Cursussen

Keyboard

Info

Een keyboard is meer dan een elektrische piano, omdat er in een keyboard een heel orkest verstopt zit. Als je zelf een liedje speelt, kun je er tegelijk een ritme of akkoorden bij laten klinken. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen al keyboardles bij ons volgen, maar ook jongeren en volwassenen zijn welkom.
Op een keyboard kun je zelf je favoriete muziekstijl kiezen, ritmes invoegen, een klankkleur instellen en een tempo kiezen. Eigenlijk ben je dus naast muzikant ook een beetje componist.

Bij ons krijg je keyboardles op één van de twee Yamaha keyboards of de digitale Technics piano. Deze zijn met elkaar verbonden en ook met de computer voor digitale mogelijkheden, zoals het maken van arrangementen. Met behulp van het programma Earz volg je tevens een muzikale training. Het gaat daarbij om noten lezen, gehoor- en ritmeoefeningen, instrumentenherkenning, muziektheorie enzovoorts.

OEFENEN

Oefening baart kunst. Dat is ook zo bij het leren spelen van een instrument. Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen. Doe dat liefst op een vast tijdstip, zodat het tot de dagelijkse routine gaat horen. Je zult zien dat je sneller vooruit gaat en dat de muzieklessen daardoor veel leuker zijn.

AANSCHAF VAN EEN KEYBOARD

De prijzen van een keyboard lopen sterk uiteen. Hoe meer mogelijkheden, hoe duurder het instrument. Er zijn ook tweedehands instrumenten te koop. Voordat je tot aanschaf van een keyboard overgaat, kun je eerst een instrument huren. Onze docent geeft graag advies over de aanschaf of huur van een keyboard.

SPELEN IN EEN BAND

Naast de keyboardlessen kunnen leerlingen meespelen in één van onze bandjes. Voor wekelijkse leerlingen is dat gratis. Leerlingen die om de week komen krijgen korting. Ook als je geen les hebt bij de muziekschool mag je meespelen in een bandje. De kosten hiervoor staan onder het tabblad Tarieven.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?
Schrijf je hieronder in voor keyboardles bij Muziekschool Barneveld. Of vraag een gratis proefles aan. Wij geven ook keyboardles in Voorthuizen.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Lees meer
Tarieven

Hieronder vind je de tarieven voor keyboardles

Tarieven 2023-2024

Leerlingen tot 21 jaar Lesvorm Per cursusjaar*     
Groepsles 2 leerlingen
(alleen in eerste jaar voor basisschoolleerlingen)
wekelijks 30 minuten € 580 per leerling
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 690 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 690
Individuele les wekelijks 30 minuten € 920
Individuele les (v.a. 13 jaar) 1x per 14 dagen 30 minuten € 600
100 minutenkaart 100 minuten les € 128
Talentklas jaarprogramma € 200
Talentklas niet-leerling jaarprogramma € 400
Leerlingen vanaf 21 jaar Lesvorm Per cursusjaar*
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 1130 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 1130
Individuele les wekelijks 30 minuten € 1330
Individuele les 1x per 14 dagen 20 min € 670
Individuele les 1x per 14 dagen 30 min € 870
100 minutenkaart 100 minuten les € 184

Prijzen incl. wettelijk verschuldigde BTW voor leerlingen van 21 jaar en ouder.

Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

*De genoemde tarieven zijn jaartarieven voor seizoen 2023-2024. Bij betaling via automatische incasso wordt het bedrag in 10 gelijke termijnen afgeschreven. U kunt ook kiezen voor incasso in één keer. Wie later in het schooljaar start, betaalt voor de lessen vanaf de startdatum tot aan de zomervakantie 2024. Betaling in termijnen is alleen mogelijk via automatische incasso.

Gezinskorting
Wij hanteren een korting van 15% voor iedere tweede of volgende leerling uit hetzelfde gezin. De korting wordt verdeeld over de gezinsleden. Bij twee gezinsleden krijgt ieder 7,5% korting, bij drie gezinsleden is dat 10% enzovoorts. De gezinskorting geldt alleen voor leerlingen die een instrumentale of vocale jaarcursus volgen.

Ouder & kind-les
Bij Muziekschool Barneveld is het voor ouders/verzorgers mogelijk om het eerste lesjaar gratis mee te spelen met hun kind. Wilt u na het eerste jaar zelf verder met muziekles, dan betaalt u het gebruikelijke tarief voor volwassenen. Klik hier voor meer informatie over lesvormen en de ouder&kind-les.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Video

Bekijk video’s van dit instrument

Cory Henry speelt Amazing Grace

Dit is één van de favorieten van onze keyboarddocent Steven Hupkens

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Docenten

Onderstaande docenten geven les in Keyboard

Peter Hendriks

Peter Hendriks verzorgt pianoles en keyboardles bij Muziekschool Barneveld.

Steven Hupkens

Steven Hupkens verzorgt lessen piano en keyboard in Barneveld en Voorthuizen.

Ik ben piano gaan spelen, omdat ik de klank van dit instrument het mooist vind. Bovendien kan je er alle liedjes en stijlen op spelen die er bestaan: klassiek, pop en jazz.

Als je bij mij op les komt, leer ik je alle liedjes spelen die je maar wilt. Zoals de liedjes die je op school zingt of een mooi pianostuk dat je op de radio hebt gehoord. Voor mij is het lesgeven de ultieme manier om het plezier van het muziek maken over te brengen op jongere generaties.

Als ik geen muziekles geef, sport ik heel graag. Zo heb ik meerdere keren de marathon gelopen.

Bas Uijtdewilligen

Bas Uijtdewilligen geeft piano- en keyboardlessen.

Ik heb voor toetsinstrumenten gekozen omdat ik als klein kind altijd zat te pingelen op een piano van vrienden van mijn ouders. Eenmaal op keyboardles vond ik dit geweldig en stopte ik nooit meer met spelen. Ik ben gaan studeren aan het conservatorium in Alkmaar (wat nu naar Haarlem is verhuisd) en geef daar ook les.
 
Als je van mij les hebt, hoop ik dat ik je kan motiveren door gezelligheid en humor en dat je er veel plezier in zult hebben! Dat ik je alle facetten van de popmuziek kan bijbrengen en dat ik je veel kan leren door middel van theoretische en praktische tips.
 
Als ik geen les geef, sta ik ergens op een podium in een theater, op een festival, een TV studio, filmset of andere zaal om artiesten te begeleiden als sessiemuzikant. Ik ben sinds 2015 bandleider bij OG3NE en tour met de dames door het hele land. Dit freelance werk vind ik fantastisch en ik gebruik mijn praktijkervaring ook in de lessen. Ik probeer creatief met de liedjes om te gaan en dingen op een interessante en praktische manier te brengen. Als je les hebt is het natuurlijk een grote voorwaarde dat het leuk is, want dan sta je pas open om allerlei nieuwe dingen te leren.
 
Neem vooral een kijkje op mijn website: www.basmusic.nl
Ik hoop tot snel! Groetjes, Bas

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Nieuwsgierig geworden? vul dan het inschrijfformulier in en wij nemen snel contact met je op.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024