header
Cursussen

Muziek op schoot

Info

muziek op schoot is Samen met papa, mama, opa, oma of de oppas zingen, versjes leren, klankspelletjes spelen, muziek maken op eenvoudige instrumentjes en bewegen op muziek. Welke dreumes of peuter vindt dat nou niet leuk?

 

muziek op schoot Barneveld

Bij het horen van de naam ‘Muziek op Schoot’ denken ouders weleens dat de kindjes tijdens de les bij een volwassene op schoot zitten, maar dat is zeker niet het geval! Een Muziek op Schoot les is juist bedoeld om kinderen heerlijk te laten bewegen en actief met muziek bezig te laten zijn. Gedurende de lessen beleven de kleintjes samen met hun ouder of begeleider muzikale avonturen. We zingen bekende en nieuwe liedjes die passen bij de ontwikkeling en beleving van het kind. De Muziek op Schoot cursussen worden geboden in samenwerking met Muziekcentrum Harlekijntje.

MUZIEK MAAKT SLIM

Wetenschappelijke onderzoeken hebben bewezen dat samen muziek maken een belangrijke invloed heeft op zowel de intelligentie als de sociale vaardigheden van kinderen. Ook de motorische, zintuiglijke, emotionele en muzikale ontwikkeling worden gestimuleerd.

LESDAGEN EN -TIJDEN

De cursussen Muziek op Schoot in Barneveld worden bij voldoende aanmeldingen gegeven op woensdag en donderdag. De lessen vinden plaats in de ochtend. De exacte tijden zijn afhankelijk van het aantal inschrijvingen en de verdeling van leeftijden. Je hoort na inschrijving in welke groep jullie zijn ingedeeld. Bij voldoende belangstelling start er op woensdagmiddag ook een cursus Muziek op Schoot in ’t Trefpunt in Voorthuizen.

Op 1 juli start de openlucht zomercursus
De lessen vinden plaats in de Muziektent Barneveld. De kosten bedragen 8 euro per les. Meer informatie en inschrijven via de website van Muziekcentrum Harlekijntje.

Onder voorbehoud start in september de herfstcursus op onze locatie

Woensdagen 10 lessen  € 85

2 september, 9 september, 16, september, 23 september, 30 september, 7 oktober, 14 oktober, 21 oktober,  4 november, 11 november

Donderdagen 10 lessen € 85

3 september, 10 september, 17 september, 24 september, 1 oktober, 8 oktober, 15 oktober, 22 oktober, 5 november, 12 november

Broertjes en zusjes vanaf 1 jaar betalen 50% van het lesgeld.

DOE JE OOK MEE?

Schrijf je hieronder in voor Muziek op Schoot in Barneveld of Voorthuizen.

Inschrijven 2020-2021

Tarieven

Hieronder vind je de tarieven voor muziekoriëntatie voor Kinderen

Tarieven 2020-2021

Cursussen  Frequentie  Prijs
Kinderen Ontdekken Muziek (AMV) (6-9 jr./groep 3-6) wekelijks 50 minuten € 175 voor jaarcursus
Muziekspeeltuin (4-6 jr./groep 1,2) 6 lessen van 40 minuten € 53
Muzieksafari (start februari) (7-10 jr.) 10 lessen à 45 minuten € 90
Popsafari (start feb. en juni) (8-12 jr.) 6 lessen à 45 minuten € 53
Muziek op Schoot (start 4x per jaar) (0-4 jr.)  8 à 10 lessen van 40 minuten € 8,50 per les
Korte cursus Ukelele (14-18 jr. en 18+) niveau 1 en 2 6 lessen van 45 minuten € 53 (tot 21 jr) en € 63 (21+)

NB Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

Inschrijven 2020-2021

Video

Hieronder zie je een paar video’s van Muziek op Schoot. Wil je er meer zien? Ga dan naar
het YouTube kanaal van Harlekijntje.

Interview Cursisten Muziekschool Barneveld Muziek Op Schoot - Geertje met dochter

Docent Maryanne de Jager zingt een liedje uit Muziek op Schoot. Doe je mee?

Zie het youtubekanaal van Harlekijntje voor nog veel meer video's

Inschrijven 2020-2021

Docenten

Onderstaande docenten geven les in Muziek op schoot

Maryanne de Jager

Maryanne de Jager geeft Muziek op Schoot bij Muziekschool Barneveld.

Ik ben Muziek op Schoot gaan geven, omdat ik van kinderen houd en weet wat muziek in hun ontwikkeling op allerlei gebieden kan betekenen. Als je bij mij op les komt, zul je samen met je kind vooral veel muziekplezier beleven. En waarschijnlijk blijf je ook thuis nog zingen en spelen met je kind.

Wanneer ik geen muziekles geef, ben ik museum docent in het Openluchtmuseum, ga ik op stap met mijn grote kinderen, man en/of hond. Daarnaast is mijn grote hobby Theatersport. Maar natuurlijk ben ik in mijn vrije tijd ook bezig met muziek. Met mijn zangcoach onderhoud ik mijn stembanden en ben ik altijd bezig om mij muzikaal en instrumentaal verder te ontwikkelen.

Na de HBO Kreatief Educatief Werk en de opleiding leerkracht in het basisonderwijs (PABO) heb ik mijn Muziek-op-Schootdocentendiploma gehaald. Sinds 2003 werk ik samen in maatschap Muziekcentrum Harlekijntje. Meer informatie staat op de website van Muziekcentrum Harlekijntje: www.harlekijntje.nl

Inschrijven 2020-2021