Lianne Visser

Lianne Visser geeft lessen (alt)viool bij Muziekschool Barneveld.

Muziek beleven is een van de geweldigste dingen ter wereld. Ik denk dat ieder mens uiteindelijk muziek nódig heeft. Of je nu muziek luistert, of dat je het zelf maakt. Op allerlei verschillende momenten in je leven kan het je raken, motiveren, helpen. Als je bijvoorbeeld viool leert spelen, leer je om muziek nog kleurrijker te beleven. Je verbreedt je horizon en werkt aan je persoonlijke ontwikkeling.

Toen ik 7 jaar oud was, ben ik viool gaan spelen. Een klasgenootje uit mijn groep 4 had haar instrument mee naar school genomen. Ik was gefascineerd door de vorm van de viool. Ik had thuis ook al vaak vioolmuziek gehoord: al vanaf dat ik nét iets groter was dan een baby wilde ik altijd al dat iedereen stil werd als er vioolmuziek op radio 4 kwam. Ik concludeerde die dag dat viool niet alleen mooi was om te horen, maar ook mooi om te zien. Ik zei thuis dat ik op vioolles wilde. En dat mocht! En zo heeft het me na vele jaren oefenen op deze muziekschool gebracht. Om iedereen te inspireren die dat graag wil!

In mijn lessen vind ik het belangrijk om aandacht te hebben voor jouw persoonlijke doelen en smaak: wat voor muziek vind je mooi? Wat wil je graag leren spelen? Ik gebruik verschillende methodes, maar ben niet bang om buiten de lijntjes te kleuren. Ook wanneer je een speciaal doel hebt misschien. Wees welkom voor een proefles om te kijken of viool iets voor je is!

Als ik geen les geef ben ik vaak te vinden in het zwembad, het bos, de Bever-winkel in Houten, ergens in Scandinavië met een tentje of natuurlijk… al viool spelend in mijn muziekstudio of op een concert. De inspiratie die ik daarin vind, neem ik ook weer mee naar mijn lessen.