, de claves en de maracas.

Als je alleen drums wilt leren spelen, kijk dan op onze pagina over drumles.

OEFENEN

Oefening baart kunst. Dat is ook zo bij het leren spelen van een instrument. Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen. Doe dat liefst op een vast tijdstip, zodat het tot de dagelijkse routine gaat horen. Je zult zien dat je sneller vooruit gaat en dat de muzieklessen daardoor veel leuker zijn.

SPELEN IN EEN ENSEMBLE OF ORKEST

Naast de slagwerklessen kunnen leerlingen meespelen in één van onze ensembles of orkesten. Voor slagwerkers is er het Barnevelds Jeugdorkest of één van onze bandjes. Voor wekelijkse leerlingen is meespelen gratis. Leerlingen die om de week komen krijgen korting. Ook als je geen les hebt bij de muziekschool mag je meespelen in een ensemble. De kosten hiervoor staan onder het tabblad Tarieven.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?
Schrijf je hieronder in voor slagwerkles bij Muziekschool Barneveld. Of vraag een gratis proefles aan.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Lees meer
Tarieven

Hieronder vind je de tarieven voor slagwerkles

Tarieven 2023-2024

Leerlingen tot 21 jaar Lesvorm Per cursusjaar*     
Groepsles 2 leerlingen
(alleen in eerste jaar voor basisschoolleerlingen)
wekelijks 30 minuten € 580 per leerling
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 690 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 690
Individuele les wekelijks 30 minuten € 920
Individuele les (v.a. 13 jaar) 1x per 14 dagen 30 minuten € 600
100 minutenkaart 100 minuten les € 128
Talentklas jaarprogramma € 200
Talentklas niet-leerling jaarprogramma € 400
Leerlingen vanaf 21 jaar Lesvorm Per cursusjaar*
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 1130 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 1130
Individuele les wekelijks 30 minuten € 1330
Individuele les 1x per 14 dagen 20 min € 670
Individuele les 1x per 14 dagen 30 min € 870
100 minutenkaart 100 minuten les € 184

Prijzen incl. wettelijk verschuldigde BTW voor leerlingen van 21 jaar en ouder.

Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

*De genoemde tarieven zijn jaartarieven voor seizoen 2023-2024. Bij betaling via automatische incasso wordt het bedrag in 10 gelijke termijnen afgeschreven. U kunt ook kiezen voor incasso in één keer. Wie later in het schooljaar start, betaalt voor de lessen vanaf de startdatum tot aan de zomervakantie 2024. Betaling in termijnen is alleen mogelijk via automatische incasso.

Gezinskorting
Wij hanteren een korting van 15% voor iedere tweede of volgende leerling uit hetzelfde gezin. De korting wordt verdeeld over de gezinsleden. Bij twee gezinsleden krijgt ieder 7,5% korting, bij drie gezinsleden is dat 10% enzovoorts. De gezinskorting geldt alleen voor leerlingen die een instrumentale of vocale jaarcursus volgen.

Ouder & kind-les
Bij Muziekschool Barneveld is het voor ouders/verzorgers mogelijk om het eerste lesjaar gratis mee te spelen met hun kind. Wilt u na het eerste jaar zelf verder met muziekles, dan betaalt u het gebruikelijke tarief voor volwassenen. Klik hier voor meer informatie over lesvormen en de ouder&kind-les.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Video

Bekijk video’s van dit instrument

Dit is een video met leerlingen van de muziekschool die repeteren voor een optreden

Marco Onstenk, slagwerkdocent bij Muziekschool Barneveld

Leerling Eva van Wenum vertelt over slagwerkles op Muziekschool Barneveld.

Marco Onstenk, slagwerkdocent bij Muziekschool Barneveld, speelt Globitrotter - Roman Lombriser

Marco Onstenk, slagwerkdocent bij Muziekschool Barneveld, speelt St. Thomas - Sonny Rollins

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Docenten

Onderstaande docenten geven les in Slagwerk

Boaz Ceelen

Boaz Ceelen geeft lessen drums en slagwerk in Barneveld en Voorthuizen.

