Cursussen

Saxofoon

Info

De saxofoon is een mooi en veelzijdig instrument. Je kunt er alles mee spelen, van klassiek tot jazz en pop. Iedere saxofonist heeft zijn eigen geluid. Dat maakt het instrument heel persoonlijk. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen al saxofoonles bij ons volgen, maar ook volwassenen zijn welkom.

Er is een hele familie saxofoons: van de allerkleinste, de soprillo, tot de allergrootste, de subcontrabassaxofoon. De meest voorkomende saxofoons zijn de sopraan-, alt-, tenor- en baritonsaxofoon. Hoewel hij van koper gemaakt is, hoort de saxofoon tot de houtblaasinstrumenten.

De saxofoon is van oorsprong een klassiek instrument, maar is vooral bekend geworden door de jazz en popmuziek. Hij wordt veel in blaasorkesten gebruikt, zoals harmonie, fanfare en big band.

OEFENEN

Oefening baart kunst. Dat is ook zo bij het leren spelen van een instrument. Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen. Doe dat liefst op een vast tijdstip, zodat het tot de dagelijkse routine gaat horen. Je zult zien dat je sneller vooruit gaat en dat de muzieklessen daardoor veel leuker zijn.

AANSCHAF VAN EEN SAXOFOON

De nieuwprijs van een saxofoon is ongeveer 500 euro, maar er zijn ook tweedehands instrumenten te koop. Voordat je tot aanschaf van een saxofoon overgaat, kun je eerst een instrument huren. Onze docent geeft graag advies over de aanschaf of huur van een saxofoon.

SPELEN IN EEN ENSEMBLE OF ORKEST

Naast de saxofoonlessen kunnen leerlingen meespelen in één van onze ensembles of orkesten. Voor saxofoonspelers is er saxofoonorkest SaxUs en zijn er verschillende bands. Voor wekelijkse leerlingen is meespelen gratis. Leerlingen die om de week komen krijgen korting. Ook als je geen les hebt bij de muziekschool mag je meespelen in een ensemble. De kosten hiervoor staan onder het tabblad Tarieven.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?
Schrijf je hieronder in voor saxofoonles bij Muziekschool Barneveld. Of vraag een gratis proefles aan.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Lees meer
Tarieven

Hieronder vind je de tarieven voor saxofoonles

Tarieven 2023-2024

Leerlingen tot 21 jaar Lesvorm Per cursusjaar*     
Groepsles 2 leerlingen
(alleen in eerste jaar voor basisschoolleerlingen)
wekelijks 30 minuten € 580 per leerling
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 690 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 690
Individuele les wekelijks 30 minuten € 920
Individuele les (v.a. 13 jaar) 1x per 14 dagen 30 minuten € 600
100 minutenkaart 100 minuten les € 128
Talentklas jaarprogramma € 200
Talentklas niet-leerling jaarprogramma € 400
Leerlingen vanaf 21 jaar Lesvorm Per cursusjaar*
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 1130 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 1130
Individuele les wekelijks 30 minuten € 1330
Individuele les 1x per 14 dagen 20 min € 670
Individuele les 1x per 14 dagen 30 min € 870
100 minutenkaart 100 minuten les € 184

Prijzen incl. wettelijk verschuldigde BTW voor leerlingen van 21 jaar en ouder.

Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

*De genoemde tarieven zijn jaartarieven voor seizoen 2023-2024. Bij betaling via automatische incasso wordt het bedrag in 10 gelijke termijnen afgeschreven. U kunt ook kiezen voor incasso in één keer. Wie later in het schooljaar start, betaalt voor de lessen vanaf de startdatum tot aan de zomervakantie 2024. Betaling in termijnen is alleen mogelijk via automatische incasso.

Gezinskorting
Wij hanteren een korting van 15% voor iedere tweede of volgende leerling uit hetzelfde gezin. De korting wordt verdeeld over de gezinsleden. Bij twee gezinsleden krijgt ieder 7,5% korting, bij drie gezinsleden is dat 10% enzovoorts. De gezinskorting geldt alleen voor leerlingen die een instrumentale of vocale jaarcursus volgen.

Ouder & kind-les
Bij Muziekschool Barneveld is het voor ouders/verzorgers mogelijk om het eerste lesjaar gratis mee te spelen met hun kind. Wilt u na het eerste jaar zelf verder met muziekles, dan betaalt u het gebruikelijke tarief voor volwassenen. Klik hier voor meer informatie over lesvormen en de ouder&kind-les.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Video

Bekijk video’s van dit instrument

Docent Mark Lenselink vertelt over saxofoonles op Muziekschool Barneveld.

Super Mario Bros door saxofoonleerlingen Muziekschool Barneveld

Dit kun je ook doen bij Muziekschool Barneveld! Twee leerlingen van (oud)saxofoondocent Menne Smallenbroek spelen in onze nieuwe opnamestudio het door Menne voor saxofoonkwartet gearrangeerde thema van Super Mario Bros. De opnames zijn gemixt met Ableton Live. Hoe cool is dat?

Mark Lenselink, saxofoondocent bij Muziekschool Barneveld, speelt Tenderly

'Kleine' Fuga in G Klein van J.S. Bach door saxofoonensemble Strax van Muziekschool Barneveld

Saxofoonkwartet SAKS

Onze saxofoondocent Miriam Stoffelsma maakt onderdeel uit van saxofoonkwartet SAKS

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Docenten

Onderstaande docenten geven les in Saxofoon

Jos Baggermans

Jos Baggermans is docent saxofoon en dirigent van saxofoonorkest SaxUs en het Barnevelds Jeugd Kamerorkest.

Mark Lenselink

Mark Lenselink geeft saxofoonlessen en begeleidt de improvisatieband van de muziekschool.

Mark Lenselink studeerde in 1991 af aan het Hilversums Conservatorium als klassiek saxofonist, maar heeft daarnaast veel affiniteit met lichte muziek. Al in zijn middelbare schooltijd speelde hij in verschillende popbands. Later kwamen daar vele andere stijlen bij, zoals blues, rock, soul, jazz en salsa.

Na zijn conservatoriumopleiding volgde hij bovendien enkele jaren improvisatielessen. Na enkele jaren als saxofoondocent in de harmonie- en fanfarewereld te hebben gewerkt, kreeg hij in 1999 een vaste betrekking bij Muziekschool Barneveld en een jaar later bij centrum voor de kunsten 't Venster in Wageningen. Hij wil vooral het plezier in het muziek maken overbrengen aan zijn leerlingen.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Nieuwsgierig geworden? vul dan het inschrijfformulier in en wij nemen snel contact met je op.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024