Cursussen

Popsafari

Info

Bij de muziekschool geven we niet alleen les in klassieke muziek. Jongeren en volwassenen zijn al langer actief bij Plug In, onze popafdeling. Nu is er ook een popcursus voor kinderenvan 8 tot en met 12 jaar: de Popsafari!

 

 

In een aantal lessen gaan kinderen van 8 tot en met 12 jaar op ontdekkingsreis door de wereld van popmuziek en leren ze de muziekinstrumenten die daarbij horen kennen en bespelen. Tijdens de Popsafari maken zij kennis met:

  • elektrische gitaar
  • basgitaar
  • drumstel
  • piano/keyboard
  • saxofoon (één les)

Vanaf het begin vormen ze met elkaar al een heuse popband.

POPSAFARI IS LEUK…

  • voor kinderen die interesse hebben in het leren spelen van popmuziek
  • voor kinderen die deze instrumenten eens uit willen proberen

PRAKTISCHE INFORMATIE
De eerstvolgende cursus start 7 juni 2018 op donderdagmiddag van 16.00 tot 16.45 (bij veel belangstelling gevolgd door een tweede groep), bestaat uit 5 lessen en kost 37,50 euro. De cursus wordt gegeven door gitaardocent Hugo Sips. Data: 7, 14, 21 en 28 juni en 5 juli.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Schrijf je hieronder in voor de cursus Popsafari bij Muziekschool Barneveld.

Inschrijven

Tarieven

Hieronder vind je de tarieven voor muziekoriëntatie voor Kinderen

Tarieven 2018-2019

Cursussen  Frequentie  Prijs
Kinderen Ontdekken Muziek (AMV) (6-9 jr.) wekelijks 50 minuten € 165 voor jaarcursus
Muziekspeeltuin (4-6 jr.) 8 à 10 lessen van 45 minuten € 8 per les
Muzieksafari (start januari) (7-10 jr.) wekelijks 45 minuten prijs later bekend
Popsafari (start jan. en juni) (8-12 jr.) wekelijks 40 minuten prijs later bekend
Muziek op Schoot (start 4x per jaar) (0-4 jr.)  8 à 10 lessen van 40 minuten € 8 per les
Korte cursus Ukelele (14-18 jr. en 18+) niveau 1 en 2 6 lessen van 45 minuten € 45 excl. BTW

NB Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

Inschrijven

Docenten

Onderstaande docenten geven les in Popsafari

Kjell Jacobson

Kjell Jacobson verzorgt lessen (elektrische) gitaar bij Muziekschool Barneveld.

Ik ben gitaar gaan spelen, omdat je er zoveel verschillende stijlen muziek mee kunt maken en het op veel verschillende vlakken kunt inzetten. Er is altijd wel iets te ontdekken waar je je gitaar bij kunt gebruiken.

Als je bij mij op les komt, vind ik het belangrijk dat je leert dat de gitaar een sleutel is van een poort naar een oneindige muziekwereld. Het maakt voor mij niet uit of je noten wilt lezen of ‘op de oren’ wilt spelen. Ik gebruik Spotify, YouTube, zelf geschreven bladmuziek, lesboeken, populaire hits. Alles wat er nodig is om de reis door muziekland zo interessant mogelijk voor je te maken.

Als ik geen muziekles geef, schrijf ik stukken voor mijn eigen band, About the Bush, of treed ik op met verschillende formaties. Mountainbiken vind ik heerlijk en een gezellige dag met mijn gezin moet altijd afgesloten worden met een lekkere maaltijd. Liefst één die we samen koken!

Meer informatie over Kjell Jacobson is te vinden op www.aboutthebush.nl.

Berry Janssen

Berry Janssen is docent basgitaar en bandcoach bij de muziekschool.

Ik ben basgitaar gaan spelen, omdat mijn beste vriend drummer was. En de basgitaar vormt samen met de drums de basis van de band. Dus gingen wij heel vaak samen oefenen. En samen muziek maken is een van de leukste dingen die er zijn. Het ritme en de lage tonen, zijn te gek om te spelen. Naast docent basgitaar ben ik de bandcoach van de muziekschool. Dus speel ik ook nog drums, gitaar en toetsen.

Als je bij mij op les komt, vraag ik wat je plannen zijn met de basgitaar. Wil je naar het conservatorium (wat ik zelf ook heb gedaan), dan heb ik een eigen lesplan klaarliggen om je in 4 of 5 jaar op toelatingsniveau te krijgen. Inclusief gehoortraining en noten lezen. Wil je gewoon lekker spelen en/of in een band, of je favoriete muziek naspelen, dan gaan we daarmee aan de slag. Noten lezen is dan helemaal niet nodig. Voor het grootste gedeelte bepaal jij de liedjes die we met de les doen. In alle liedjes zitten namelijk wel oefeningen, die belangrijk zijn om goed en vrij te kunnen spelen. Het uiteindelijke doel is dat je mij niet meer nodig hebt en alleen verder kunt.

Als ik geen muziekles geef, treed ik op met heel veel verschillende bands en artiesten in allerlei muzieksoorten. Optreden is, naast mijn werk, vooral mijn hobby. Het is erg leuk om te doen en door de optredens kom ik op heel veel verschillende plekken in binnen- en buitenland.

Meer informatie over Berry Janssen is het vinden op www.facebook.com\berryjanssen.

Inschrijven