Cursussen

Gitaar

Info

De gitaar is een veelzijdig snaarinstrument. Je kunt er vrij snel liedjes op leren spelen en je neemt het makkelijk overal mee naar toe. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen al gitaarles bij ons volgen, maar ook volwassenen zijn welkom.
Op een gitaar kun je heel veel muziekgenres spelen: klassiek, popmuziek, top 40, flamenco, kampvuurliedjes. Vrijwel alles is mogelijk.

OEFENEN

Oefening baart kunst. Dat is ook zo bij het gitaar leren spelen. Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen op je gitaar. Doe dat liefst op een vast tijdstip, zodat het tot de dagelijkse routine gaat horen. Je zult zien dat je sneller vooruit gaat en dat de gitaarlessen daardoor nog leuker zijn.

AANSCHAF VAN EEN GITAAR

Gitaren zijn er in verschillende maten, zodat je op iedere leeftijd een passend instrument kunt bespelen. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat een instrument lekker speelt en goed klinkt. Vanaf zo’n € 200,00 vind je al een redelijk instrument. Er zijn ook tweedehands instrumenten te koop.  Je gitaardocent geeft graag advies over het kopen  van een gitaar.

SPELEN IN EEN ENSEMBLE OF ORKEST

Naast de gitaarlessen kunnen leerlingen gratis meespelen in één van onze ensembles of orkesten. Voor gitaristen zijn er twee gitaarensembles. Voor wekelijkse leerlingen is meespelen gratis. Leerlingen die om de week komen krijgen korting. Ook als je geen les hebt bij de muziekschool mag je meespelen in een ensemble. De kosten hiervoor staan onder het tabblad Tarieven.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?
Schrijf je hieronder in voor gitaarles bij Muziekschool Barneveld. Of vraag een gratis proefles gitaar aan. Wij geven ook gitaarles in Voorthuizen.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Lees meer
Tarieven

Hieronder vind je de tarieven voor gitaarles

Tarieven 2023-2024

Leerlingen tot 21 jaar Lesvorm Per cursusjaar*     
Groepsles 2 leerlingen
(alleen in eerste jaar voor basisschoolleerlingen)
wekelijks 30 minuten € 580 per leerling
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 690 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 690
Individuele les wekelijks 30 minuten € 920
Individuele les (v.a. 13 jaar) 1x per 14 dagen 30 minuten € 600
100 minutenkaart 100 minuten les € 128
Talentklas jaarprogramma € 200
Talentklas niet-leerling jaarprogramma € 400
Leerlingen vanaf 21 jaar Lesvorm Per cursusjaar*
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 1130 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 1130
Individuele les wekelijks 30 minuten € 1330
Individuele les 1x per 14 dagen 20 min € 670
Individuele les 1x per 14 dagen 30 min € 870
100 minutenkaart 100 minuten les € 184

Prijzen incl. wettelijk verschuldigde BTW voor leerlingen van 21 jaar en ouder.

Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

*De genoemde tarieven zijn jaartarieven voor seizoen 2023-2024. Bij betaling via automatische incasso wordt het bedrag in 10 gelijke termijnen afgeschreven. U kunt ook kiezen voor incasso in één keer. Wie later in het schooljaar start, betaalt voor de lessen vanaf de startdatum tot aan de zomervakantie 2024. Betaling in termijnen is alleen mogelijk via automatische incasso.

Gezinskorting
Wij hanteren een korting van 15% voor iedere tweede of volgende leerling uit hetzelfde gezin. De korting wordt verdeeld over de gezinsleden. Bij twee gezinsleden krijgt ieder 7,5% korting, bij drie gezinsleden is dat 10% enzovoorts. De gezinskorting geldt alleen voor leerlingen die een instrumentale of vocale jaarcursus volgen.

Ouder & kind-les
Bij Muziekschool Barneveld is het voor ouders/verzorgers mogelijk om het eerste lesjaar gratis mee te spelen met hun kind. Wilt u na het eerste jaar zelf verder met muziekles, dan betaalt u het gebruikelijke tarief voor volwassenen. Klik hier voor meer informatie over lesvormen en de ouder&kind-les.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Video

Bekijk video’s van dit instrument

Docent Coen Beijer vertelt over gitaarles op Muziekschool Barneveld.

René van Opstal, gitaardocent bij Muziekschool Barneveld, speelt diverse nummers

Leerling Boaz van Damme vertelt over gitaarles op Muziekschool Barneveld.

Leerling Timo Veldhuizen vertelt over gitaarles op Muziekschool Barneveld.

Leerling Asher van Iperen vertelt over gitaarles op Muziekschool Barneveld.

Coco Nelegatti: Milonga del Serafin

Gitaardocent Coen Beijer speelt Milonga del Serafin samen met Ton-Herman Melis

Joey gitaarleerling van René van Opstal speelt Carcassi

Joey speelt momenteel de 7e Etude van Matteo Carcassi. Etude's zijn bedoeld als oefening, maar vallen daardoor helaas vaak in een hoog 'boterham-met-kaas' gehalte. Een beetje droog en weinig diepgang. De composities van Carcassie zijn vaak een heel goed voorbeeld van hoe je als componist zonder muzikale concessies te doen, toch een goede en duidelijke oefening te neer te zetten die tegelijkertijd leuk klinkt en een eigen identiteit heeft. Ook is dit een heel goed voorbeeld van wat je als leerling in een jaar les kunt bereiken als je er echt voor gaat.

