Cursussen

Piano

Info

De piano is eigenlijk een slag-, toets- en snaarinstrument ineen. De piano is een veelzijdig instrument, waarop je al snel resultaten bereikt. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen al pianoles bij ons volgen, maar ook volwassenen zijn welkom.

 

Een piano kan in zijn eentje klinken als een heel orkest. Je speelt de melodie, het ritme en ook de begeleiding, de akkoorden en de bas. Je kunt als solist spelen, meespelen in een ensemble of band of een zanger (jezelf bijvoorbeeld) of een ander instrument begeleiden.

Het instrument leent zich voor alle mogelijke muziekstijlen, zoals klassiek, modern, popmuziek, jazz en wereldmuziek. Gaat je voorkeur uit naar popmuziek, dan is keyboardles ook een mogelijkheid. Je kunt ook kiezen voor een digitale piano.

OEFENEN

Oefening baart kunst. Dat is ook zo bij het leren spelen van een instrument. Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen. Doe dat liefst op een vast tijdstip, zodat het tot de dagelijkse routine gaat horen. Je zult zien dat je sneller vooruit gaat en dat de muzieklessen daardoor veel leuker zijn.

AANSCHAF VAN EEN PIANO

Piano’s zijn er in allerlei prijsklassen, van nieuw tot tweedehands. Voordat je tot aanschaf van een piano overgaat, kun je eerst een instrument huren. Onze docent geeft graag advies over de aanschaf of huur van een piano.

SPELEN IN EEN ENSEMBLE OF ORKEST

Naast de pianolessen kunnen leerlingen meespelen in één van onze ensembles of orkesten. Voor wekelijkse leerlingen is dat gratis. Leerlingen die om de week komen krijgen korting. Ook als je geen les hebt bij de muziekschool mag je meespelen in een ensemble. De kosten hiervoor staan onder het tabblad Tarieven.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?
Schrijf je hieronder in voor pianoles bij Muziekschool Barneveld. Of vraag een gratis proefles aan. Wij geven ook pianoles in Voorthuizen.

Inschrijven 18-19

Proefles aanvragen

Tarieven

Hieronder vind je de tarieven voor pianoles

Tarieven 2018-2019

Leerlingen tot 21 jaar Lesvorm Per maand (10 maanden)                
Groepsles 2 leerlingen
(alleen in eerste jaar voor basisschoolleerlingen)
wekelijks 30 minuten € 49,00 per leerling
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 58,00 per leerling
Individuele les wekelijks 20 minuten € 58,00
Individuele les wekelijks 30 minuten € 85,00
Individuele les (v.a. 13 jaar) 1x per 14 dagen 30 minuten € 51,00
100 minutenkaart 100 minuten les € 110,00
Leerlingen vanaf 21 jaar Lesvorm Per maand (10 maanden)                
Groepsles 2 of 3 leerlingen wekelijks 40 resp. 50 minuten € 98,01 per leerling **
Individuele les wekelijks 30 minuten € 122,21 **
Individuele les 1x per 14 dagen 60%*
100 minutenkaart 100 minuten les € 133,10 **

* percentage van het tarief voor wekelijkse les
** prijs inclusief 21% BTW

NB Een cursusjaar bestaat uit 10 maanden.
Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

Gezinskorting
Wij hanteren een korting van 15% voor iedere tweede of volgende leerling uit hetzelfde gezin. De korting wordt verdeeld over de gezinsleden. Bij twee gezinsleden krijgt ieder 7,5% korting, bij drie gezinsleden is dat 10% enzovoorts. De gezinskorting geldt alleen voor leerlingen die een instrumentale of vocale jaarcursus volgen.

Ouder & kind-les
Bij Muziekschool Barneveld is het voor ouders/verzorgers mogelijk om het eerste lesjaar gratis mee te spelen met hun kind. Wilt u na het eerste jaar zelf verder met muziekles, dan betaalt u het gebruikelijke tarief voor volwassenen. Klik hier voor meer informatie over lesvormen en de ouder - kind les.

