Cursussen

Hobo

Info

De hobo is een belangrijk blaasinstrument in een symfonieorkest. Het vrij hoge, zangerige geluid hoor je er makkelijk boven uit. De hobo geeft de toon aan als alle instrumenten gaan stemmen. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen al hoboles bij ons volgen. Ook volwassenen kunnen hobo leren spelen.
De hobo is een dubbel rietinstrument. Twee rietbladen zijn dubbel gevouwen rond een kurkje. Door de smalle opening daartussen moet je blazen. Meestal heb je bij het blazen eerder teveel adem dan te weinig. In de lessen leer je spelenderwijs hoe je hiermee omgaat.

Wanneer je het blazen onder de knie hebt, kun je met de hobo alle kanten op. Vroeger werd er op de hobo vooral klassiek repertoire gespeeld. Tegenwoordig zijn er ook professionele hoboïsten die zich hebben toegelegd op de ‘lichte muziek’.

OEFENEN

Oefening baart kunst. Dat is ook zo bij het leren spelen van een instrument. Krijg je op de hobo les, dan raden wij je aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen. Doe dat liefst op een vast tijdstip, zodat het tot de dagelijkse routine gaat horen. Je zult zien dat je sneller vooruit gaat en dat de muzieklessen daardoor veel leuker zijn.

AANSCHAF VAN EEN HOBO

De nieuwprijs van een hobo is ongeveer 3000 euro, maar er zijn ook goede tweedehands instrumenten te koop. Voordat je tot aanschaf van een hobo overgaat, kun je eerst een hobo huren. Onze docent geeft graag advies over de aanschaf of huur van een hobo.

hobo SPELEN IN EEN ENSEMBLE OF ORKEST

Naast de hobolessen kunnen leerlingen meespelen in één van onze ensembles of orkesten, bijvoorbeeld het Barnevelds Jeugdorkest. Voor wekelijkse leerlingen is dat gratis. Leerlingen die om de week komen krijgen korting. Ook als je geen les hebt bij de muziekschool mag je meespelen in een ensemble. De kosten hiervoor staan onder het tabblad Tarieven.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?
Schrijf je hieronder in voor hoboles bij Muziekschool Barneveld. Of vraag een gratis proefles aan.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Lees meer
Tarieven

Hieronder vind je de tarieven voor hoboles

Tarieven 2023-2024

Leerlingen tot 21 jaar Lesvorm Per cursusjaar*     
Groepsles 2 leerlingen
(alleen in eerste jaar voor basisschoolleerlingen)
wekelijks 30 minuten € 580 per leerling
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 690 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 690
Individuele les wekelijks 30 minuten € 920
Individuele les (v.a. 13 jaar) 1x per 14 dagen 30 minuten € 600
100 minutenkaart 100 minuten les € 128
Talentklas jaarprogramma € 200
Talentklas niet-leerling jaarprogramma € 400
Leerlingen vanaf 21 jaar Lesvorm Per cursusjaar*
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 1130 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 1130
Individuele les wekelijks 30 minuten € 1330
Individuele les 1x per 14 dagen 20 min € 670
Individuele les 1x per 14 dagen 30 min € 870
100 minutenkaart 100 minuten les € 184

Prijzen incl. wettelijk verschuldigde BTW voor leerlingen van 21 jaar en ouder.

Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

*De genoemde tarieven zijn jaartarieven voor seizoen 2023-2024. Bij betaling via automatische incasso wordt het bedrag in 10 gelijke termijnen afgeschreven. U kunt ook kiezen voor incasso in één keer. Wie later in het schooljaar start, betaalt voor de lessen vanaf de startdatum tot aan de zomervakantie 2024. Betaling in termijnen is alleen mogelijk via automatische incasso.

Gezinskorting
Wij hanteren een korting van 15% voor iedere tweede of volgende leerling uit hetzelfde gezin. De korting wordt verdeeld over de gezinsleden. Bij twee gezinsleden krijgt ieder 7,5% korting, bij drie gezinsleden is dat 10% enzovoorts. De gezinskorting geldt alleen voor leerlingen die een instrumentale of vocale jaarcursus volgen.

Ouder & kind-les
Bij Muziekschool Barneveld is het voor ouders/verzorgers mogelijk om het eerste lesjaar gratis mee te spelen met hun kind. Wilt u na het eerste jaar zelf verder met muziekles, dan betaalt u het gebruikelijke tarief voor volwassenen. Klik hier voor meer informatie over lesvormen en de ouder&kind-les.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Video

Bekijk video’s van dit instrument

Docent Evelyn Heuvelmans vertelt over hoboles op Muziekschool Barneveld.

Leerling Naomi Moree vertelt over hoboles op Muziekschool Barneveld.

Evelyn Heuvelmans, Hobodocent bij Muziekschool Barneveld speelt uit Fantasia 2 Adagio & Allegro

Maria Eugenia Pedano

Maria Eugenia Pedano speelt hobo in Superkids

Ponseele, Marcel - Piazzolla, Oblivion op barokhobo

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Docenten

Onderstaande docenten geven les in Hobo

Evelyn Heuvelmans

Evelyn Heuvelmans verzorgt lessen hobo, piano en blokfluit bij Muziekschool Barneveld.

Als kind ben ik begonnen met blokfluit- en later pianolessen. Toen ik 12 was ben ik hobo gaan spelen, omdat iemand zei dat hobo heel goed bij me zou passen. Ik werd verliefd op de zangerige klank, de eindeloze mogelijkheden om samen te spelen, maar toch ook het solistische karakter. Maar ik hou evenveel van de veelzijdigheid van de piano en de klank van de blokfluit. Ik vind het heel fijn om nu les te mogen geven op alle drie deze mooie instrumenten!

Als je bij mij op muziekles komt, hoop ik dat je heel veel plezier zult hebben in hobo, piano of blokfluit spelen en alles wat daarmee te maken heeft. Ik hoop dat ik je zo mag begeleiden dat je in de toekomst een zelfstandig musicus wordt, die zelf dingen kan uitzoeken en met veel gevoel en liefde muziek maakt.

Als ik geen muziekles geef, ben ik actief als uitvoerend hoboïst. Verder vind ik het heerlijk om te lezen, wandelen en fietsen.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Nieuwsgierig geworden? vul dan het inschrijfformulier in en wij nemen snel contact met je op.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024