Julia van de Beek speelt samen met Coen Beijer

Julia had nog maar een paar weken les toen dit werd opgenomen. Samen muziek maken kan op ieder niveau!

Coen Beijer, gitaardocent bij Muziekschool Barneveld, speelt Cordillera van JacobTV.

Speciaal geschreven voor Coen Beijer. Opgenomen door Arnout Leene, een oud leerling van Coen bij de Muziekschool Barneveld.

Een lesvideo van docent Coen Beijer - Tjoep zegt de vlieger

Villa-lobos: Etude 2

Sneller, sneller, snelst maar oh zo mooi gespeeld door Liying Zhu

César Franck: Prelude

Gespeeld door het Aros gitaarduo

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Docenten

Onderstaande docenten geven les in Gitaar

Coen Beijer

Coen Beijer is gitaardocent bij Muziekschool Barneveld. Hij verzorgt de lessen akoestische gitaar.

Ik ben gitaar gaan spelen, omdat de gitaar misschien wel het meest gehoorde instrument is en hij in alle genres thuis is. Het leuke van de gitaar is dat je er tegelijk de melodie en de begeleiding op kan spelen. Het is handig dat je de gitaar overal mee naartoe kan nemen. En de klank is steeds anders: vol, vurig, teder, scherp, zwoel.

Als je bij mij op les komt, gaan we direct aan de slag en kun je vanaf les 1 liedjes spelen en begeleiden. Ik doe suggesties voor liedjes, maar hoor ook graag wat jij leuke muziek vindt. Zo leren we van elkaar een heleboel nieuwe muziek kennen. Dat gaat op het gehoor, met videofilmpjes, met noten en tabs. Je huiswerk en heel veel lesmateriaal staat steeds online op mijn website www.vancoen.nl.

Als ik geen muziekles geef, bezoek ik concerten, opera’s, films en musea. Ik ben gek op koken en bakken, hoe ingewikkelder hoe liever. Ook knutsel ik graag met software, websites en computers. En ik hou van fotograferen, zoals je op deze website kunt zien.

Naast zijn werk als gitaardocent werkt Coen op de muziekschool als coördinator Communicatie, Proms , (Jong) Talentklas, Externe samenwerking en ICT.

Abdel Essamani

Abdel Essamani geeft gitaarlessen op Muziekschool Barneveld.

Laurine Jansen

Laurine Jansen verzorgt de gitaarcursus Op Toonhoogte, de bandcursus Opwekking, de cursus Kinderliedjes begeleiden op ukelele, ze geeft gitaarles, muziekles op maat en muzieklessen op basisscholen. Ook dirigeert ze het Barnevelds Jeugdorkest.

Van jongs af aan speel ik al veel soorten instrumenten, zoals orgel, blokfluit, gitaar, ukelele, piano, venova (soort saxofoon) en citer. Er zijn zoveel mooie instrumenten! Ook zing ik graag: klassieke muziek als sopraan, maar ook gewone (christelijke) liederen. Deze vaardigheden komen goed van pas in mijn werk als muziekdocent.

Als je les krijgt van mij, zorg ik ervoor dat je nieuwe dingen leert, maar ook altijd een succeservaring hebt, iets wat plezier geeft of wat je al goed kunt.

Als ik niet bij de muziekschool werk, geef ik via mijn eigen praktijk les in liedbegeleiden met gitaar en ukelele of werk ik in de tuin.

 

Rick Kostelijk

Rick Kostelijk geeft lessen (elektrische) gitaar en ukelele op onze locatie in Barneveld en Garderen.

Het gitaarspel van Mark Knopfler in de band Dire Straits was voor mij een eerste inspiratie om de gitaar op te pakken. Na vele malen te hebben geplaybackt als gitarist kreeg ik een échte gitaar voor mijn verjaardag. Ik was verkocht! Al tijdens mijn conservatoriumopleiding kreeg ik de smaak te pakken van het lesgeven. Leren en creativiteit zijn mijn passie.

In mijn lessen houd ik rekening met je smaak, niveau en je persoonlijke doelen. Ik stel mij het liefst op als coach en geef gerichte adviezen. Wat ik te bieden heb is ruime ervaring als coach en inzicht in je ontwikkeling als musicus van beginner tot gevorderd. Ik ken de valkuilen maar ook veel verschillende manieren om je ontwikkeling te bevorderen.

In mijn vrije tijd ga ik graag hardlopen, naar concerten of musea. Meer over mij is te vinden op mijn website www.rickkostelijk.com.

René van Opstal

René van Opstal verzorgt gitaarles op onze locatie in Voorthuizen en Barneveld.

Ik ben gitaar gaan spelen, omdat muziek (leren) maken altijd een deel is geweest van mijn opvoeding. Het was net zo gewoon als leren fietsen.

Als je bij mij op les komt leer je gitaarspelen als ware het lopen en praten, want muziek maken is iets heel natuurlijks wat iedereen eigenlijk allang kan.

Als ik geen muziekles geef, dan geef ik eigenlijk toch muziekles. En zonder gitaar te spelen, speel ik eigenlijk toch altijd wel gitaar. Dat is namelijk niet iets wat op commando aan of uit te zetten is. Het is er gewoon. Ook doe ik graag aan Tai Chi, Yoga en schaatsen.

Meer informatie over René van Opstal is te vinden op www.renevanopstalgitaar.nl

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Nieuwsgierig geworden? vul dan het inschrijfformulier in en wij nemen snel contact met je op.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024