header
Cursussen

Euphonium

Info

Een euphonium of tenortuba is een koperen blaasinstrument dat hoort bij de tubafamilie. Het euphonium (letterlijk ‘mooi klinkend’) heeft een bijzondere, sonore en warme klank. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen al euphoniumles bij ons volgen.

 

De grote charme van het euphonium is zijn mooie, zachte klank. Het euphonium heeft een groot bereik. Dankzij een vierde knop (ventiel) kun je zowel lagere tonen, maar ook heel gemakkelijk hoge noten spelen.

Als euphoniumspeler kun je meespelen in harmonie- en fanfareorkesten en in brassbands. Daar speel je dan een belangrijke rol. Vaak krijg je solopassages, maar je speelt ook begeleidend. Af en toe wordt het euphonium ook gebruikt in een symfonieorkest.

OEFENEN

Oefening baart kunst. Dat is ook zo bij het leren spelen van een instrument. Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen. Doe dat liefst op een vast tijdstip, zodat het tot de dagelijkse routine gaat horen. Je zult zien dat je sneller vooruit gaat en dat de muzieklessen daardoor veel leuker zijn.

AANSCHAF VAN EEN EUPHONIUM

De nieuwprijs van een studie euphonium is ongeveer 300 euro. Er zijn ook tweedehands instrumenten te koop. Onze docent geeft graag advies over de aanschaf van een euphonium.

SPELEN IN EEN ENSEMBLE OF ORKEST

Naast de euphoniumlessen kunnen leerlingen gratis meespelen in één van onze ensembles of orkesten. Ook als je geen les hebt bij de muziekschool mag je meespelen in een ensemble. De kosten hiervoor staan onder het tabblad Tarieven.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?
Schrijf je hieronder in voor euphoniumles bij Muziekschool Barneveld. Of vraag een proefles aan.

Inschrijven

Proefles aanvragen

Tarieven

Hieronder vind je de tarieven voor euphoniumles

Leerlingen tot 21 jaar Lesvorm Per maand (10 maanden)                
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 55 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 55
Individuele les wekelijks 25 minuten € 68
Individuele les wekelijks 30 minuten € 81
Individuele les 1x per 14 dagen 60%**
100 minutenkaart 100 minuten les € 90,00
Leerlingen vanaf 21 jaar Lesvorm Per maand (10 maanden)                
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 50 resp. 60 minuten € 93,17 (incl. btw) per leerling
Individuele les wekelijks 25 minuten € 93,17 (incl. btw)
Individuele les wekelijks 30 minuten € 116,16 (incl. btw)
Individuele les 1x per 14 dagen 60%**
100 minutenkaart 100 minuten les € 127,05 (incl. btw)

** percentage van het tarief voor wekelijkse les

NB Een cursusjaar bestaat uit 10 maanden.
Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

Inschrijven

Proefles aanvragen

Video

Bekijk video’s van uitvoeringen van dit instrument

Er bestaan heel veel video’s van het euphonium. Hieronder onze favorieten.

Beautiful Colorado

Inschrijven

Proefles aanvragen

Docenten

Onderstaande docenten geven les in Euphonium

Willem Stoops

Willem Stoops is alweer heel wat jaren als trompetdocent verbonden aan de Muziekschool Barneveld. In 1982 studeerde hij af aan het Utrechts Conservatorium met als hoofdvakken:Trompet en Harmonie-Fanfare directie. Al tijdens zijn studie gaf hij les op diverse muziekscholen en dirigeerde hij enkele orkesten.

De jaren na zijn studie waren zeer leerzaam. Zo speelde hij onder andere in verschillende orkesten, van symfonieorkest tot salsaband. Maar het leukste vond hij toch wel het spelen in de verschillende koperkwintetten. Een ensemble dat bestaat uit twee trompetten, waldhoorn, trombone en bas-tuba.

Op dit moment dirigeert Willem een fanfareorkest en wel 'Prinses Marijke' in Geldermalsen. Het orkest heeft een druk programma en zorgt ervoor dat zijn agenda goed gevuld is.

Naast trompetles geeft Willem ook les in trombone, hoorn en euphonium. Het geeft hem veel voldoening om leerlingen en orkestmuzikanten met zijn ervaring een duwtje in de juiste muzikale richting te kunnen geven. Of het nu gaat over de juiste manier van ademhalen of embouchure gebruik (stand van lippen en spiergebruik van het gezicht), het blijft interessant en zeker ook een uitdaging om iedereen zo goed mogelijk zijn of haar instrument te leren bespelen.

Inschrijven

Proefles aanvragen

Nieuwsgierig geworden? vul dan het inschrijfformulier in en wij nemen snel contact met je op.

Inschrijven

Proefles aanvragen