Cursussen

Panfluit

Info

Een panfluit is zeer geschikt voor beginners. Je kunt er al heel snel liedjes op spelen, de aanschaf is relatief goedkoop en je neemt hem overal mee naartoe. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen al panfluitles bij ons volgen. Ook volwassenen zijn welkom.
Op de panfluit met zijn prachtige, zangerige klank kun je heel veel verschillende muziekstijlen spelen. Iedereen kan erop leren spelen, jong en oud, zelfs als je nog nooit iets met muziek gedaan hebt. Om een eenvoudig liedje te spelen, hoef je in het begin zelfs geen noten te kunnen lezen. Na een paar lessen spelen leerlingen al verschillende liedjes, eventueel met begeleiding van cd’s.

De panfluit wordt veel gebruikt in Roemeense en Zuid Amerikaanse muziek, maar je kunt er ook heel goed klassieke muziek op spelen.

OEFENEN

Oefening baart kunst. Dat is ook zo bij het leren spelen van een instrument. Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen. Doe dat liefst op een vast tijdstip, zodat het tot de dagelijkse routine gaat horen. Je zult zien dat je sneller vooruit gaat en dat de muzieklessen daardoor veel leuker zijn.

AANSCHAF VAN EEN PANFLUIT

Een panfluit is een relatief goedkoop instrument. Er zijn panfluiten van bamboe en van hout. Houten panfluiten zijn minder kwetsbaar en heel geschikt om mee te beginnen. Onze docent geeft graag advies over de aanschaf van een panfluit. Kijk ook eens bij de Veelgestelde vragen over de panfluit.

SPELEN IN EEN ENSEMBLE OF ORKEST

Naast de panfluitlessen kunnen leerlingen meespelen in één van onze ensembles of orkesten, bijvoorbeeld het Barnevelds Jeugdorkest. Voor wekelijkse leerlingen is dat gratis. Leerlingen die om de week komen krijgen korting. Ook als je geen les hebt bij de muziekschool mag je meespelen in een ensemble. De kosten hiervoor staan onder het tabblad Tarieven.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?
Schrijf je hieronder in voor panfluitles bij Muziekschool Barneveld. Of vraag een gratis proefles aan.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Lees meer
Tarieven

Hieronder vind je de tarieven voor panfluitles

Tarieven 2023-2024

Leerlingen tot 21 jaar Lesvorm Per cursusjaar*     
Groepsles 2 leerlingen
(alleen in eerste jaar voor basisschoolleerlingen)
wekelijks 30 minuten € 580 per leerling
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 690 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 690
Individuele les wekelijks 30 minuten € 920
Individuele les (v.a. 13 jaar) 1x per 14 dagen 30 minuten € 600
100 minutenkaart 100 minuten les € 128
Talentklas jaarprogramma € 200
Talentklas niet-leerling jaarprogramma € 400
Leerlingen vanaf 21 jaar Lesvorm Per cursusjaar*
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 1130 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 1130
Individuele les wekelijks 30 minuten € 1330
Individuele les 1x per 14 dagen 20 min € 670
Individuele les 1x per 14 dagen 30 min € 870
100 minutenkaart 100 minuten les € 184

Prijzen incl. wettelijk verschuldigde BTW voor leerlingen van 21 jaar en ouder.

Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

*De genoemde tarieven zijn jaartarieven voor seizoen 2023-2024. Bij betaling via automatische incasso wordt het bedrag in 10 gelijke termijnen afgeschreven. U kunt ook kiezen voor incasso in één keer. Wie later in het schooljaar start, betaalt voor de lessen vanaf de startdatum tot aan de zomervakantie 2024. Betaling in termijnen is alleen mogelijk via automatische incasso.

Gezinskorting
Wij hanteren een korting van 15% voor iedere tweede of volgende leerling uit hetzelfde gezin. De korting wordt verdeeld over de gezinsleden. Bij twee gezinsleden krijgt ieder 7,5% korting, bij drie gezinsleden is dat 10% enzovoorts. De gezinskorting geldt alleen voor leerlingen die een instrumentale of vocale jaarcursus volgen.

