Cursussen

Muziek op schoot (0-4 jr)

Info

Muziek op schoot is voor kinderen van 0 tot 4 jaar, die samen met papa, mama, opa, oma of de oppas willen zingen, versjes leren, klankspelletjes spelen, eenvoudige instrumentjes bespelen en bewegen op muziek. Welke dreumes of peuter vindt dat nou niet leuk?

Vanaf seizoen 2023-2024 geven wij naast de Muziek op Schoot cursussen in Barneveld ook cursussen in Voorthuizen, Garderen, Kootwijkerbroek en Zwartebroek/Terschuur.

Barneveld

De zomercursussen Muziek op Schoot in Barneveld starten op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei en bestaan uit 6 lessen voor 55,80 euro. Docent is Maike van der Wiel. Op beide dagen zijn er twee groepen, om 9.15 uur en om 10.05 uur. De indeling is op leeftijd. Je hoort na inschrijving in welke groep je bent ingedeeld.

Garderen

De zomercursus Muziek op Schoot in Garderen start op donderdag 23 mei en bestaat uit 6 lessen voor 55,80 euro. De tijd is van 10.30 tot 11.10 uur. Docent is Eline Martinius. Locatie: De Wardborg.

Kootwijkerbroek

De zomercursus Muziek op Schoot in Kootwijkerbroek start op woensdag 22 mei en bestaat uit 6 lessen voor 55,80 euro. De tijd is van 9.30 tot 10.10 uur. Docent is Eline Martinius. Locatie: De Essenburcht.

Voorthuizen

De zomercursus Muziek op Schoot in Voorthuizen start op zaterdag 25 mei en bestaat uit 6 lessen voor 55,80 euro. Bij voldoende aanmeldingen zijn er twee groepen, om 8.45 uur en om 9.30 uur. Docent is Nyncke de Vries. Locatie: De Eng.

Zwartebroek/Terschuur

De zomercursus Muziek op Schoot in Zwartebroek/Terschuur start op donderdag 23 mei en bestaat uit 6 lessen voor 55,80 euro. De tijd is van 11.05 tot 11.45 uur. Docent is Eline Martinius. Locatie: De Belleman.

Muziek op schoot in Barneveld

Wat is Muziek op Schoot?

Bij het horen van de naam ‘Muziek op Schoot’ denken ouders weleens dat de kindjes tijdens de les bij een volwassene op schoot zitten, maar dat is zeker niet het geval! Een Muziek op Schoot les is juist bedoeld om kinderen heerlijk te laten bewegen en actief met muziek bezig te laten zijn. Gedurende de lessen beleven de kleintjes samen met hun ouder of begeleider muzikale avonturen. We zingen bekende en nieuwe liedjes die passen bij de ontwikkeling en beleving van het kind.

MUZIEK MAAKT SLIM

Wetenschappelijke onderzoeken hebben bewezen dat samen muziek maken een belangrijke invloed heeft op zowel de intelligentie als de sociale vaardigheden van kinderen. Ook de motorische, zintuiglijke, emotionele en muzikale ontwikkeling worden gestimuleerd.

DOE JE OOK MEE?

Schrijf je hieronder in voor Muziek op Schoot in Barneveld, Voorthuizen, Garderen, Kootwijkerbroek of Zwartebroek/Terschuur.

INSCHRIJVEN 2023-2024

Lees meer
Tarieven

Hieronder vind je de tarieven voor muziekoriëntatie voor Kinderen

Tarieven 2023-2024

Cursussen  Frequentie  Prijs
Kinderen Ontdekken Muziek (AMV) (6-9 jr./groep 3-6) wekelijks 50 minuten € 186 voor jaarcursus
Muziekspeeltuin (4-6 jr./groep 1,2) 6 lessen van 40 min € 56
Muzieksafari (start jan/febr) (7-10 jr.) 10 lessen van 45 min € 93
Popsafari (start jan/feb) (8-12 jr.) 6 lessen van 45 min € 56
Muziek op Schoot (start 4x per jaar) (0-4 jr.)  8 à 10 lessen van 40 min € 9,30 per les
Korte cursus Ukelele (14-18 jr. en 18+) niveau 1 en 2 6 lessen van 45 min € 56 (tot 21 jr) en € 68 (21+)
Muziektheorie, incl. boekje, theorie- en praktijkexamen 8 lessen van 45 min €50 (€105 voor niet-leerlingen)

NB Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

INSCHRIJVEN 2023-2024

Video

Hieronder zie je een paar video’s van Muziek op Schoot.

