Cursussen

Saxofoon

Info

De saxofoon is een mooi en veelzijdig instrument. Je kunt er alles mee spelen, van klassiek tot jazz en pop. Iedere saxofonist heeft zijn eigen geluid. Dat maakt het instrument heel persoonlijk. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen al saxofoonles bij ons volgen, maar ook volwassenen zijn welkom.

Er is een hele familie saxofoons: van de allerkleinste, de soprillo, tot de allergrootste, de subcontrabassaxofoon. De meest voorkomende saxofoons zijn de sopraan-, alt-, tenor- en baritonsaxofoon. Hoewel hij van koper gemaakt is, hoort de saxofoon tot de houtblaasinstrumenten.

De saxofoon is van oorsprong een klassiek instrument, maar is vooral bekend geworden door de jazz en popmuziek. Hij wordt veel in blaasorkesten gebruikt, zoals harmonie, fanfare en big band.

OEFENEN

Oefening baart kunst. Dat is ook zo bij het leren spelen van een instrument. Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen. Doe dat liefst op een vast tijdstip, zodat het tot de dagelijkse routine gaat horen. Je zult zien dat je sneller vooruit gaat en dat de muzieklessen daardoor veel leuker zijn.

AANSCHAF VAN EEN SAXOFOON

De nieuwprijs van een saxofoon is ongeveer 500 euro, maar er zijn ook tweedehands instrumenten te koop. Voordat je tot aanschaf van een saxofoon overgaat, kun je eerst een instrument huren. Onze docent geeft graag advies over de aanschaf of huur van een saxofoon.

SPELEN IN EEN ENSEMBLE OF ORKEST

Naast de saxofoonlessen kunnen leerlingen meespelen in één van onze ensembles of orkesten. Voor saxofoonspelers is er saxofoonorkest SaxUs en zijn er verschillende bands. Voor wekelijkse leerlingen is meespelen gratis. Leerlingen die om de week komen krijgen korting. Ook als je geen les hebt bij de muziekschool mag je meespelen in een ensemble. De kosten hiervoor staan onder het tabblad Tarieven.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?
Schrijf je hieronder in voor saxofoonles bij Muziekschool Barneveld. Of vraag een gratis proefles aan.

INSCHRIJVEN 2021-2022

Proefles aanvragen

Lees meer
Tarieven

Hieronder vind je de tarieven voor saxofoonles

Tarieven 2021-2022

Leerlingen tot 21 jaar Lesvorm Per maand (10 maanden)                
Groepsles 2 leerlingen
(alleen in eerste jaar voor basisschoolleerlingen)
wekelijks 30 minuten € 53 per leerling
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 63 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 63
Individuele les wekelijks 30 minuten € 92
Individuele les (v.a. 13 jaar) 1x per 14 dagen 30 minuten € 55
100 minutenkaart 100 minuten les € 118
Leerlingen vanaf 21 jaar Lesvorm Per maand (10 maanden)                
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 103 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 103
Individuele les wekelijks 30 minuten € 133
Individuele les 1x per 14 dagen 20 min € 62
Individuele les 1x per 14 dagen 30 min € 80
100 minutenkaart 100 minuten les € 167

NB Een cursusjaar bestaat uit 10 maanden.

Prijzen incl. wettelijk verschuldigde BTW voor leerlingen van 21 jaar en ouder.

Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

Gezinskorting
Wij hanteren een korting van 15% voor iedere tweede of volgende leerling uit hetzelfde gezin. De korting wordt verdeeld over de gezinsleden. Bij twee gezinsleden krijgt ieder 7,5% korting, bij drie gezinsleden is dat 10% enzovoorts. De gezinskorting geldt alleen voor leerlingen die een instrumentale of vocale jaarcursus volgen.

Ouder & kind-les
Bij Muziekschool Barneveld is het voor ouders/verzorgers mogelijk om het eerste lesjaar gratis mee te spelen met hun kind. Wilt u na het eerste jaar zelf verder met muziekles, dan betaalt u het gebruikelijke tarief voor volwassenen. Klik hier voor meer informatie over lesvormen en de ouder&kind-les.

