Start Muzieksafari en Popsafari

Terug naar overzicht

Binnenkort starten onze cursussen Muzieksafari en Popsafari. Vaak vinden kinderen het moeilijk om een muziekinstrument te kiezen. Daarom neemt Muziekschool Barneveld hen mee op Muzieksafari en Popsafari. In deze korte cursussen maken kinderen kennis met de verschillende muziekinstrumenten. Daardoor kunnen ze een doordachte keuze voor een instrument maken. En als ze gekozen hebben, kunnen de kinderen vanaf september (of soms eerder) starten met muziekles. Op zaterdag 26 januari zijn er tijdens de Doe Mee Dag gratis workshops Muzieksafari en Popsafari.

Muzieksafari
Op Muzieksafari maken kinderen van 7 tot en met 10 jaar (groep 4, 5, 6) kennis met ‘The Big 5’ van de muziekschool. Oftewel de houten blaasinstrumenten, de koperen blaasinstrumenten, de strijk- en snaarinstrumenten, de toetsen en het slagwerk. Telkens is er één informatieve les over een instrumentengroep en één les om de instrumenten uit die groep uit te proberen. Na 10 lessen hebben de safari-gangers dus met alle instrumenten kennis gemaakt.
Deze korte en leerzame cursus start op 8 februari en bestaat uit 10 lessen op vrijdagmiddag van 16.00 tot 16.45 uur. Bij voldoende belangstelling start er een tweede cursus om 16.45 uur. De kosten bedragen 80 euro.

Popsafari
In 6 lessen gaan kinderen van 8 tot en met 12 jaar op ontdekkingsreis in de wereld van de popmuziek. Zij maken kennis met The Big 5 van de popmuziek: elektrische gitaar, basgitaar, keyboard, drums en saxofoon. Samen vormen de kinderen tijdens de lessen de jongste popband van Nederland!
De cursus Popsafari start op 11 februari en bestaat uit 6 lessen op maandagmiddag van 16.00 tot 16.45 uur. De kosten bedragen 48 euro.

Lees verder op de pagina Muzieksafari of Popsafari of schrijf direct in!