Inschrijven 18-19

Proefles aanvragen

Video

Bekijk video’s van uitvoeringen van dit instrument

Er bestaan heel veel video’s van de piano. Hieronder onze favorieten.

Glenn Gould speelt Die Kunst der Fuge van Bach

Eén van de favorieten van onze pianodocenten.

Inschrijven 18-19

Proefles aanvragen

Docenten

Onderstaande docenten geven les in Piano

Evelyn Heuvelmans

Evelyn Heuvelmans verzorgt lessen hobo, piano en blokfluit bij Muziekschool Barneveld.

Als kind ben ik begonnen met blokfluit- en later pianolessen. Toen ik 12 was ben ik hobo gaan spelen, omdat iemand zei dat hobo heel goed bij me zou passen. Ik werd verliefd op de zangerige klank, de eindeloze mogelijkheden om samen te spelen, maar toch ook het solistische karakter. Maar ik hou evenveel van de veelzijdigheid van de piano en de klank van de blokfluit. Ik vind het heel fijn om nu les te mogen geven op alle drie deze mooie instrumenten!

Als je bij mij op muziekles komt, hoop ik dat je heel veel plezier zult hebben in hobo, piano of blokfluit spelen en alles wat daarmee te maken heeft. Ik hoop dat ik je zo mag begeleiden dat je in de toekomst een zelfstandig musicus wordt, die zelf dingen kan uitzoeken en met veel gevoel en liefde muziek maakt.

Als ik geen muziekles geef, vind ik het heerlijk om te lezen, kleuren, wandelen en fietsen.

Steven Hupkens

Steven Hupkens verzorgt lessen piano en keyboard in Barneveld en Voorthuizen.

Ik ben piano gaan spelen, omdat ik de klank van dit instrument het mooist vind. Bovendien kan je er alle liedjes en stijlen op spelen die er bestaan: klassiek, pop en jazz.

Als je bij mij op les komt, leer ik je alle liedjes spelen die je maar wilt. Zoals de liedjes die je op school zingt of een mooi pianostuk dat je op de radio hebt gehoord. Voor mij is het lesgeven de ultieme manier om het plezier van het muziek maken over te brengen op jongere generaties.

Als ik geen muziekles geef, sport ik heel graag. Zo heb ik meerdere keren de marathon gelopen.

Petra Luteijn

Petra Luteijn verzorgt pianolessen bij Muziekschool Barneveld.

Ik ben piano gaan spelen, omdat er een piano in de huiskamer stond. Van heel jongs af aan probeerde ik al wat noten en luisterde ik naar de klank van de piano. Uit de lesboeken van mijn oudere zussen probeerde ik al stukjes in te studeren, voordat ik zelf pianoles had. Het lag dus voor de hand dat ik ook op pianoles zou gaan.

Als je bij mij op les komt, ga je veel samenspelen, bijvoorbeeld met een lesgenootje of met andere instrumenten. Ook krijg je de gelegenheid om op te treden met eigen familie en/of vrienden. Verder heb je veel invloed in de stukken die je te spelen krijgt. Ik hou altijd rekening met de muziekvoorkeur van de leerling en stem daar de te spelen stukken op af. Leerlingen worden ook aangemoedigd zelf te komen met muziek die ze graag willen spelen.

Naast het geven van pianoles in Barneveld ben ik afgestudeerd in Onderwijskunde. In mijn vrije tijd lees ik graag en loop ik hard. Ik hou ook van koken.

Meer informatie over Petra Luteijn is te vinden op www.petraluteijn.nl.

Petra werkt behalve als pianodocent ook op het kantoor van de muziekschool als coördinator cursorisch onderwijs.

Inschrijven 18-19

Proefles aanvragen

Nieuwsgierig geworden? vul dan het inschrijfformulier in en wij nemen snel contact met je op.

Inschrijven 18-19

Proefles aanvragen