INSCHRIJVEN 2021-2022

Proefles aanvragen

Video

Bekijk video’s van dit instrument

Docent Mark Lenselink vertelt over saxofoonles op Muziekschool Barneveld.

Super Mario Bros door saxofoonleerlingen Muziekschool Barneveld

Dit kun je ook doen bij Muziekschool Barneveld! Twee leerlingen van (oud)saxofoondocent Menne Smallenbroek spelen in onze nieuwe opnamestudio het door Menne voor saxofoonkwartet gearrangeerde thema van Super Mario Bros. De opnames zijn gemixt met Ableton Live. Hoe cool is dat?

Mark Lenselink, saxofoondocent bij Muziekschool Barneveld, speelt Tenderly

'Kleine' Fuga in G Klein van J.S. Bach door saxofoonensemble Strax van Muziekschool Barneveld

Saxofoonkwartet SAKS

Onze saxofoondocent Miriam Stoffelsma maakt onderdeel uit van saxofoonkwartet SAKS

INSCHRIJVEN 2021-2022

Proefles aanvragen

Docenten

Onderstaande docenten geven les in Saxofoon

Mark Lenselink

Mark Lenselink geeft saxofoonlessen en begeleidt de improvisatieband van de muziekschool.

Mark Lenselink studeerde in 1991 af aan het Hilversums Conservatorium als klassiek saxofonist, maar heeft daarnaast veel affiniteit met lichte muziek. Al in zijn middelbare schooltijd speelde hij in verschillende popbands. Later kwamen daar vele andere stijlen bij, zoals blues, rock, soul, jazz en salsa.

Na zijn conservatoriumopleiding volgde hij bovendien enkele jaren improvisatielessen. Na enkele jaren als saxofoondocent in de harmonie- en fanfarewereld te hebben gewerkt, kreeg hij in 1999 een vaste betrekking bij Muziekschool Barneveld en een jaar later bij centrum voor de kunsten 't Venster in Wageningen. Hij wil vooral het plezier in het muziek maken overbrengen aan zijn leerlingen.

Miriam Stoffelsma

Miriam Stoffelsma geeft saxofoonles en is dirigent van ons saxofoonorkest SaxUs.

Ik ben saxofoon gaan spelen omdat ik als 9e jarige dat zo’n mooi glimmend instrument vond met een prachtige klank. Ik ging altijd mee naar de concerten van mijn moeder en het viel me op de saxofoon altijd opviel met solo’s, techniek en mooie melodieën. Dat wou ik ook!

Als je bij mij op les komt, ga je al snel ontdekken hoe leuk het is om saxofoon te spelen! In mijn lessen vind ik het belangrijk dat je je instrument goed beheerst, er plezier is en je veel muziekstijlen kunt spelen. Ik vind het leuk je kennis te laten maken met muziek en het gevoel wat het bij je losmaakt. Het is mijn uitdaging om een smaak bij je te ontwikkelen: wat vind jij mooie muziek en wat vind jij een mooie toon? Ik leg je veel muziek voor en hoop dat je ervan gaat genieten. Ook wil ik het zelfvertrouwen van de leerling ontwikkelen door te focussen op de kwaliteiten en die zoveel mogelijk te benutten. Ik vind het interessant hoe mensen leren en zoek altijd een manier die het beste bij de leerling past.

Als ik geen muziekles geef dan vind je mij bij het orkest van de koninklijke marechaussee. Dat is een militair orkest en we geven veel concerten, spelen bij dodenherdenking, Prinsjesdag en beëdigingen. Daarnaast speel ik in saxofoonkwartet SAKS en dirigeer ik het saxofoonorkest SaxUs van Muziekschool Barneveld. Daar kan jij dus ook bij als je een tijdje les hebt.
In mijn vrije tijd ga ik sporten, naar musea en afspreken met familie en vrienden.

INSCHRIJVEN 2021-2022

Proefles aanvragen

Nieuwsgierig geworden? vul dan het inschrijfformulier in en wij nemen snel contact met je op.

INSCHRIJVEN 2021-2022

Proefles aanvragen