Cursussen

Kinderen Ontdekken Muziek (AMV)

Info

AMV in Barneveld en Voorthuizen heet KOM: Kinderen Ontdekken Muziek. Bij deze jaarcursus maken kinderen uit groep 3 t/m 6 op een speelse manier kennis met muziek.
AMV Muziekschool Barneveld

In de KOM-lessen worden veel bekende liedjes gezongen en leren de kinderen spelen op zogenaamde Orff-instrumenten. Dit zijn onder andere de trommel, tamboerijn, triangel, bekken, woodblock, xylofoon, metallofoon, conga’s en klokkenspel.

Het KOM-jaar is een goede voorbereiding voor kinderen die graag een instrument willen spelen. Ze leren al wat noten lezen en in de loop van het jaar krijgen ze alle instrumenten te zien en te horen. Daardoor kunnen ze uiteindelijk een goede keuze maken voor een instrument of zang.

VOORRANG BIJ PLAATSING

Tijdens het KOM-jaar werken de leerlingen ook mee aan de Instrumentenparade en hebben ze een slotuitvoering met diploma-uitreiking. KOM-leerlingen hebben voorrang bij de plaatsing voor het instrument van hun keuze.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De KOM-lessen worden gegeven in groepen van maximaal 15 kinderen, vanaf 6 jaar (groep 3 tot en met 6). Een les duurt 50 minuten. De cursus start weer op donderdag 12 september 2024 om 16.00 en (bij voldoende aanmeldingen) om 16.50 uur in Barneveld. Afhankelijk van de groepsgrootte is het nog tot aan de herfstvakantie mogelijk om in te stromen. Op woensdag 11 september om 16.30 uur begint KOM in Voorthuizen.

Ieder jaar in juni is er een korte kennismakingscursus: KOM snuffelen. In januari/februari starten er ook cursussen Muzieksafari en Popsafari. Deze cursussen zijn meer gericht op het kiezen van een muziekinstrument.

KEUZE GEMAAKT?
Schrijf je hieronder in voor de cursus KOM: Kinderen Ontdekken Muziek:

INSCHRIJVEN 2023-2024

Lees meer
Tarieven

Hieronder vind je de tarieven voor muziekoriëntatie voor Kinderen

Tarieven 2023-2024

Cursussen  Frequentie  Prijs
Kinderen Ontdekken Muziek (AMV) (6-9 jr./groep 3-6) wekelijks 50 minuten € 186 voor jaarcursus
Muziekspeeltuin (4-6 jr./groep 1,2) 6 lessen van 40 min € 56
Muzieksafari (start jan/febr) (7-10 jr.) 10 lessen van 45 min € 93
Popsafari (start jan/feb) (8-12 jr.) 6 lessen van 45 min € 56
Muziek op Schoot (start 4x per jaar) (0-4 jr.)  8 à 10 lessen van 40 min € 9,30 per les
Korte cursus Ukelele (14-18 jr. en 18+) niveau 1 en 2 6 lessen van 45 min € 56 (tot 21 jr) en € 68 (21+)
Muziektheorie, incl. boekje, theorie- en praktijkexamen 8 lessen van 45 min €50 (€105 voor niet-leerlingen)

NB Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

INSCHRIJVEN 2023-2024

Video

bekijk de video van kinderen ontdekken muziek

Docent Christine Vermeulen vertelt over Kinderen Ontdekken Muziek op Muziekschool Barneveld.

INSCHRIJVEN 2023-2024

Docenten

Onderstaande docenten geven les in Kinderen Ontdekken Muziek (AMV)

Mattanja Huising

Mattanja Huising geeft de Pianocursus christelijke liederen, Kinderen Ontdekken Muziek in Voorthuizen en geeft de Coaching Muziekteams Kerken.

Van jongs af aan ben ik al veel bezig geweest met muziek. Op de basisschool zorgde ik ervoor dat de blokfluiten 3 stemmig klonken. Altijd heb ik veel gezongen en piano gespeeld. Na mijn opleiding docent muziek, heb ik in het onderwijs lesgegeven, privélessen gegeven in piano en zang en verschillende koren gedirigeerd.
Het mooiste van lesgeven vind ik het kijken naar de behoeftes van de leerling. Welke manier van leren en muziek maken past bij de leerling? Op welke manier is muziek maken genieten? Met de antwoorden op deze vragen, gaan we aan de slag om verder te ontwikkelen in het maken van muziek.
In mijn vrije tijd speel ik graag in een band in de kerk. Deze kennis en ervaring geef ik graag door, onder andere in de pianocursus christelijke liederen.
Christine Vermeulen

Christine Vermeulen verzorgt op onze muziekschool de cursussen KOM: Kinderen Ontdekken Muziek (voorheen AMV), Muziekspeeltuin, Muzieksafari en ukelele voor kinderen en volwassenen.

INSCHRIJVEN 2023-2024

Nieuwsgierig geworden? vul dan het inschrijfformulier in en wij nemen snel contact met je op.

INSCHRIJVEN 2023-2024