Talentklas

Muziekschool Barneveld heeft een eigen Talentklas. De Talentklas is speciaal voor leerlingen die extra talent en/of motivatie aan de dag leggen. Naast wekelijks 30 minuten muziek- of zangles volgen zij een op maat gemaakt programma met onder andere masterclasses, samenspel en optredens. 

Voor wie?

Je speelt of zingt graag en bent uiteraard muzikaal. Je bent in staat om met je instrument of stem een verhaal te vertellen. Je bent gedreven en besteedt veel tijd aan muziek maken. Dat is voor ons belangrijker dan je niveau. Je speelt graag voor andere mensen en houdt ervan om samen met anderen muziek te maken. Het maakt niet uit of je klassiek of pop speelt: alle instrumenten en alle genres zijn welkom. De Talentklas is voor leerlingen tot 21 jaar. Er is geen minimum leeftijd aan deelname. Ook als je geen les bij ons volgt kun je meedoen!

Aanmelden

Samen met je docent bespreek je of de Talentklas iets voor jou is. Zo ja, dan kan je auditie doen. Daarbij speel je een aantal stukken voor enkele docenten en de directeur van Muziekschool Barneveld. Zij bepalen of je wordt toegelaten. De audities zijn eens per seizoen in juni of juli. Kandidaten van buiten de muziekschool kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier op deze pagina.

Wat houdt het in?

Tijdens een Talentklas jaar ga je vooral veel spelen en optreden. Optreden doe je onder andere op het maandelijkse open podium, bij speciale Talentklas optredens, tijdens Barneveld Proms (het jaarlijkse grote slotconcert van de muziekschool) en ook op locaties buiten de muziekschool.

Daarnaast organiseren we diverse workshops en cursussen. Als je meedoet met de Talentklas vragen we wat je zou willen leren. Aan de hand daarvan kijken we of en hoe we het programma kunnen aanpassen aan jouw leervraag. Wij vinden het vooral belangrijk dat ons aanbod zoveel mogelijk aansluit bij jouw talent. Misschien wil je een concert bezoeken of zou je eens les willen krijgen van een bijzondere musicus? In overleg is veel mogelijk!

Praktisch – financiën

Je volgt wekelijks privéles van 30 minuten en betaalt het daarbij behorende tarief. Daarnaast betaal je een eigen bijdrage van €200 per seizoen. Leerlingen van buitenaf betalen €400.

Praktisch – actieve deelname

We spelen veel samen. Aan het begin van het seizoen spreken we een behoorlijk aantal gezamenlijke repetities af, waaronder een aantal zaterdagochtenden. Van te voren krijg je een jaarplanning van alle activiteiten van de Talentklas. We verwachten dat je zoveel mogelijk meedoet met deze activiteiten. Komt de planning van de Talentklas niet goed uit met jouw bijbaan, sport of school? Ook hier geldt dat in overleg veel mogelijk is!

Samenwerking

Wij werken graag samen met andere partijen, zoals het Schaffelaartheater, externe docenten, het Barnevelds Kamerorkest, Saxus, andere muziekscholen enzovoort.

Sponsoring

In 2019-2020 ontvingen wij van het Rabofonds een subsidie van €4.500 om onze Talentklas op te zetten. Daarnaast hebben we in september 2020 van het Prins Bernhard Cultuurfonds een subsidie van €6.000 ontvangen voor de ontwikkeling van de Talentklas voor de jaren 2021-2023.

Graag willen wij ook in de toekomst verder gaan met de Talentklas. Daarom zijn wij altijd op zoek naar sponsors! Geïnteresseerd? Neem contact op met ons.