Ouder & kind-les
Bij Muziekschool Barneveld is het voor ouders/verzorgers mogelijk om het eerste lesjaar gratis mee te spelen met hun kind. Wilt u na het eerste jaar zelf verder met muziekles, dan betaalt u het gebruikelijke tarief voor volwassenen. Klik hier voor meer informatie over lesvormen en de ouder&kind-les.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Video

Bekijk video’s van dit instrument

Docent Marlies de Roos vertelt over panles op Muziekschool Barneveld.

Leerling Norah vertelt over panfluitles op Muziekschool Barneveld.

Leerlingen Josine en Caroline vertellen over dwarsfluit- en panfluitles op Muziekschool Barneveld.

Marlies de Roos, Panfluitdocent bij Muziekschool Barneveld, speelt - Sîrba lui Banu

Marlies de Roos, Panfluitdocent bij Muziekschool Barneveld, speelt Cîntec De Dor

Marlies de Roos, Panfluitdocent bij Muziekschool Barneveld, speelt All My Loving

Michel Tirabosco Trio

Eén van de favoriete panfluitspelers van een van onze panfluitdocenten

Claire Broekhuis-Smoorenburg en ensemble Carpati

Oud-docente Claire Broekhuis-Smoorenburg in actie met Joc Oltenesc.

Gheorghe Zamfir si Damian Luca

Eén van de favorieten van onze panfluitdocent Marlies de Roos.

Damian Luca and his orchestra - Hora lui MalaKu

Onze panfluitdocent Marlies de Roos is leerling geweest van Damian Luca. Deze video is een tip van haar.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Docenten

Onderstaande docenten geven les in Panfluit

Sjonette van Atten

Sjonette van Atten geeft lessen dwarsfluit en panfluit op onze locaties in Barneveld en Voorthuizen. Daarnaast werkt zij op het kantoor van de muziekschool als coördinator cursorisch onderwijs.

Als jong kind ben ik begonnen met pianospelen. Ik vond en vind piano een prachtig instrument. Ik heb altijd de wens gehad om meerdere instrumenten te spelen en mijn grootste liefde werd de dwarsfluit. Wat een mooie heldere, warme klank! Zo melodieus en de fluit ziet er nog mooi uit ook. Omdat panfluit een beetje dezelfde manier van blazen heeft, wilde ik dat ook wel eens proberen. Ook de panfluit heeft mijn hart veroverd.

Als je bij mij op les komt, gaan we heerlijk muziek maken en ontdekken samen welke muziek bij jou past. Ik vind samenspelen erg inspirerend en zoek altijd naar muziek die je met een groepje kan spelen. Als je het leuk vindt, kan je meerdere keren per jaar meespelen op een leerlingenconcert.

Als ik geen muziekles geef, ga ik graag naar buiten. Rugzak mee, tent erin en de bergen in. Heerlijk wildkamperen. Waar mogelijk een kampvuurtje en wakker worden midden in de natuur. Ook lees ik graag en ben ik regelmatig in een mooi museum te vinden.

Marlies de Roos

Marlies de Roos is panfluitdocent bij Muziekschool Barneveld.

Ik ben panfluit gaan spelen, omdat ik heel graag een ander instrument wilde leren bespelen dan iedereen in mijn omgeving. Toen ik het geluid van de panfluit hoorde werd ik op slag verliefd op de warme klank en ben ik nooit meer gestopt met spelen.

Als je bij mij op les komt, neem ik je mee naar de wereld van de panfluit en help ik je al haar geheimen te ontrafelen. In gezellige, ongedwongen setting gaan we aan de slag met de muziek die je graag zou willen leren spelen en laat ik je kennis maken met andere muziekstijlen. Stap voor stap, veelzijdig, gevarieerd, met een grap en een grol!

Als ik geen muziekles geef, dan ben ik aan het optreden met mijn ensembles, schrijf en arrangeer ik muziek voor mijn uitgeverij en geniet ik van mijn gezin. Naast muziek vind ik het heerlijk om taarten te bakken en te decoreren en zo hele kunstwerken op tafel te zetten.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Nieuwsgierig geworden? vul dan het inschrijfformulier in en wij nemen snel contact met je op.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024