Cursussen

Piano

Info

De piano is eigenlijk een slag-, toets- en snaarinstrument ineen. De piano is een veelzijdig instrument, waarop je al snel resultaten bereikt. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen al pianoles bij ons volgen, maar ook volwassenen zijn welkom.
Een piano kan in zijn eentje klinken als een heel orkest. Je speelt de melodie, het ritme en ook de begeleiding, de akkoorden en de bas. Je kunt als solist piano spelen, meespelen in een ensemble of band of een zanger (jezelf bijvoorbeeld) of een ander instrument begeleiden.

Krijg je op de piano les, dan kan dat in alle mogelijke muziekstijlen, zoals klassiek, modern, popmuziek, jazz en wereldmuziek. Gaat je voorkeur uit naar popmuziek, dan is keyboardles ook een mogelijkheid. Je kunt ook kiezen voor een digitale piano. Als je wilt weten van welke pianoleraar je les kunt krijgen, kijk je onder het tabje docenten.

OEFENEN

Oefening baart kunst. Dat is ook zo bij het piano leren spelen. Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen. Doe dat liefst op een vast tijdstip, zodat het tot de dagelijkse routine gaat horen. Je zult zien dat je sneller vooruit gaat en dat de pianolessen daardoor veel leuker zijn.

AANSCHAF VAN EEN PIANO

Piano’s zijn er in allerlei prijsklassen, van nieuw tot tweedehands. Voordat je tot aanschaf van een piano overgaat, kun je eerst een piano huren. Je pianodocent geeft graag advies over het kopen of huren van een (digitale) piano.

SPELEN IN EEN ENSEMBLE OF ORKEST

Naast de pianolessen kunnen leerlingen meespelen in één van onze ensembles of orkesten. Voor wekelijkse leerlingen is dat gratis. Leerlingen die om de week komen krijgen korting. Ook als je geen les hebt bij de muziekschool mag je meespelen in een ensemble. De kosten hiervoor staan onder het tabblad Tarieven.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?
Schrijf je hieronder in voor pianoles bij Muziekschool Barneveld. Of vraag een gratis proefles aan. Onze pianodocent neemt dan contact met je op om een afspraak te maken. Wij geven ook pianoles in Voorthuizen.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Lees meer
Tarieven

Hieronder vind je de kosten voor pianoles

Tarieven 2023-2024

Leerlingen tot 21 jaar Lesvorm Per cursusjaar*     
Groepsles 2 leerlingen
(alleen in eerste jaar voor basisschoolleerlingen)
wekelijks 30 minuten € 580 per leerling
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 690 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 690
Individuele les wekelijks 30 minuten € 920
Individuele les (v.a. 13 jaar) 1x per 14 dagen 30 minuten € 600
100 minutenkaart 100 minuten les € 128
Talentklas jaarprogramma € 200
Talentklas niet-leerling jaarprogramma € 400
Leerlingen vanaf 21 jaar Lesvorm Per cursusjaar*
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 1130 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 1130
Individuele les wekelijks 30 minuten € 1330
Individuele les 1x per 14 dagen 20 min € 670
Individuele les 1x per 14 dagen 30 min € 870
100 minutenkaart 100 minuten les € 184

Prijzen incl. wettelijk verschuldigde BTW voor leerlingen van 21 jaar en ouder.

Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

*De genoemde tarieven zijn jaartarieven voor seizoen 2023-2024. Bij betaling via automatische incasso wordt het bedrag in 10 gelijke termijnen afgeschreven. U kunt ook kiezen voor incasso in één keer. Wie later in het schooljaar start, betaalt voor de lessen vanaf de startdatum tot aan de zomervakantie 2024. Betaling in termijnen is alleen mogelijk via automatische incasso.

Gezinskorting
Wij hanteren een korting van 15% voor iedere tweede of volgende leerling uit hetzelfde gezin. De korting wordt verdeeld over de gezinsleden. Bij twee gezinsleden krijgt ieder 7,5% korting, bij drie gezinsleden is dat 10% enzovoorts. De gezinskorting geldt alleen voor leerlingen die een instrumentale of vocale jaarcursus volgen.

Ouder & kind-les
Bij Muziekschool Barneveld is het voor ouders/verzorgers mogelijk om het eerste lesjaar gratis mee te spelen met hun kind. Wilt u na het eerste jaar zelf verder met muziekles, dan betaalt u het gebruikelijke tarief voor volwassenen. Klik hier voor meer informatie over lesvormen en de ouder&kind-les.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Video

Bekijk video’s van dit instrument

Leerling Lanya Tahir vertelt over pianoles op Muziekschool Barneveld.