Gratis workshop Muziek op Schoot

Op de Proeflesdag van 11 juli konden ouders met hun kind (0 tot 4 jaar) via deze livestream een workshop Muziek op Schoot volgen. Kijk de workshop hier terug en doe thuis samen met je kind mee.

Interview Cursisten Muziekschool Barneveld Muziek Op Schoot - Geertje met dochter

Docent Maryanne de Jager zingt een liedje uit Muziek op Schoot. Doe je mee?

Zie het youtubekanaal van Harlekijntje voor nog veel meer video's

INSCHRIJVEN 2023-2024

Docenten

Onderstaande docenten geven les in Muziek op schoot (0-4 jr)

Eline Martinius

Eline Martinius geeft bij voldoende belangstelling vioolles op onze locaties in Voorthuizen, Garderen en  Kootwijkerbroek. Ook verzorgt zij de cursus Muziek op Schoot in Garderen en Kootwijkerbroek.

Toen ik negen jaar was mocht ik mee naar een proefles piano en viool, de klank van de viool en het spelen op de viool vond ik zo mooi dat ik niet meer naar de proefles piano ben geweest. Ik heb gestudeerd in Utrecht en Arnhem voor mijn Docerend en Uitvoerend Musicus diploma. Daarna kreeg ik een beurs om mijn Master Degree in Amerika te halen, ik heb daar toen twee jaar gewoond. Ik heb bij verschillende muziekscholen gewerkt, in Winterswijk, Tiel en Dieren en ik heb in verschillende orkesten gespeeld, het Nederlands jeugd orkest, het Phion, het Brabants Kamerorkest en het Promenade orkest. Ook heb ik gewerkt als Dierenarts assistente en Pedagogisch Medewerker, sinds zeven jaar werk ik bij de Amphion Muziekschool in Doetinchem.

Het lijkt mij heel fijn om aan jou les te geven, dan gaan we kijken wat jij leuk zou vinden om te spelen, wat jou motiveert! We gaan beginnen met een methode die ik combineer met andere lesboeken, we gaan kijken wat je leuk vindt, van klassiek tot pop, van Iers tot filmmuziek. Een enthousiast en fijn contact is voor mij heel belangrijk!

In mijn vrije tijd wandel ik graag, zit graag in het zonnetje en loop soms graag hard mijn neus achterna!

Nyncke de Vries

Nyncke de Vries geeft de lessen trompet bij Muziekschool Barneveld. Ook verzorgt zij de cursus Muziek op Schoot in Voorthuizen.

Maike van der Wiel

Vanaf maart 2022 geeft Maike van der Wiel de cursussen Muziek op Schoot.

Ik zing al zolang als ik me kan herinneren. Als jong meisje ben ik bij een kinderkoor gaan zingen en dat bouwde zich met de jaren zover uit, dat ik op een gegeven moment wel vier of vijf avonden in de week aan het zingen was. Uiteindelijk ben ik een kinderkoor gaan dirigeren, ging ik les geven bij de Koorschool in Ede en was ik bezig met een pedagogische opleiding (Sociaal Pedagogisch Werk). Na deze opleiding heb ik aan het conservatorium klassieke zang gestudeerd. En deze twee opleidingen ben ik nu aan het combineren bij Muziek op Schoot.

Muziek is mijn passie én ik werk heel graag met kinderen. Ik heb altijd interesse gehad in het effect dat muziek kan hebben op de ontwikkeling van kinderen. En Muziek op Schoot past perfect in dat plaatje.

Als je les van mij hebt, dan hoop ik dat ik met mijn enthousiasme jullie mee kan nemen in de magie van de muziek. En dat jullie (groot)ouders samen met je (klein)kinderen vooral veel plezier ervaren tijdens de lessen en dit plezier samen thuis eveneens kunnen maken .

Als ik geen les geef dan werk ik in de kinderopvang. Daarnaast zing ik graag met mijn vocaal ensemble EVA. En pas ik regelmatig op mijn neefjes of nichtje. Ik maak graag een wandeling in het bos of op de hei, luister naar klassieke muziek of lees een boek.

INSCHRIJVEN 2023-2024

Nieuwsgierig geworden? vul dan het inschrijfformulier in en wij nemen snel contact met je op.

INSCHRIJVEN 2023-2024