Ik ben begonnen met slagwerk spelen bij muziekvereniging Crescendo toen ik 5 jaar was. Dit ben ik destijds gaan doen omdat ik de drummer altijd het stoerste vond van het orkest of de band. Na verloop van tijd sloeg mijn passie voor slagwerk om naar drummen. Sindsdien ben ik niet meer weg te halen achter mijn drumstel en is het echt mijn passie geworden!
Bij mij in de les staat plezier centraal! In de les behandelen we muziek en genres die je zelf leuk en interessant vindt, maar ook de essentiële dingen om een goede allround drummer te worden. Ik hoop dat ik je net zo enthousiast kan maken over muziek als ik dat zelf ook ben!
Naast het lesgeven ben ik veel bezig als drummer bij verschillende bandjes. Variërend in genres van prog/symfo rock, metal en pop. Bij deze bands ben ik naast het drummen ook veel bezig met de songwriting kant van de muziek. Ook speel ik nog steeds in orkesten en slagwerkgroepen.
Peter Doest

Peter Doest geeft drumlessen bij Muziekschool Barneveld.

Ik ben gaan drummen, omdat ik als kind op van alles en nog aan het tikken was. Mijn ouders kregen al snel door dat dit niet zomaar op zou houden. Vanaf mijn zesde jaar mocht ik slagwerk spelen in een orkest. Daar kon ik naar hartenlust muziek maken en ontwikkelde ik een sterke voorkeur voor drums.

Als je bij mij op les komt, ga je vooral een leuke tijd hebben! We gaan natuurlijk veel drummen. Ik ga je proberen zo enthousiast te maken voor het instrument dat je er thuis ook alleen maar achter wilt zitten.

Als ik geen muziekles geef, ben ik of in mijn winkel te vinden waar ik nieuwe en gebruikte drums verkoop (wereldwijd) of ik zit in de studio of op een podium en ben zelf aan het drummen.

Meer informatie over Peter Doest staat op zijn website.

Marco Onstenk

Op 10-jarige leeftijd zette Marco Onstenk zijn eerste treden in de muziekwereld bij muziekvereniging Oefening Leidt Tot Ontwikkeling (OLTO) in zijn geboortedorp Loenen. Na zijn opleiding bij de plaatselijke muziekvereniging begon hij op 17-jarige leeftijd met de slagwerkopleiding aan het Conservatorium te Arnhem.In 1996 studeerde Marco D.M.(Docerend Musicus) af.

Als freelance uitvoerend musicus speelde of speelt Marco Onstenk bij Het Gelders Orkest, Het Brabants Orkest, Het Nederlands Koperensemble en daarnaast bij verschillende blaasorkesten zoals b.v. Het Gelders Fanfare Orkest en verder bij ensembles van verschillende bezetting.

Op het lichte muziekgebied speelt hij in verschillende bands. Als slagwerkdirigent behaalde hij al verschillende successen zoals 2x deelname aan het Wereld Muziek Concours, deelname aan topconcoursen en verschillende Nederlandse Kampioenschappen werden behaald. Als componist/arrangeur heeft Marco verschillende stukken voor slagwerk via verschillende uitgeverijen uitgegeven. Daarnaast schreef Marco twee lesboeken voor mallet instrumenten.

Op dit moment is Marco Onstenk als docent/dirigent verbonden aan Muziekschool Barneveld, Muziekschool Borne, Muziekvereniging st. Gregorius Hertme en muziekvereniging Kunst Na Arbeid Lunteren.

Meer informatie over Marco kunt u vinden op: www.marcoonstenk.nl

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Nieuwsgierig geworden? vul dan het inschrijfformulier in en wij nemen snel contact met je op.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024