Glenn Gould speelt Die Kunst der Fuge van Bach

Eén van de favorieten van onze pianodocenten.

Malaguena van E. Leguona voor quatre mains

Vera Majoor en Harma van der Meer, leerlingen van Petra Luteijn, spelen Malaguena van E. Leguona tijdens het Familie- en vriendenconcert van 23 januari 2018.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Docenten

Onderstaande docenten geven les in Piano

Hans-Erik Dijkstra

Hans-Erik Dijkstra geeft sinds maart 2019 pianoles op Muziekschool Barneveld.

Ik ben piano gaan spelen, omdat ik de klank van de piano al heel jong prachtig vond. Ik vind het mooi dat je met dit instrument een heel orkest na kunt doen. Met de ene hand de melodie en met de andere de begeleiding. Toch begon ik mijn muzikale loopbaan op de klarinet en saxofoon. Pas op mijn 13e begon ik met pianolessen. Op het Conservatorium ontdekte ik dat je met piano veel kanten uit kunt. Het begeleiden van zangers en instrumentalisten, begeleiden van koren, kamermuziek, theater- en kindervoorstellingen. En dat is wat ik naast het lesgeven nog steeds doe.

Als je bij mij op les komt, vind ik het belangrijk dat je met veel plezier piano leert spelen. Samen met jou probeer ik muziek uit te zoeken die bij je niveau of muzikale interesse past. Dat kan variëren van klassiek tot pop. Tegenwoordig zijn er zoveel goede pianomethodes waarbij elk genre muziek aan bod komt en waarbij je een goede technische basis krijgt. Dit geldt ook voor volwassenen die op latere leeftijd piano willen leren spelen. Op drie muziekscholen geef ik met veel plezier les aan leerlingen in de leeftijd van 5 tot 80 jaar.

Als ik geen muziekles geef, vind ik het leuk om erop uit te gaan. Steden te bezoeken, maar ook theater en concerten. Ik hou van zwemmen en wandelen. Maar ook vind ik het leuk in mijn vrije tijd te componeren en arrangeren. Met collega's Sjonette van Atten, Evelyn Heuvelmans , Tineke van der Meulen en Sylvia Schildkamp vorm ik al jaren het Animando-Ensemble.

Anne Frijns

Anne geeft pianoles bij Muziekschool Barneveld.

Toen ik acht was, begon ik met pianospelen en ik ben er nooit mee opgehouden! Er stond een piano bij ons thuis en dankzij wat hulp van mijn familie kon ik al wat liedjes voordat ik op les ging. Het leukste aan pianospelen vind ik de veelzijdigheid van het instrument: met de 88 toetsen kun je een heel orkest nadoen, helemaal in je eentje! Alle kleuren zijn er: de heldere hoge toetsen, het warme midden en de diepe, volle lage klanken.
Als je bij mij op les komt, leer je met zelfvertrouwen te spelen. Alles komt aan bod: techniek, frasering, creativiteit en theorie. Ik vind het belangrijk om je uit te dagen, maar ook dat je met een goed gevoel en zelfvertrouwen de les uit gaat.
Als ik geen pianoles geef, ga ik graag zelf achter de piano zitten. Het liefst maak ik samen muziek, bijvoorbeeld met mijn zus die violiste is. Daarnaast vind ik het leuk om te koken en ben ik gek op planten en dieren.
Rik Helmes

Rik Helmes geeft pianolessen bij Muziekschool Barneveld.

Ik heb voor dit instrument gekozen, omdat er al een piano in ons huis was, en ik mijn broer en zus daarop hoorde spelen. Dat wilde ik ook! De piano is een veelzijdig instrument, waarop je heel veel muziek in diverse stijlen kan spelen. Je kan zelf al mooie muziek maken, maar daarnaast kan je ook goed met anderen samen spelen.

Als je les van mij hebt, leer je allereerst het instrument kennen. De toetsen, de geluiden en al snel komt het notenschrift aan bod. Aan de hand van lesboeken, speelboeken, werkboek en heel veel verschillende muziek krijg je een basis in het piano spelen. Als deze basis er is, kunnen we steeds meer werken aan stukken van je eigen voorkeur. Techniek blijft belangrijk, maar muzikaliteit en speelplezier staan voorop!

Als ik geen les geef, dan ga ik graag op pad. Soms duik ik in de geschiedenis van landen en steden, een andere keer wandel of fiets ik in de natuur. Daarnaast doe ik graag dingen met mijn gezin en natuurlijk speel ik ook zelf veel piano. Regelmatig begeleid ik koren en speel ik samen met zangers en met andere instrumenten, soms zelfs in een orkest.

Peter Hendriks

Peter Hendriks verzorgt pianoles en keyboardles bij Muziekschool Barneveld.

Evelyn Heuvelmans

Evelyn Heuvelmans verzorgt lessen hobo, piano en blokfluit bij Muziekschool Barneveld.

Als kind ben ik begonnen met blokfluit- en later pianolessen. Toen ik 12 was ben ik hobo gaan spelen, omdat iemand zei dat hobo heel goed bij me zou passen. Ik werd verliefd op de zangerige klank, de eindeloze mogelijkheden om samen te spelen, maar toch ook het solistische karakter. Maar ik hou evenveel van de veelzijdigheid van de piano en de klank van de blokfluit. Ik vind het heel fijn om nu les te mogen geven op alle drie deze mooie instrumenten!

Als je bij mij op muziekles komt, hoop ik dat je heel veel plezier zult hebben in hobo, piano of blokfluit spelen en alles wat daarmee te maken heeft. Ik hoop dat ik je zo mag begeleiden dat je in de toekomst een zelfstandig musicus wordt, die zelf dingen kan uitzoeken en met veel gevoel en liefde muziek maakt.

Als ik geen muziekles geef, ben ik actief als uitvoerend hoboïst. Verder vind ik het heerlijk om te lezen, wandelen en fietsen.

Steven Hupkens

Steven Hupkens verzorgt lessen piano en keyboard in Barneveld en Voorthuizen.

Ik ben piano gaan spelen, omdat ik de klank van dit instrument het mooist vind. Bovendien kan je er alle liedjes en stijlen op spelen die er bestaan: klassiek, pop en jazz.

Als je bij mij op les komt, leer ik je alle liedjes spelen die je maar wilt. Zoals de liedjes die je op school zingt of een mooi pianostuk dat je op de radio hebt gehoord. Voor mij is het lesgeven de ultieme manier om het plezier van het muziek maken over te brengen op jongere generaties.

Als ik geen muziekles geef, sport ik heel graag. Zo heb ik meerdere keren de marathon gelopen.

Bas Uijtdewilligen

Bas Uijtdewilligen geeft piano- en keyboardlessen.

Ik heb voor toetsinstrumenten gekozen omdat ik als klein kind altijd zat te pingelen op een piano van vrienden van mijn ouders. Eenmaal op keyboardles vond ik dit geweldig en stopte ik nooit meer met spelen. Ik ben gaan studeren aan het conservatorium in Alkmaar (wat nu naar Haarlem is verhuisd) en geef daar ook les.
 
Als je van mij les hebt, hoop ik dat ik je kan motiveren door gezelligheid en humor en dat je er veel plezier in zult hebben! Dat ik je alle facetten van de popmuziek kan bijbrengen en dat ik je veel kan leren door middel van theoretische en praktische tips.
 
Als ik geen les geef, sta ik ergens op een podium in een theater, op een festival, een TV studio, filmset of andere zaal om artiesten te begeleiden als sessiemuzikant. Ik ben sinds 2015 bandleider bij OG3NE en tour met de dames door het hele land. Dit freelance werk vind ik fantastisch en ik gebruik mijn praktijkervaring ook in de lessen. Ik probeer creatief met de liedjes om te gaan en dingen op een interessante en praktische manier te brengen. Als je les hebt is het natuurlijk een grote voorwaarde dat het leuk is, want dan sta je pas open om allerlei nieuwe dingen te leren.
 
Neem vooral een kijkje op mijn website: www.basmusic.nl
Ik hoop tot snel! Groetjes, Bas
Annemieke Volmer

Annemieke Volmer geeft pianolessen op onze locaties in Voorthuizen, Garderen en Barneveld.

Van jongs af aan hoorde ik de piano bij ons thuis en wat was ik blij dat ik ook op pianoles mocht! Dan kon ik ook al die mooie muziek leren spelen. Want het geluid van de piano was natuurlijk het mooiste wat er was. In de loop der jaren ben ik natuurlijk ook andere instrumenten en muziekstijlen gaan waarderen waarbij de cello mij ook altijd extra weet te raken.

Als ik les geef, probeer ik altijd, naast het opbouwen van een goede techniek, aan te sluiten bij de belangstelling van de leerling. Daarnaast probeer ik ook die leerling kennis te laten maken met muziek die misschien wat minder bekend is: je weet nooit wat je daar ontdekt.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te wandelen in de natuur, te rommelen in de tuin, te klussen in huis, musea en concerten te bezoeken en natuurlijk ook om taarten te bakken.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024

Nieuwsgierig geworden? vul dan het inschrijfformulier in en wij nemen snel contact met je op.

Proefles aanvragen

INSCHRIJVEN 2023-2024